blog placeholder

De Hells Angels Motorcycle Club HAMC is een wereldwijd eén-percenter motorclub, waarvan de Leden meestal Harley Davidson Motoren rijden. De Organisatie wordt door de Amerikaanse Justitie beschouwd als Syndicaat Ge-Organiseerde Misdadigers. In de Verenigde Staten en Canada zijn de Hells Angels opgnomen als de Hells Angels Motorcycle Corporation. Gemeenschappelijke bijnamen voor de Club zijn de HA, red & White en 81.

Hells Angels

 

De Hells Angels is opgezet op 17 Maart 1948 door de Familie Bisschop in Fontana, Californië. Opgevolgd door een samen-smelting van Oud Leden van verschillende Motor Clubs, zoals de Pissed Off Bastards van Bloomington.

De Pissed Off Bastards van Bloomington POBOB is een Motor Club, die in 1947 samen met de Boozefighters en de Market Street Commandos deel hebben genomen aan de Hoogst Bekende Hollister Riot – Hollister Rellen, deze gebeurtenis is later ver-filmed als The Wild One.

De POBOB waren een van de éérste Motorfiets en Auto Clubs. Een paar mijl ten zuiden van San Bernardino, Californië, in de Kleine Stad van Bloomington in 1945, een speciale groep Veteranen van de WO II en POBOB oprichter Otto Friedli welk te jong geweest zou zijn, om in de Oorlog gediend te hebben, vond het Burger Leven te traag en om meer spanning te krijgen reed hij graag Motorcycle en Hot Rod Auto’s. Op 4 Juli 1947 in Hollister, Californië, Amerika, dat is de plaats waar de American Motorcycle Association AMA de Gypsy Tour Run Legaliseerden, De Boozefighters, de POBOB en de Market Street Commando’s hielden de kleine stad voor drie dagen in hun bezit. De POBOB Leden speelden een volledige rol in de Hollister Rellen, waarop de Film The Wild One is gebaseerd, met in de hoofdrol Marlon Brando.

Twee maanden later gingen deze zelfde Clubs naar Riverside, Colifornië, Amerika voor de Labor Day Weekend, dit is een AMA ge-legaliseerde Weekend Evenement. Hetzelfde als wat in Hollister gebeurde, gebeurde opnieuw. Méér dan 4.000 Mensen, Fietsers en Burgers namen de Hoofd-Straat van de Stad over. Een Riverside Sherrif Carl Rayburn, beschuldigden een boel mensen van Punk Kinderen te zijn en beschuldigden de kinderen officieel voor het verstoren van zijn stad, met de woorden “They’re Rebels, They’re Outlaws” – “Zij zijn Rebellen, Zij zijn Vogelvrij”.

Zes maanden later vormden Otto Friedli en enkele ontevreden POBOB Leden de éérste Hells Angels de charter is op 17 Maart 1948 in San Bernardino, Amerika ook wel bekend als Berdoo. Het zelfde jaar maakte de AMA een verklaring dat 99 % van de Motor-Rijders goede mensen zijn en genieten van een Schone Sport en het is die éne procent, die ge-associeerd wordt met Barbaren. Vandaar de uitspraak “One Percenter is Born” – Één Procent is Geboren.

De Hells Angels worden vaak afgebeeld in semi mysthische ge-romantiseerde settings, zoals de 19e eeuwse James Younger Gang in welk deze waren Vrij-Van-Karakter, Iconic, Gebonden door Broederschap en Loyaliteit. op andere momenten, zoals in 1966 Roger Corman in de film The Wild Angels uitbeeld, worden ze uitgebeeld als een Geweldadig en Nihilistisch, in een weinig meer dan een Gewelddadige Criminele Bende en een Plaag In De Samen-Leving.

De Club werd prominent en vestigde zijn bekendheid als onderdeel van de jaren 1960 tegen-cultuur beweging in San Fransciso’s Haight Ashbury Scene, zij speelden een rol bij veel rudimentaire gebeurtenissen van de beweging. De Leden werden direct aangesloten op veel van de Primaire Leiders van de Tegen-Cultuur, zoals Ken Kesey en de Merry Pranksters, Allen Ginsberg, Jerry Garcia en The Gratefull Dead, Timothy Leary, The Beatles, The Rolling Stones, Mick Farren en Tom  Wolfe.  De Club lanceerde de Carriére van Gonzo Journalist Hunter S. Thompson.

