blog placeholder

Heb jij dit jaar geen geld om op vakantie te gaan? Wil je eens iets anders dan de hele zomer in Nederland werken? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe uitdaging? Denk er dan eens over om in Amerika op een summer camp te gaan werken.

Summer camp

Het is een fenomeen in Amerika. Summer camps. Elke zomer gaan er meer dan 10 miljoen kinderen naar een van de 12.000 summer camps die verspreidt liggen door heel Amerika. De kids blijven er van een nachtje tot soms zelfs acht weken! Dit verschilt per camp. Ze zijn de hele dag buiten, doen veel activiteiten en maken nieuwe vrienden. Ze zwemmen, boogschieten, zingen, dansen, fietsen, paardrijden, zeilen, knutselen en hebben er de tijd van hun leven. Dit kan natuurlijk alleen als er begeleiders zijn die zorgen dat alles goed gaat.

Werken als begeleider

Er werken niet alleen Amerikaanse mensen als begeleider op een summer camp maar ook Internationale mensen zijn van harte welkom. Dit is werkelijk de manier om en een geweldige ervaring op te doen, je engels te verbeteren, nieuwe vrienden te maken en daarna ook nog even door the States te reizen. Wat wilt je nog meer? Natuurlijk komt meteen de kosten vraag om de hoek kijken: ‘Hoeveel ben ik kwijt? Ga ik wat verdienen? En hou ik nog iets over?’ Bij de meeste organisaties is het fifty-fifty. De kosten (inclusief vliegtickets) liggen ongeveer gelijk aan wat het opbrengt. Soms houd je zelfs nog wat over! Maar, als je het voor het geld wilt doen kun je beter in Nederland twee maanden op een kantoortje gaan zitten.

Wat zijn je activiteiten als begeleider? Je zorgt bijvoorbeeld dat de kinderen op tijd hun bed uit zijn, dat ze hun tanden poetsen, zorgen dat ze hun bord leeg eten en dat ze hun spullen opruimen. Je helpt of begeleidt activiteiten, troost de kids wanneer ze heimwee hebben en maakt de grootste lol met ze. Jij bent hun oudere broer of zus, hun held. 24/7. Ze kijken tegen je op en je hebt daarom een voorbeeldfunctie. Naast dat de kinderen een geweldige zomer hebben, heb ook jij de tijd van je leven!

Organisaties

In Nederland zijn er verschillende organisaties die jou helpen en een summer camp voor je proberen te vinden. Een aantal bekende organisaties zijn CCUSA, BUNAC en Activity International. Zij regelen haast alles voor je. Ze gaan op zoek naar een camp, zorgen dat je een J1-visum kan aanvragen, regelen je vlucht en zullen altijd voor je klaar staan wanneer je vragen hebt.

Dus, vind jij het leuk om met kinderen te werken? Kan jij je goed verstaanbaar maken in het engels? Houd je van een leuke uitdaging en heb je er geen problemen mee om twee maanden van huis te zijn? Pak deze kans dan met beide handen aan! Je zult werkelijk de zomer van je leven beleven, heel veel nieuwe vrienden maken en een hele ervaring rijker zijn.