blog placeholder

Meditatie kan jouw gezondheid verbeteren, energieniveaus verhogen en jouw plezier van het leven tot op een hoogtepunt brengen. Zonder enige twijfel zouden meer mensen van meditatie profiteren als zij de tijd vergden om de eenvoudige oefeningen te doen voor een kalmere geest, om spanning te verminderen en energieniveaus te verhogen.

Meditatie

Meditatie is een manier om jezelf te transformeren en te laten herstellen. Wanneer wij mediteren, staan wij de stroom van ideeën en gedachten toe om aan het punt te vertragen waar wij een kalme en positieve verbinding met ons vinden. Hoewel er vele verschillende manieren zijn om te mediteren, alle vormen hebben het doel onze aandacht te focussen om met een deel van onszelf te verbinden.

 

Waarom meditatie?

Het is nou eenmaal zo. Wij moeten moeilijke en zware situaties in de loop van het leven onder ogen zien. In plaats van een dagelijks verfrist gevoel te hebben, hebben we de neiging om de negativiteit en het verleden met ons mee te dragen. De gelukkige en tevreden persoon die je bent wordt overschaduwd door deze emoties. Plotseling voel je ongelukkig en ontevreden, en nog slechter; vaak is het proces zo subtiel, je weet niet eens waarom.

 

Meditatie is een manier om door die stadia heen te gaan van emoties in het verleden en teveel gepieker. In plaats van zelfmedelijden te hebben, nemen wij controle terug. Wij concentreren de aandacht op een weloverwogen manier en zien langzaam de valse delen van onszelf beginnen te verdwijnen zodra wij weer die bron van geluk koesteren. Hoewel meditatie een oude kunst is uit duizenden jaren geleden, bevestigt het moderne wetenschappelijke onderzoek nu wat de oude wijsheid lang geleden ontdekte. Onderzoek na onderzoek toont aan dat meditatie scherpere waarneming, concentratie, betere geheugen en creativiteit bewerkstelligt. Regelmatige meditators zijn gezonder, gelukkiger, meer ontspannen en productiever.

 

Doel van meditatie

Sommige meditators vermelden dat ze bovennatuurlijke ervaringen hadden tijdens het mediteren maar dat is niet het primaire doel van meditatie. Het doel van meditatie is om de staat van onze hart en ziel om te zetten en ons te brengen terug naar ons echte zelf. Wanneer wij gezonder en gelukkiger worden en zelfbewustwording tot stand brengen , beginnen meer voordelen automatisch te volgen: betere geestelijke gesteldheid, scherpere intuïtie evenals grotere toegang tot onbewuste middelen en capaciteiten.

 

Wees open bij het mediteren. De beste soort meditatie is wat voor jou het best voelt. Er zijn verschillende soorten meditaties met allerlei doelen zoals concentratie, visualisatie en toewijding. Een dagelijkse tien-minuten meditatie kan al veel verschil maken. Het is niet veel tijd vergeleken met hoe lang je dagelijks voor de spiegel staat voor je fysieke uiterlijk. Daar doe je iets met je fysieke lichaam, waarom dan ook niet wat tijd besteden voor je geest?