Hells Angels Member, name not shownHells Angels Member, name not shownHells Angels Member, name not shown        Hells Angels Member, name not shownHells Angels Member, name not shownHells Angels Club en zijn Members, Top Hells Angels 'Rocker' wordt uitgereikt op zijn inwijdings ceremonie                 Hells Angels Member, name not shownHells Angels Member, name not shown

 Criminoloog Karen Katz zei in 2011 dat de Hells Angels het middelpunt waren van een Morele Paniek in Canada, met betrekking tot de Media, Politici, Rechtshandhaving en het Publiek en dat het belang van Ge-Ïsoleerde Strafbare Feiten ge-sensationliseerd zijn.

Politie en Internationale Inlichtingendiensten classificeren de Hells Angels als één van dé Grote Vier Motorcycle Bendes samen met de Bandidos en beweren, dat de Leden op grote schaal gewelddadige misdrijven uit voerden, waaronder Drugs Handel, Handel in Gestolen Goederen, Afpersing en zijn betrokken bij Prostitutie. De Leden van de organisatie hebben voortdurend beweerd, dat ze alleen een Groep Motor Liefhebbers zijn, die zijn toegetreden tot Motor Fietsen die Samen Rijden. Ziij Organiseren Evenementen zoals de Groep Weg Reizen, Fondsen Werving, Partijen, Motorcycle Rally’s en dat eventuele strafbare feiten vallen onder de verantwoordelijkheid van de personen die ze uitvoeren en niet aan de Club als geheel. De Leden van de Club zijn Beschuldigd van Misdaden en of Veroordeeld in veel Gast Landen.

Om in het vooruitzicht Hells Angels Member te worden, moeten de kandidaten een geldig rijbewijs hebben, een motorcycle over 750cc en de juiste combinatie hebben van persoonlijke kwaliteiten. Er wordt gezegd, dat karakters als Kinder Verkrachters en Individuen die graag Politie of Gevangenis Officieren willen worden of al zijn geworden, niet ge-accpeteerd worden in de Club als Member.

Hells Angels

Na ee lange fase in dit proces, wordt een kandidaat lid voor het éérst beschouwd als een ‘Hang Around’, welk aangeeft dat het individu wordt uitgenodigd om enkele Club Gebeurtenissen bij te wonen of om Club Leden op bekende ontmoetings plaatsen te ontmoeten.

As de ‘Hang Around’ ge-ïnteresseerd is, kan hij worden gevraagd om een ‘Assosociate’ te worden dat is een status die meestal in een jaar of twee bereikt wordt. Aan het einde van die fase, wordt hij opnieuw geclassificeerd als ‘Vooruitzicht’ dan mag hij pas deelnemen aan Club Activiteiten, maar niet met Stem Recht Privileges, terwijl hij wordt beoordeeld op geschiktheid als Volwaardig Lid. De laatste fase en de Hoogste Lidmaaschaps Status is ‘Full Membership’ of ‘Full Patch’. De term ‘Full Patch’ verwijst naar de volledige vier-delige Helm teken, met inbegrip van het ‘Doods Hoofd’ Logo, in welk dit de Twee Rockers zijn (waarvan de Top Rocker de Hells Angels is, en de Rocker Onder de State or Territory die ge-Claimed is – op-ge-eist, en de rechthoekige MC Patch onder de vleugel van de Death’s Head. ‘Vooruitzicht’ mogen alleen een Bottom Rocker dragen, welk de State of Territory benaamd, samen met de rechthoekige MC Patch.

