blog placeholder

De vechter!

Ik, ik ben het zat omgeslagen te worden. Ik sla terug?

Als kleine jongen, puber en naar volwassenheid heb je veel te verduren met pesterijen en uitdagingen in het leven. Je denkt bij je zelf waarom overkomt het mij en niet anderen. Ook anderen kampten met het zelfde probleem die je ervaart. Je vraagt je zelf af hoe lossen zij dit op. Dit gebeurt door niets meer te pikken van anderen. Het is namelijk zo:’’ klappen krijg je toch of je je inhoudt of niet’’. Je hoeft je niet in te houden en je zult merken dat de persoon die je elke keer sloeg de schrik van zijn leven krijgt en niet meer weet waar hij het moet zoeken. Ook al kan je niet vechten. Iedereen laat een gek met rust. Kijk om je heen in het dagelijks leven. Het lijkt wel of de gek een vrij kaartje heeft gescoord. Niemand valt hem lastig. Toch? Ook al schrik je niet dan nog dwingt hij op zijn manier respect af. Dit mag je aannemen.

Het gaat hierom je bent opzoek naar de minste weerstand die krijg je. Door weg te lopen van je problemen maak je het alleen maar erger. De druk wordt alleen maar groter. Blijf staan en ga er tegenin. Zij hebben jou niet op deze planeet gezet. Dus waarom mogen zij dan bepalen wat je wel of niet mag doen. Wij zijn alleen gekomen en alleen zullen wij gaan. Niemand bepaalt het leven, alleen hij die het leven heeft gegeven. Ik snap dat hiervoor een hoop durf nodig is. Een ding moet je niet onderschatten en dat is je zelf. Je bent in staat om meer te doen dan dat je in gedachten hebt. Angst is een vriend die je het beste kunt omhelzen. Omhels je angst dan kan angst je een plezier doen. Het heeft allemaal te maken met de energie die vrij komt. Als je staat te trillen op je benen dan denk je waarschijnlijk dit is angst, Nee. Het is de Adri line die vrijkomt en klaar is om te strijden. Het houdt je scherp en activeert de snelheid waar jij de voordeel uithaalt. Begrijp je lichaam en hij zal voor je werken. Een vechter denkt ook niet veel na over de gevolgen. Hij staat en denkt wel aan de technieken die hij eigen heeft gemaakt. Hij is rustig en praat niet stoer en doet vooral niet stoer. Blaffende honden bijten (niet)?. De hond die niet blaft die verscheurt je! Dit is zelfvertrouwen. Denk niet wat voor schade die persoon aan kan richtten. Bedenk dat die persoon die tegenover je staat misschien wel angstiger is dan dat jij bent. Kijk hem ook niet strak aan, niet nodig, werp alleen een blik. Een blik van respect, meer niet. Je kunt je ogen beter gebruiken voor het aan komen zien van klappen die je kant op komen.

Vechters heb je in alle verschillende formaten. De een stopt op tijd en de ander deinst nergens voor terug. Welke type vechter je bent, beslis je zelf. De technieken die je treft zijn wel op eigen verantwoording en de schrijver treft geen blaam wanneer je het uitvoert op de persoon die het op jou gemunt heeft.

Overwinning?

Wanneer kan je praten over een overwinning.

Je zult veel boeken hebben waar bekende technieken in staan die je waarschijnlijk al hebt geprobeerd. De technieken zijn effectief als je ten minste weet wat je doet. De technieken die in dit artikel worden weergeven zijn logisch, natuurlijk en vergt totaal geen lenigheid ( tot zover ). Het is wel zo dat je een behoorlijke dosis durf nodig hebt. En die heb je. Zeker, je bent geen pispaaltje. Het zwaarste gevecht is dat je tegen je zelf vecht. Kun je je zelf verslaan dan is de ander bijzaak. Leer eerst van je zelf winnen dan zal de glorie op anderen triomf lijk zijn.

