blog placeholder

We hebben natuurlijk niet zomaar geboekt bij Grand Hotel Lara. We hebben ons eerst terdege georiënteerd en een aantal andere mooie hotels in Antalya bekeken. Één van deze betere hotels in Antalya is Hotel Aska Lara Deluxe. Ook dit is een vijfsterren hotel met all-in arrangementen speciaal gericht op gezinnen met kinderen.

Wat voor kamers biedt Hotel Aska Lara Deluxe?
Aska Lara Deluxe beschikt over 545 kamers. Deze Kamers zijn verdeeld over één groot hotelblok van zeven etages hoog. Hotel Aska Lara Deluxe heeft 484 standaardkamers met een opppervlak van 23 tot 32 vierkante meter. 72 van deze kamers zijn voorzien van een tussendeur en zijn zodoende ook geschikt om te gebruiken als familiekamer. In Hotel Aska Lara Deluxe zijn zes kamers speciaal voor mindervaliden ingericht. Naast de standaard kamers biedt Hotel Aska Lara Deluxe 30 junior suites en 30 suites met iets meer comfort. Alle kamers beschikken standaard over airconditioning, een badkamer, een balkon, een haardroger, een kluis, een minibar, een satelliettelevisie en een telefoon.

Wat voor zwemfaciliteiten biedt Hotel Aska Lara Deluxe?
Het Hotel Aska Lara Deluxe heeft tien zwembaden. Van deze 10 zwembaden liggen er zes op het hotelterrein en vier op het bij Hotel Aska Lara Deluxe complex aan de zee. De twee grootste zwembaden met een respectievelijk een oppervlakte van 730m2 en een oppervlakte van 620 m2 liggen direct voor het hotel. Het grootste is een langgerekt zwembad en het op een na grootste is een ‘reflection zwembad’. Twee kleinere zwembaden van resp. 78 m2 en 52 m2 liggen bij het betreden van het binnen terrein van het hotel helemaal aan de rechterkant waarvan die van 78 m2 verwarmd is. Die van 52 m2 is speciaal voor kinderen. Tenslotte zijn er binnen in het hotel nog een verwarmd zwembad van 185 m2 en een klein kinderbadje van 6 m2..

Naast deze zwembaden op het hotelterrein beschikt Hotel Aska Lara Deluxe ook nog over een compleet waterpark met uitzicht op zee. De hoofdattractie in dit waterpark is de 196 m2 grote splashpool waar zes spectaculaire waterglijbanen omheen staan. Naast een grote splashpool met spectaculaire waterglijbanen is er voor de allerkleinste een splashpool met drie kleine waterglijbanen. Daarnaast is er voor kinderen een groot zwembad met een oppervlakte van 640 m2 met een aantal leuke watertoestellen. Tenslotte heeft het waterpark nog een groot buitenzwembad met een oppervlakte van 750 m2. Rondom alle zwembaden zijn voor de hotelgasten ligstoelen en parasols beschikbaar.

Naast tal van zwembaden en een waterpark heeft Hotel Aska Lara Deluxe een 150 meter lang privézandstrand met ligstoelen en parasols voor de hotelgasten. Bij dit strand is een pier waar je prima kunt zonnen. Een klein minpuntje is dat het hotel en het strand worden gescheiden door een redelijk drukke weg. Om ervoor te zorgen dat hotelgasten met kleine kinderen niet de weg hoeven over te steken, verzorgt het hotel de hele dag door een shuttleservice naar het strand en het waterpark.

Faciliteiten:
Naast de 10 zwembaden en het strand heeft Hotel Aska Lara Deluxe een wellnesscentrum, een voetbalveld, 4 tennisbanen, een basketbalveld, een beachvolleybal, een fitnessruimte, een gymnastieklokaal. Ook is er gelegenheid om gratis te Aquagymen , te tafeltennisen, te darten en te boogschieten. Van de watersportfaciliteiten aan het strand kun je tegen betaling gebruik maken. Aan het strand kun je windsurfen, kanoën, jetskiën, parasailen, met een bananenboot varen of onder begeleiding van een privétrainere voetballen of gymnastieken.

Amusement:
Aan het strand ligt ook het zogenaamde amusementsepicentrum ‘Wet’N Wild Theme Park’ van het Hotel Aska Lara Deluxe. Dit zogenaamde amusementsepicentrum* is een aquapark en een pretpark in één waar kinderen zich kunnen uitleven op de kermis, op ontdekkingsreis kunnen gaan in ‘Cowboy Town’, eindeloos verdwalen in de doolhof of lekker tuinieren in de ‘Hobby Garden’ terwijl de volwassenen genieten van het strand, één van de zwembaden, van de twee bars waarvan één met snacks en wellness.

*Het amusementsepicentrum bestaat voor kinderen uit: het zogenaamde Freshpark, met een waterspeeltuin waar diverse activiteiten georganiseerd worden. Dit Freshpark is voorzien van een speciale ondergrond zodat er van uitglijden voor de kinderen sprake is. Verder is er de zogenaamde Mining Tunnel (waar de kinderen  archeoloog kunnen spelen), het Adventure Park (waar de kinderen kunnen klimmen  over netten en een klimwand), Cowboy Town dat ook fungeert als hoofdkwartier van de teenager club voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar, de Leo Kids Club (waar kinderen op een oppervlakte van 1000 m2  kunnen spelen en tussendoor kunnen lunchen onder begeleiding van een professionele staf), een Kermis met een draaimolen, botsauto’s, een trampoline en een reuzenrad, een Hobby Garden (waar de kinderen kennis kunnen maken met de kunst van het tuinieren), een doolhof, een amfitheater en een bioscoop. Naast het ‘Wet’N Wild Theme Park’ is er nog amusementshal in het hotel zelf waar je kunt bowlen, playstationen, airhockey spelen tafelvoetballen, biljarten en arcadegames spelen Verder zijn er diverse winkeltjes (o.a. juwelier, souvernirwinkel en boetiek) en een discotheek.