Om een Volledig Member te worden, wordt het ‘Vooruitzicht Member’ door de rest van de Club Leden unaniem ge-stemt. Voorafgaand aan de stemmen van de Club Leden, word een ‘Vooruitzicht Member’ meestal gestuurd naar elk Jurisdiction Geografische Bevoegdheid van de Sponsering en stelt zich voor om een ‘Full Patch Member’ te worden. Dit proces, maakt dat elk Stem Gerechtigd Member vertrouwd kan raken met het worden van Het Onderwerp en eventueel gerechtigd te zijn voor het Vragen van Zorg om door de Club Members over te Stemmen. Enige vorm van Formal Induction volgt, waarin de ‘Vooruitzicht Member’ zijn loyaliteit aan de Club en zijn Members bewijst. Het uiteindelijke Logo Patch is ; aan de bovenkant de Hells Angels ‘Rocker’ welk uitgereikt wordt tijdens de Initiation Ceremony. De stap van het bereiken van Volledig Lidmaatschap kan worden aangeduid als ‘Being Patched’ – Wordt ge-Patched.

Zelfs nadat een Member is ge-Patched, blijven de Pathes zelf eigendom van HAMC. Bij het verlaten van de Hells Angels moeten de Patches teruggestuurd worden naar de Club.

 

London 1968 

De HAMC erkent méér dan honderd Chapters – hoofdstukken verspreid over méér dan 29 Landen. Europa werd niet de Thuis-Basis op Grote Schaal van de Hells Angels. In 1969 werden twee nieuwe Chapters gevormd in Londen, United Kingdom, Europe, waarvan The Beatles, George Harrison en enkele Members van de HAMC in San Francisco werden uitgenodigd om in Londen in 1968 bij Apple Records te verblijven. Volgens Chris O’Dell zijn slechts twee Members komen opdagen bij Apple Records, dit zijn Frisco Pete en Bill ‘Sweet William’ Fritsch. Twee mensen uit Londen bezochten California, ‘Prospected’ – Vooruitzicht en uiteindelijk samen gevoegd. Twee Charters werden uitgegeven op 30 Juli 1969 één voor Zuid Londen en het re-gedacht hoofdstuk te vernieuwen van de reeds bestaande Zuid Londen Charter vanaf 1950 en de andere voor East Londen, maar in 1973 kwamen de twee charters samen als één geheel genaamd “London”. The London Angels hebben toen aangeboden te beveiligen op een aantal Britse Underground Festivals, waaronder Phun Stad in 1970 welk georganiseerd is door Anarchisten, Schrijver van de International Times en Zanger met The Deviants, Mick Farren. Deze bekroond Farren als een ‘Approval Patch’ in 1970 voor gebruik op zijn éérste Solo Album Mona, die ok gekenmerkt ging met Steve Peregrin Took die werd ge-crediteerd als “Shagrat the Vagrant”.

De Club claimt niet een Racially Segregated Organization – Raciaal ge-Segregeerde Organisatie – te zijn, hoewel ten minste één hoofdstuk aandacht vereist, naar verluidt dat een kandidaat een Blanke Man en Sonny Barger vermeld dit in een BBC interview in 2000, dat de Club als geheel niet Racistisch is, maar we hebben waarschijnlijk wél genoeg Racistische Members die beweren dat No Black Guy is Going To Get in It – Geen Zwart Man Gaat Erin. In die tijd had Club inderdaad géén Zwarte Leden.

 

Nederland

De Hells Angels beheersen in Nederland een Groot Deel van de Drugs-Handel en zijn hier ook betrokken bij de Prostitutie. De Nederlandse Politie hebben verklaard dat de Hells Angels schuldig zijn aan Smokkel, onder andere Cocaïne door middel van Terroristische Organisaties en Drugs Kartels, ook het Handelen in Ecstasy en Illegale Vuurwapens.

In Oktober heeft de Nederlandse Politie een Inval Gedaan in Club Huizen van de Hells Angels in Amsterdam, Haarlem, IJmuiden, Harlingen, Kampen en Rotterdam, evenals in een aantal Woonhuizen. Belgische Politie deed een Inval op Twee Locaties vlak over de Grens. De Politie nam een Granaat Werper, een Vlammen Werper, diverse Hand-Granaten, 20 Pistolen, een Machine Pistool en € 70.000,- in Contanten in beslag. Een aantal van de Hell Angels Member werden Gevangen Gezet op beschuldiging van Internationale Handel in Cocaïne en Ecstasy, de Productie en Distributie van Marihuana, het Witwasen van Geld en Moord. Het onderzoek heeft méér dan een jaar geduurd.

