blog placeholder

De zomervakantie komt er weer aan. Veel mensen staan voor de keuze waar ze naartoe gaan dit jaar. Bij het maken van een keuze voor de zomervakantie komt het een en ander kijken. Hieronder een overzicht van dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van de keuze van je vakantieoord.

1. Binnen- of buitenland
Neem je het risico om in Nederland te blijven of wil je zeker zijn van mooi weer en ga je dus naar het buitenland? Veel mensen gaan jaarlijks naar het buitenland om verzekerd te zijn van mooi weer. Dit terwijl ze waarschijnlijk alle mooie plekjes in eigen land nog niet eens gezien hebben.

2. Strand of actieve vakantie
Ga je voor een relax vakantie aan het strand of wil je ook daadwerkelijk iets van het land zien? Als je kiest voor een strandvakantie is mooi weer een vereiste en lijkt het dus een slimme keuze om te kiezen voor het buitenland. Bij een doe vakantie is mooi natuurlijk ook lekker, maar is het minder belangrijk. Want met 40 graden door een grote stad heenlopen is nou niet heel erg aangenaam. Bedenk dus goed welk land je kiest, als je voor een doe vakantie gaat.

 3. Hotel/appartement of camping
Ben je de echte ouderwetse vakantieganger die gaat voor een tent op de camping of hou je ook tijdens je vakantie wel van een beetje luxe. Ook als je kiest voor een camping heb je nog weer de keuze tussen primitief of luxe. Een beetje caravan beschikt tegenwoordig over een toilet, douche, kachel, koelkast en televisie. In een tent echter ga je terug in de tijd en slaap je op een luchtbedje en moet je met de wc-rol over de camping.

4. Nachtleven of Cultuur
Ga je voor culturele uitstapjes of voor een goed nachtleven. Dit is waarschijnlijk ook van je gezelschap afhankelijk. Een gezin gaat eerder voor cultuur terwijl een vriendengroep voor een nachtleven zou kiezen.

5. Fiets, auto of vliegvakantie
Om op je bestemming te komen zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden. Zo zijn er steeds vaker mensen die kiezen voor een fietsvakantie. Een voordeel hiervan is dat het lekker goedkoop is, een nadeel is dat je er best moe van wordt. Een autovakantie is daarom een stuk rustiger, maar als je naar het buitenland wilt ook een stuk duurder. Ten slotte heb je nog een vliegvakantie. Mogelijk de duurste optie van de drie maar ook de meest relaxte. Je kunt lekker achteruit gaan zitten en je wordt zo naar je vakantiebestemming gebracht.

Er komt nogal wat kijken als je moet kiezen waar je heen gaat op vakantie. Bedenk dus goed wat je verwachtingen van jou en je gezelschap zijn als je op vakantie gaat!