blog placeholder

Vraag een willekeurige puber wat zijn grootste verlangen van dit moment is en de kans is groot dat hij of zij zal antwoorden gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone. Wat al deze hartenwensen met elkaar te maken hebben is dat een gemiddelde puber ze nodig heeft om bij de groep te horen. Bij de groep horen is namelijk voor de gemiddelde puber van levensbelang. De angst om niet geaccepteerd te worden door de groep is zelfs zo groot dat de gemiddelde puber alles voor onbeperkt internet, onbeperkt beltegoed en een smartphone over heeft.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Gratis internet:
Wat de wens onbeperkt gratis internet betreft hebben de meeste pubers het tegenwoordig goed voor elkaar. Nagenoeg ieder huishouden met jonge opgroeiende kinderen heeft tegenwoordig een breedband internet aansluiting met een draadloos Wlan oftewel Wifi netwerk. De meeste pubers kunnen dus thuis op hun PC, Laptop, Tablet of Smartphone onbeperkt gebruik maken van het internet om contact te houden via Twitter, Facebook, MSN, Whatsap, Hyves enzovoorts. Ook in de trein, bij MacDonalds en in heel veel andere openbare  gelegenheden kunnen ze via een Wifi verbinding gratis onbeperkt internetten met hun Laptop, Tablet of Smartphone.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Gratis beltegoed:
Wat de wens onbeperkt gratis beltegoed betreft ligt dit bij iedere puber anders. Sommige ouders zijn zo slim om bijvoorbeeld bij een supermarkt een Sim kaartje aan te schaffen waarmee hun kind iedere keer als een ouder, een oom, een tante of een ander persoon, met één van de drie barcodelabels die bij de simkaart meegeleverd worden, voor 15 euro boodschappen haalt 1 gratis belminuut krijgt. (Lees hiervoor ook het artikel onbeperkt gratis beltegoed). Andere ouders sluiten op hun naam een abonnement af voor hun kind en betalen iedere maand de abonnementskosten waardoor hun kind dus gratis mobiel kan Internetten bellen en SMSen.

Gratis smartphone:
Wat de wens voor een gratis smartphone betreft, deze wens zal voor de meeste pubers niet in vervulling gaan. Hiervoor geldt namelijk dat de ouders, of een ander familielid, bereidt moeten zijn om een duurder abonnement, waar een gratis smartphone bij in zit, voor hun kind af te sluiten en te betalen.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Een betaalde smartphone – betaald mobiel internet – betaald beltegoed:
Een deel van de pubers is dus zo bevoorrecht dat ze  van hun ouders of andere familieleden gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone krijgen. Het merendeel van de pubers verkeerd echter niet in deze bevoorrechte positie en moet zelf zijn of haar Smartphone met het bijbehorende mobiel internet en beltegoed betalen. Bij deze groep pubers is momenteel de Blackberry, veelal in combinatie met een prepaid abonnement, het populairst. Met de Blackberry kunnen ze namelijk voor een laag maandbedrag onbeperkt “Pingen” met andere Blackberry eigenaren wat momenteel voor hen verreweg de goedkoopste manier van onderling communiceren is. Als al hun vrienden en vriendinnen dus maar een blackberry hebben, hebben ze verder nagenoeg geen beltegoed nodig. De meeste pubers hebben alleen nog wat beltegoed nodig om hun opa of oma te kunnen smsen.