In 2006 meldde twee Nederlandse Kranten, dat het Amsterdamse Bordeel Yab Yum al heel lang werd beheerst door de Nederlandse Hells Angels, die dan ná een campagne van bedreigingen en chantage bezit hadden genomen. Het Stads-Bestuur van Amsterdam herroept de vergunnin van Yab Yum in December 2007. Tijdens een opvolgende proef deed de advocaat van de Stad Amsterdam herhaalde aantijgingen en de Advocaat van het Bordeel werd het Woord Ont-Zegd. Het Bordeel Yab Yum werd in Januari 2008 Gesloten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dQOYv4178rM Hells Angels, Angels Never Die – song with video

 

In 1998 werden twee Outlaws gedood bij de Rockers Reunion in Battersea, Londen, United Kingdom. Een Hells Angel werd veroordeeld in verband met dit incident.

In Augustus 2007 werd een Hells Angels Member Gerry Tobin doodgeschoten op de Snelweg M40 door Members van een Rivaliserende Motor-Bende de Outlaws. Degenen die verantwoordelijk zijn hebben Levens Lang van Justitie gekregen in November 2008. Tobin is zelf naar huuis terug gekeerd in Londen, United Kingdom, waar hij werkte als een Harley Service Manager, van de Bulldog Bash.

In Denemarken in Januari 2008 was er een vecht partij tussen maximaal 30 Hells Angels en Outlaws pp de Internationale Luchthaven van Birmingham. De Politie herstelde en nam verscheidende wapens in, waaronder Kunuckledusters, Hamers en een Vleesmes. Zeven Outlaw Members en Vijf Hells Angels stonden Terecht bij Justitie.

1970 in Hamburg, Deutschland werd de éérste Duitse Handvest van de Hells Angels opgericht en was actief in de Red-Light Districts van St. Pauli en Sternschanze.

1980 Hells Angels Members vermoorden een NachtClub Manager op het Eiland Sylt. Op 11 Augustus 1983 bestormden Politie Agenten het Club Huis Angels Place in de Rosse Buurt Sternschanze en arresteerden de Leiders van de Hells Angels van Hamburg, Deutschland. In 1986 werden dertien Members veroordeeld tussen de 6 maanden tot 7 jaar in de gevangenis en de Hamburg ‘Charter’ en haar Symbolen werden Verboden. Ondanks het Verbod, is er weer een Hells Angels ‘Charter’ in Hamburg onder de naam ‘Harbor City’, omdat de Vereniging als zodanig Niet Verboden is, maar allen het Dragen van de Symbolen is dus Wél Verboden3 Mei 2012

3 Mei 2012 werd de Cologne ‘Chapter’ van de Hells Angels MC met Justitiele Kracht Ontbonden en Alle Eigendommen van de ‘Chater’ werden In Beslag Genomen door de North Rhine Westphalian Home Office. Dezelfde ochtend werd er een Inval gedaan door de Noord Rhine Westphalian Politie en er werden 32 Woningen doorzocht in bewoond door de Hells Angels Member. Er werden géén arrestaties verricht, echter de Openbare Weergave van ‘Chapter’ Symbolen en het Dragen van de Regalia zijn Verboden. De Support Club de Red Devils MC Cologne zijn ook Verboden. De North Rhine Westphalian Home Secretary Justified deze acties door te zeggen: “De Hells Angels negeren opzettelijk de Fundamentele Waarden van Onze SamenLeving. Ze sluiten zich af van de SamenLeving door het opzetten van hun eigen regels en praktiseren Vigilante Justice – Justitiële BurgerWacht. De week voor deze uitspraken, is er een soort-gelijke actie geweet in de nabij gelegen Aachen ‘Chapter’ van de Bandidos MC.

29 Mei 2012 is de Berlin City ‘Chapter’ van de Hells Angels MC, deze werd Ontbonden nadat een Inval werd gestart van de Politie. Beschuldigingen komend van een Informatie Lek in de Berlin Home Office over de komende maatregelen die gemaakt werden.