blog placeholder

facebook-daughter

Als begin van een hele lange brief aan hun pasgeboren dochter (van Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan) schrijft Mark Zuckerberg het volgende. Je moeder en ik hebben er de woorden nog niet voor gevonden om de hoop te beschrijven die jij ons geeft voor de toekomst. Je nieuwe leven is er een vol beloftes en we hopen dat je gelukkig en gezond zult blijven zodat je het volledig kunt verkennen. Je hebt ons nu al een reden gegeven om na te denken over de wereld waarin we hopen dat jij gaat leven.

De geboorte van een kind en het Chan Zuckerberg Initiative:
Net als alle ouders, willen wij je zien opgroeien in een wereld die beter is dan die van ons vandaag. Terwijl krantenkoppen zich vaak richten op wat er mis is, wordt de wereld in veel opzichten steeds beter. De gemiddelde gezondheid verbetert, de armoede neemt af, de gemiddeld kennis groeit en steeds meer mensen zijn met elkaar verbonden. De technologische vooruitgang op elk gebied betekent dat je leven drastisch beter zou moeten zijn dan die van ons vandaag. We zullen ons deel doen om dit te realiseren, niet alleen omdat we van je houden, maar ook omdat we een morele verantwoordelijkheid hebben voor alle kinderen in de volgende generaties. Wij geloven dat alle leven van gelijke waarde is en dat omvat ook de vele mensen die in toekomstige generaties zullen leven. Onze samenleving heeft de plicht om nu te investeren om het leven van alle mensen die nu in deze wereld leven, en van alle mensen die in toekomstige generaties zullen leven, te verbeteren. (de brief is in zijn geheel te lezen op a-letter-to-our-daughter) Om hieraan ons steentje bij te dragen richten wij voor jou en alle kinderen die nog geboren gaan worden het Chan Zuckerberg Initiative op. (zie chanzuckerberginitiative)

Internet.org startpagina

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org:
Eén van de projecten die het Chan Zuckerberg Initiative is gestart is Internet.org. De doelstelling van Internet.org is: “Internet.org is een initiatief met Facebook aan het hoofd dat erop is gericht om samen met toonaangevende technologiebedrijven, non-profitorganisaties en lokale groeperingen internettoegang mogelijk te maken voor de twee derde van de (wereld) bevolking dat deze toegang momenteel niet heeft.”.

Waarom zijn niet meer mensen met elkaar verbonden?
Als oorzaken van het feit dat niet meer mensen met elkaar verbonden zijn geeft Internet.org  de volgedende opsomming: Apparaten waarmee mensen op internet kunnen zijn te duur. Abonnementen waarmee mensen op internet kunnen zijn te duur. Mobiele netwerken zijn spaarzaam. Heel veel online inhoud is niet beschikbaar in de plaatselijke taal. Mensen zijn niet zeker van de waarde van internet. Stroom is beperkt beschikbaar en kostbaar. Veel netwerken kunnen grote hoeveelheden data niet ondersteunen.

Streven van Internet.org::
Het streven van Internet.org is om samen met producenten, providers, informatieverstrekkers etc. deze obstakels te verwijderen en het merendeel van de wereld bevolking die het nu nog zonder internet moet stellen eindelijk de mogelijkheid te geven om gebruik te kunnen maken van alle basis voorzieningen die internet te bieden heeft.

Free Basics Platform app:
Om dit te bereiken ontwikkelde Facebook de gratis Free Basics Platform app. De gratis Free Basics Platform app biedt nu al gratis toegang tot basisvoorzieningen en internet diensten aan een miljard mensen over de hele wereld. Via Free Basic heeft Internet.org gratis basis internetservices kunnen bieden aan honderden miljoenen mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ze hopen nog veel meer mensen online te krijgen en hun levens te verbeteren door mensen via deze services voor te stellen aan de voordelen van internet.