De Held?

Zoek geen ruzie dan zal je ook geen schande oplopen. Blijf rustig en ga er niet op in. Sla alleen toe als het nodig is. Je weet precies wanneer. Let op de lichaamstaal, de blik, en stand van de persoon, vergeet niet zijn reactie. Zorg dat je hier sneller bent en anticipeer. De meeste gevechten zijn niet mooi en hoeven ook niet mooi eruit te zien qua techniek. Het gaat erom dat je snel bent en ook snel weet uit te schakelen. Je hoeft geen salto’s te maken. Op wie wil je indruk maken? Je kan salto maken 3 trappen in de lucht geven, maar als die persoon die tegenover je staat je 1 klap geeft en je bent out, wat heb je dan hieraan? Het is mooi om te zien en kundig is het zeker, respect daarvoor, je leert het niet zomaar. Alleen bij vechten komt meer om de hoek kijken dan je denkt. Zeker als je op straat in elkaar wordt geslagen door mensen die denken stoer te zijn om een ander leed aan te doen. Daar is geen respect voor en zeker geen medelijden als zij een keer in elkaar worden geslagen. Ruzie zoeken of maken is niet goed. Vechten heeft welke waarde. Het heeft alleen meer waarde als je niet anders kunt. Misschien is dit het dat mensen kunnen zien aan een persoon wat hij wel of niet kan. Ook mensen hebben instinct. En nemen liever geen risico. Is het daarom dat mensen nu in groepen lopen. Om zich sterker te voelen. De persoon die elke dag gepest en  geslagen wordt door groepen en vervolgens alleen verder lopen die zijn mijn helden. Die hebben pas lef. Je moet hier durf voor hebben en zeker weer de volgende dag op straat en lopen met de gedachten dat je weer wordt mishandelt, daar heb ik nou respect voor. Die persoon, die is mijn held.

Voor mijn held heb ik een paar handelingen vermeld. Maak het je eigen. Lees dit goed door. Neem het  tot je. Laat je fantasie spreken. De fantasie vormt jouw beeld in gang. Hierdoor zal je de omschrijving en foto beter begrijpen. Je zult op een lijn staan. Speciaal voor jou, mijn held.

Het menselijk lichaam?

De anatomie van het menselijk lichaam is belangrijk bij het leren van de technieken die worden gegeven.

 

Het is niet de bedoeling dat je Latijn leert om het menselijk lichaam te begrijpen. Het gaat erom dat je simpel gezegd weet waar, hoofd oren, nek, schouder , borst, ribben bovenarm, onderarm, pols, vingers, bovenbeen, knieën, onderbeen, kuiten, voeten en tenen zijn van het lichaam. Wij houden het simpel. Simpel is meer dan genoeg om de onderstaande technieken te begrijpen en uit te voeren.

Snelle uitschakeling gebaseerd op gewrichten?

De technieken die worden  omschreven en weergeven op de afbeeldingen zorgen ervoor dat je precies weet hoe te staan en waar je moet toestrijken. De technieken zijn gebaseerd op o.a. gewrichten. De korte opgave zijn hopelijk voldoende om je te helpen. Let op de foto’s die zijn illustraties. Bij sommige foto zijn alleen de plekken aangewezen. Het gaat om de techniek en het uit voeren daarvan. Het is de bedoeling dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt. Althans dat wordt hier geprobeerd. Vertrouw op je hersenen die kunnen het beeld vormen die niet op de foto staat. Heb vertrouwen. En de rest komt vanzelf.

 

Alerte Houding?

 

De persoon die voor je staat is op het punt je een tik te verkopen. Sta stevig op je benen linker of rechter been voor, in welke houding jij het lekkerst staat. De handen omhoog in de alerte houding. De persoon geeft nu een klap, houdt je vast of probeert je keel dicht te knijpen en naar de grond te trekken en misschien wel een die gericht is op je gezicht.

De trap op de knie?

