blog placeholder

Pesten..
Het gebeurt overal, vroeger, nu en in de toekomst helaas ook nog genoeg.
Kunnen we het tegengaan?

Er is uitgerekend dat er circa 330.000 kinderen wekelijks word gepest, en daar schrik ik behoorlijk van. Maar als je gaat berekenen hoeveel mensen er geheel in Nederland zitten valt het aan de ene kant ook wel mee. Zou het pesten dan toch achteruit gaan?

Pesten is en blijft een gedeelte van zinloos geweld. Toch kan plagen ook als pesten ervaren worden als het ”tevaak” gebeurd. Plagen duurt meestal maar eventjes en pesten voor een langere tijd waar diegene veel leed aan krijgt.
De pester heeft de macht en kan jou altijd pakken in welke bui je ook bent.
Toch zijn er enkele tips voor jezelf als je gepest word al zal het wel moeilijk zijn!
Meestal is de pester erop uit je naar beneden te halen en dat blijf je meestal ook mits je voor jezelf opkomt. Wanneer de pester je uitscheld en jij hem duidelijk vertelt dat pesten niet helpt want je blijft wie je bent? Kan een averechtse werking op de pester hebben.
Altijd handig is om het aan de ouders te vertellen, zo kan je het idee krijgen dat je er tenminste niet helemaal alleen voor staat.
Misschien een idee een dagboek bij te houden? Zo kun je erop terug kijken en naar een paar jaar toch trots op jezelf zijn wat je allemaal wel niet hebt gepresteerd!

Enkele tips voor de ouders zelf zijn ook erg handig.
Bijvoorbeeld maak uw kind duidelijk dat het niet zijn/haar schuld is dat zij/hij gepest word. Als ouder zijnde is het van belang de school op de hoogte te brengen, helaas moet het soms met een verheffende stem aangezien er niet altijd direct geluisterd word, maar vergeet niet ouders het gaat wel om UW kind!
Je zou ook de ouder van het pestende kind kunnen aanspreken.
Genoodzaakt is om uw kind te helpen bij het zoeken van nieuwe vrienden of nou ja, in iedergeval te stimuleren dat te gaan doen. Laat je kind sporten of andere activiteiten doen om zo een uitlaatklep voor ze te ontwikkelen.

Hieronder verschijnt een gedicht geschreven door Laura (14).

Ik ben bang
Bang om jullie te zien
Bang om het weer te voelen
Ik ben bang

Ik ben boos
Boos op jou
Boos op jij die mijn leven verpeste
Ik ben boos

Ik ben verdrietig
Verdrietig om jullie gedrag
Verdrietig om wat jullie hebben aangericht
Ik ben verdrietig

Ik voel pijn
Pijn om jullie
Pijn om alles te zien en te voelen
Ik voel pijn

Ik ben leeg
Leeg van alles tranen
Leeg van de woede, dat ik heb gevoeld
Ik ben leeg

Nogmaals mensen, het is duidelijk het pesten moet gewoon stoppen, ik kan erover mee praten het zal je blijven achtervolgen!

Liefs,
Metalwijfie.