blog placeholder

De nieuwe baby staat ineens volop in de belangstelling. Een feestelijke gebeurtenis als de komst van een nieuwe wereldburger, dat mag de hele wereld weten.

Even voorstellen

De meest gebruikte manier om iedereen van het bestaan van het nieuwe wonder op de hoogte te brengen is het geboortekaartje. Alle belangrijke gegevens als naam, geboortedatum, lengte, gewicht en de namen van de gelukkige ouders en eventuele broertjes en zusjes staan erop vermeld. Vaak wordt nog eens extra aangegeven op welke tijden bezoek gewenst is, of wanneer alle betrokkenen genieten van een welverdiende rustpauze. Een leuke foto of tekening maakt het geheel compleet. Naast een aankondiging via het geboortekaartje brengt vaak een advertentie in de krant een bredere kring van mogelijke belangstellenden op de hoogte. Vaak blijft het daar niet bij, het kan allemaal nog net wat mooier, leuker en spectaculairder. Soms zie je al van grote afstand waar de ooievaar is geland.

 

Een geboortebord

Het zijn niet alleen de ooievaars, maar soms ook beertjes, olifantjes, en daarnaast zijn nog heel wat verschillende mogelijkheden meer. We hebben het hier over het geboortebord. Een groot houten bord dat in de tuin wordt gezet in de vorm van een ooievaar of een andere ludieke figuur, samen met een verhelderende tekst, waarop op z’n minst de naam van boreling vermeld staat. Vaak zie je ook de datum en soms nog aanvullende informatie. Uiteraard alles in leuke, frisse kleuren.

 

Eindeloze fantasie

Met geboortebord kun je je fantasie lekker laten gaan.  Ooievaars in allerlei poses, lieve beertjes, olifanten of andere beesten, werk-in-uitvoeringsborden, het is allemaal mogelijk. Veel van deze borden zijn te koop of te huur.  Wil je een bijzondere en persoonlijke vorm en ben je handig met de figuurzaag, dan kun zelf aan de slag op een plaat hout, stiften, verf en een figuurzaag. Kost wat tijd, maar dan heb je ook iets bijzonders.

 

Wie zorgt er voor zo’n bord?

Soms zijn het de ouders zelf die een bord in de tuin plaatsen. Vaak zijn het echter familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners die de kersverse ouders en hun kind(eren) met een bord verrassen. En dan kan het voorkomen, dat in één tuin ineens verschillende borden in felle kleuren de komst van een nieuwe baby aankondigen. Dat is natuurlijk geen probleem, een nieuwe baby mag wel wat aandacht krijgen!