blog placeholder

Ondanks de crisis zitten toch heel veel mensen met goede spullen die niet te verkopen zijn zoals laptops, elektrische apparaten, speelgoed, foto en film apparatuur enzovoorts. Speciaal voor deze mensen zijn er nu websites waar je deze spullen gratis aan kunt bieden. Deze websites worden beheerd door mensen die zo willen voorkomen dat er onnodig spullen weggegooid worden. Op deze manier helpen ze om het milieu schoon te houden. Om een idee te krijgen wat er zoal gratis aangeboden wordt hier een paar voorbeelden.

Gratis af te halen

Autobanden:

4 autobanden maat 185/70 R14 met nog 4 mm profiel. Dit zijn waarschijnlijk winterbanden. Doordat steeds meer mensen op winterbanden rijden ontstaat er een overschot aan oude winterbanden. Winterbanden kunnen namelijk niet worden opgereden tot de wettelijk toegestane minimale profieldiepte van 1,6 mm omdat al bij 4 mm de grip op besneeuwde weg sterk terugloop. Winterbanden ‘oprijden’ in de zomer is geen optie want met de afnemende profieldiepte nemen ook de eigenschappen op de natte weg en is de remweg op droge weg altijd langer dan die van een zomerband. Voor iemand die geen geld heeft voor nieuwe banden zijn ze echter wel bruikbaar omdat je wel aan de wettelijke profieleisen voldoet.

Gratis af te halen

Bedden en matrassen

Er worden heel veel bedden en matrassen gratis aangeboden. De meeste bedden en matrassen komen beschikbaar uit de inboedel van overleden mensen. Door de toenemende vergrijzing neemt het aanbod van bedden en matrassen zo sterk toe dat je ook hier geen cent meer voor kunt krijgen.

Gratis af te halen

Boeken en tijdschriften:
Het aanbod van gebruikte boeken en tijdschriften neemt ook steeds meer toe. Ook hier kun je geen cent meer aan verdienen omdat steeds meer boeken en tijdschriften gratis via internet uitgewisseld worden.

Gratis af te halen

Computers:
Iedereen kent het probleem. Computers worden steeds eerder oud. Een prima werkende computer van een jaar of 5 oud is daarom al niet meer te verkopen. Zelfs laptops van een jaar of 5 oud gaan al gratis van de hand.

Gratis af te halen

En nog veel meer:
Ondanks dat iedereen het steeds maar over de crisis heeft is er een schier oneindige lijst van spullen die je gratis op kunt halen. Ook de volgende zaken worden gratis aangeboden op internet, dierbenodigdheden, doehetzelf artikelen,  elektrische apparaten, foto en film apparatuur, hobby artikelen,  huishoudelijke artikelen, kerstspullen, keukengerei, kinderartikelen, kleding, levensmiddelen,  lichaamsverzorgingsproducten, muziekdragers, planten, rijwielen, speelgoed, sport artikelen, tuin en terrasspullen, verzamelingen, woninginrichting spullen.