 

Blok die klap en geef tegelijker tijd een trap met de bal, de hak of de zijkant van je voet op zijn knie. In het rood wordt aangegeven waar je de trap kunt plaatsen. De trap op zijn knie komt hard aan en zorgt voor uitschakeling van de been.

 

De elleboog?

De klap komt je blokt of beter gezegt je pakt het beet met je linker/rechterhand afhankelijk met welk arm hij uitstoot. Je stapt met je linker voet of rechter voet naar buiten. Je pakt zijn pols vast en strekt de arm van je tegenstander. Je geeft aan de buitenkant van de elleboog een harde tik met de palm van je hand op de elleboog ( de verbinding tussen bovenarm en onderarm).

Op de foto boven zie je waar je moet slaan (rode stip). 

De onderrug?

De persoon komt op je af en slaat of grijpt je vast De klap komt je blokt of beter gezegt je pakt het beet met je linker/rechterhand afhankelijk met welk arm hij uitstoot. Je stapt met je linker voet of rechter voet naar buiten Je pakt hem boven aan zijn kelding met beide handen vast en draait hem om met zijn rug naar je toe.Trek de schouders naar je toe en geef met je knie een trap tegen het onderrug. De knie trap moet van beneden naar boven. Ben je met je knie bijna boven dan geef je een extra push met de knie tegen de onderrug. Dit is het meest effectieve manier van een knie geven. De techniek kan ook van voren, naar de onderbuik of blaas ( zie foto).

 

De keel?

Blokker de klap. Sla je arm over zijn arm en hou het strak tegen je lijf zoal op de foto. Zak door je knieen en geef een klap op de borstkast of net iets er onder. Ga nu van onder naar boven met de vuist op de keel. De klap moet kort en krachtig zijn. Je begrijpt dat de lucht een kortsluiting reactie geeft waar na je tegenstander vervolgens snakt naar adem. 

 

 

 

 

Het sleutel been?

Blokkeer de slag die je richting opkomt. Maak een vuist. Met de onderkant van je vuist sla je op het sleutelbeen ( van boven naar beneden) op je tegenstander, met kracht. Dat is tussen schouder en nek in. De sleutelbeen is zeer fragiel.

 

 

 

De oren?

Blokkeer de slag die je richting opkomt. Maak een vuist. Met de vuist sla je op het oor ( dit is een hoek zie foto) op je tegenstander, met kracht. Dat is tussen de kaak en de zijkant van het hoofd in. De klap zorgt ervoor dat de persoon zijn evenwicht verliest en dat de lichten bij hem uit gaan, hij is out.

 

De (achter) nek?

Het is de bedoeling dat je achter de persoon komt. Eenmaal achter de persoon geeft je een klap met je vuist( rechte stoot of met de onderkant van je vuist) of elleboog in de nek ( zie rood ) van die persoon. Dat is tussen schouder en hoofd in. De nekwervels krijgen een op donder zo ook de persoon.De kans is groot dat hij sterren zal zien en niet meer weet waar hij is. Ook hier gaat het licht uit, kortsluiting. 

 

 

De Bekken?

Tijdens de aanval stap je naar de zijkant. De zijkant die heb je inmiddels door je trapt met de voet tegen de zijkant of achterkant van de bekken of stuit. De persoon kan hierdoor niet meer staan en zakt in. Hij blijft liggen en staat niet meer op. De stip geeft precies aan waar je moet zijn. 

 

 

Slot?

Op de foto zie je in het rood de verbindingstukken van de gewrichten.Je kunt je voorstellen wat er met de persoon gebeurt  als je  deze  allemaal uitschakeld.

Het is beter om een paar technieken de baas te zijn, dan er honderden te weten en er niet mee overweg kunnen.

De technieken voer je uit om weg te komen van het gevaar dat op je af kwam. Gebruik de technieken en combineer het puur ter verdediging van je eigen lijf en goed.