blog placeholder

Als interieuradviseur ben en blijf je altijd op de hoogte van trends en ontwikkelingen. Je onderzoekt welke informatie interessant is voor het bedrijf. Je analyseert en interpreteert informatie die je halt uit vakbladen, beurzen, en ontwikkelingen bij belangrijke ontwerpers en nieuwe lijnen. Ik heb verschillende vakbladen gelezen die hier op mijn stage aanwezig zijn. Hierin heb ik verschillende trends gespot en werk deze uit tot een trend verslag.

Een trend die ik veel tegen kwam in de eigen huis en interieur zijn breisels.
Breisel worden op alle mogelijke manier toegepast en je kan er bijna alles van maken. Je ziet gebreide sloffen, gebreide krukjes, stoelen van breisels en ook lampen met een gebreide lampenkap. Verder in het blad kwam ik nog een aantal keer de breisels tegen en ook schilderijen van stof van Rowena Dring.
                                                                       
De natuurlijke materialen zien we ook weer veel. lampenkapen van kurk, een paar takken aan de muur hangen, beesten huiden, lichte kleuren hout en ook veel steiger en sloophout. Daarbij zien we in het interieur ook weer de kale muren terug. Dat wil zeggen muren van beton of een muur waar de bakstenen nog zichtbaar zijn of weer zichtbaar zijn gemaakt. Het Noorse merk concrete wall heeft een fotografisch behang geproduceerd dat er uit ziet als een echte betonnen muur. Deze enigszins urban look komt ook van het tapijt dat is gemaakt van oude Perzische tapijten. Deze vloerkleden zijn dit moment ook een trend en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Een niet te missen trend zijn de pastel en fluor kleuren. De pasteltinten zijn vooral poederachtige zoete kleuren. Denk hierbij aan de oude snoepketting met zachte roze,
blauwe, gele en groene kleuren. Fluor kleuren komen naar voor als accenten die het interieur wat pittiger maken. Ook zie je in deze trend ook weer de breisels in de zachte
poeder kleuren. Zoals in de afbeelding hieronder zie je dat de basis lichte kleuren heeft, de meubels zijn wat kleuriger met als accent een knallende hanglamp.

Een andere trend die zeker niet onopgemerkt voorbij komt vanwege zijn kleuren is de trend colour blocking. Composities van kleurvlakken die soms bijna pijn doen. Kleuren die je normaal gesproken niet bij elkaar zou doen zijn nu de trend. Dit zie je al in de mode maar tegenwoordig is het ook volop in het interieur te zien. In het mode merk H&M zie je dit al in de H&M home collectie.