blog placeholder

Het is voor mannen niet eenvoudig om het juiste cadeau te kiezen. Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars, oftewel, mannen denken totaal anders als vrouwen. Dit is de reden dat het voor mannen heel moeilijk is om te bedenken wat vrouwen echt graag cadeau willen krijgen. Omdat ieder man wel graag goed voor de dag wil komen hier een aantal goede tips.

Waar houden vrouwen van, wat wil een vrouw voor haar verjaardag

Tip 1: zoek altijd eerst zelf op internet!

Vrouwen krijgen liever cadeautje dan geld:
Vrouwen krijgen liever een persoonlijk cadeau voor hun verjaardag. Vrouwen vinden het wel moeilijk om het te laten merken als ze niet zo blij zijn met een cadeau. Dit blijkt uit het nationale verjaardagsonderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau ISIZ en Stadspeil onder 1050 Nederlanders. Meer dan de helft van de ondervraagden vrouwen krijgt het liefst een persoonlijk cadeau, een derde krijgt graag geld. Als vrouwen een cadeau krijgen waar ze eigenlijk niet zo blij mee zijn, laat een grote meerderheid van 81 procent dat niet merken aan de gulle gever, omdat ze vinden dat ze ’dat niet kunnen maken’. 14 procent van de vrouwen durft het wel eerlijk te zeggen.

Absolute nummer 1 —– sieraden:
De meeste vrouwen houden van sieraden. De sieraden moeten wel bij haar in de smaak vallen anders zal ze ze nooit dragen en verdwijnen ze in een la of kast. Je moet er dus voor zorgen dat je het sieraad dat je haar cadeau wilt geven met veel zorg uitkiest. Stel dus eerst vast van wat voor stijl sieraden ze houdt. Houd ze van klassiek/traditioneel, avontuurlijk/casual of modern/modebewust? Moet het origineel zijn of mag het iets eenvoudigs zijn dat evengoed elegant is?

Voorbeelden van klassieke,traditionele sieraden zijn: gouden of zilveren sieraden met diamanten, robijnen en saffieren. Deze sieraden zijn “veilig” omdat ze bij vrijwel alle kledingstijlen en sociale situaties passen.

Voorbeelden van avontuurlijke, casual sieraden zijn: karakteristieke handgemaakte sieraden die typisch zijn voor een bepaald deel van de wereld. Ze kunnen overal van gemaakt zijn. Van hout, koper, tot koper of zilver.

Voorbeelden van moderne modebewuste sieraden zijn: Wit gouden of zilveren sieraden. Deze geven een modieuze moderne uitstraling.

Naast de juiste stijl moet een sieraad absoluut van goede kwaliteit zijn. Je scoort helemaal als het speciaal voor haar gemaakt en uniek is. De top 3 van sieraden die vrouwen het liefst krijgen zijn.
1- Een speciaal voor haar op maat ontworpen sieraad.
2- Een gouden/witgouden sieraad met diamanten.
3- Een duur horloge.

Ook zeer gewaarderd —— lingerie:
Uit marktonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de vrouwen aan graag lingerie zou willen krijgen. Bijna tweederde van de vrouwen zegt zich sexy te voelen in lingerie. Lingerie is dus zeker geschikt als een origineel cadeau. Slechts 5 va de 100 ondervraagde vrouwen geeft aan het echt niet waarderen om lingerie te krijgen. Een groot deel van de vrouwen geeft wel aan dat ze liever een lingeriecadeaubon krijgen. Ze hebben geen vertrouwen in de smaak en maatkennis van de mannen. Hiervoor is een goede oplossing voor mannen, de lingeriekaart, met deze kaart kan je vriendin/vrouw naar hartelust shoppen.

Ook zeer gewaarderd —— parfum:
Als je parfum voor haar wilt kopen moet je zeker weten wat haar smaak is. Je verblijdt haar alleen met parfum als het je lukt om precies vast te stellen wat haar smaak is. Houd ze van een bloemig, van een licht fris parfum of juist van een zwaar kruidig parfum? Geef haar dus alleen parfum cadeau alleen als je precies weet wat de smaak van de vriendin/vrouw is.

Ook zeer gewaarderd —— kleding:
Als je heel goed de kledingsmaak van je vrouw/vriendin kent is een kledingstuk ook een heel geschikt cadeau. Als je goed oplet tijdens het winkelen geeft ze vaak al aan welk kledingstuk ze heel graag zou willen hebben. Het is wel aan te raden om de bon te bewaren zodat het altijd geruild kan worden als het kledingstuk achteraf toch niet bevalt.

Makkelijke alternatieven:
Een boek, boeken zijn als cadeau geschikt voor vrouwen die van lezen houden. Je kunt ook een iPad of een e-Reader geven zodat ze ook e-books kan lezen.
Een mooie film op DVD valt ook altijd in de smaak. Hier heb je zelf ook profijt van, wat is er mooier dan lekker samen een romantische film te kijken?
En tot slot is muziek ook nog een optie. Je kunt kiezen om een CD te geven of een andere leuke geluidsdrager zoals bijvoorbeeld een iPod.

Het mooiste cadeau ben je zelf:
Één ding moet je goed onthouden, het maakt niet uit wat je geeft maar dat je wat geeft. Het feit dat je moeite hebt gedaan om een mooi of een leuk cadeau voor je vriendin/vrouw te zoeken en te kopen geeft je vriendin/vrouw het gevoel dat ze er nog toe doet voor jou.