blog placeholder

De wereldkampioenschappen voetbal zijn een goede aanleiding om eens met je gezin naar Rio de Janeiro te gaan. In de meeste gezinnen geven de vrouwen echter niet zo veel om voetbal. Voor deze vrouwen ben ik op zoek gegaan naar leuke dingen in Rio de Janeiro om te bekijken en te doen.

Rio de Janeiro

Waar houden vrouwen van op vakantie:
De meeste vrouwen willen tijdens hun vakantie even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en hun verantwoordelijkheden. Ze gaan het liefste met hun vriendinnen lekker eindeloos shoppen in grote steden als Parijs, Londen of Milaan zonder rekening te hoeven houden met de interesses van hun man. Als ze niet gaan shoppen vertoeven ze overdag het liefst in de zon op een eindeloos strand aan een azuurblauwe zee met om zich heen mooie donkere mannen om naar te kijken. ‘S avonds gaan ze het liefst uit eten in een luxe restaurant en daarna gaan ze het liefst nog ergens wat drinken op een hip strandfeest of op een luxe jacht. In de morgen slapen ze het liefst lang uit en worden ze het liefst gewekt met een heerlijke massage.

Is Rio de Janeiro een ideale stad voor een vrouwen vakantie?
Om dit te bepalen moet  Rio de Janeiro voldoen aan de volgende vrouwen wensen.

–          Je moet er eindeloos kunnen shoppen

–          De zon moet er schijnen

–          Er moet een eindeloos strand zijn met een azuurblauwe zee

–          Er moeten mooie mannen rondlopen

–          Er moeten luxe restaurants zijn

–          Er moet een levendig nachtleven zijn

Eindeloos shoppen in Rio de Janeiro

Eindeloos shoppen in Rio de Janeiro:
Je kunt echt dagenlang shoppen in Rio de Janeiro. Er zijn alleen al dertig grote winkelcentra met boetieks, warenhuizen, muziekwinkels, eetgelegenheden en zelfs nachtclubs en bioscopen. Voor vrouwen die van meer authentieke winkeltjes houden is het wijkje Saara een aanrader. Hier vind je talloze kleine winkeltjes die werkelijk van alles verkopen. Je vindt hier zelfs winkeltjes die dateren uit rond 1900 gesticht door immigranten uit het Midden-Oosten en joden uit Oost-Europa. Op zondag is er een hippiemarkt op de Praça General Osório, aan het strand van Ipanema en eentje vlakbij de Copacabana Palace.

Zonneschijn in Rio de Janiero

Zonneschijn in Rio de Janeiro:
De temperatuur in Rio de Janeiro varieert van 25 graden in augustus tot 30 graden in januari/februari. De zon schijn in september, oktober, november en december gemiddeld 5 uur per dag, alle andere maanden, behalve februari, schijnt hij 6 uur per dag en in februari 7 uur per dag. De daglengte varieert van ±11.20 uur in augustus tot ±12.50 uur in februari.

Eindeloos strand in Rio de Janeiro

Eindeloos strand met een azuurblauwe zee in Rio de Janeiro:
Rio de Janeiro heeft een aantal wereldberoemde stranden zoals Copacabana, Ipanema, Leblon, Vidigal en Barra da Tijuca die heel volledig zijn ingesteld op toeristen. Daarnaast zij er nog heel veel andere stranden zoals Flamengo, Botofogo, Recreio dos Bandeirantes, Prainha, Grumari, Guaratiba en São Conrado maar die zijn meer gericht op de lokale bevolking en wat minder aantrekkelijk voor de touristen.

Mooie mannen in Rio de Janeiro

Mooie mannen in Rio de Janeiro:
Er zijn heel veel mooie mannen in Rio de Janeiro. Dit komt door de typisch Braziliaanse cultuur waarbij mannen zo mooi mogelijk willen zijn en vrouwen met respect benaderen.

Cristiano Ronaldo

Luxe restaurants in Rio de Janeiro:
Ook aan luxe restaurants is er geen gebrek in Luxe Rio de Janeiro. De beste vind je in de elegante wijk Leblon rondom de straat Rua Dias Ferreira. De vijf meest luxueuze zijn; Aprazivel, Giuseppe Grill, Le Prê-Catelan, Mok Sakebar en Porcão. Zie http://www.klm.com/destinationguide/nl_nl/vliegticket/zuid-amerika/brazilie/rio-de-janeiro/restaurants.htm

Luxe restaurants in Rio de Janeiro

Nachtleven Rio de Janeiro:
Het nachtleven in Rio de Janeiro is bruisend, er zijn alleen al meer dan 100 discotheken. Voor vrouwen is de meest geschikte  uitgaansbuurt Lapa. Daar vind je bars en diverse discotheken. In het weekend is er bovendien ook feest op de straten met overal standjes met goedkope cocktails of snacks.Bovendien spelen er later op de avond straatmuzikanten rondom de bogen van Lapa.

 

Conclusie:
Rio de Janeiro is een perfecte stad voor een vrouwenvakantie. Ik kan dus alle vrouwen aanraden om met hun man mee te gaan naar de wereldkampioenschappen voetbal in Rio de Janeiro.