blog placeholder

Je hoort er wel eens wat  over. Mensen die naar het buitenland gaan om daar vrijwilligerswerk/ontwikkelingshulp te doen.Meestal denk je dan dat deze mensen naar landen in Afrika gaan of i.d.Maar dichterbij huis zijn ook genoeg mogelijkheden. Er zijn veel vrijwilligers die naar landen binnen Europa. Denk hierbij aan voormalige Oostbloklanden. Waarom doen deze mensen Vrijwilligerswerk? En waarom in het buitenland? Daar proberen we in dit artikel antwoord op te krijgen.

Vrijwilligerswerk in het Buitenland. Een hele ervaring.

 

Waarom Vrijwilligerswerk in het Buitenland?

Als je hoort dat mensen in hun zomervakantie vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland dan vraag je je af waarom? Het antwoord op deze vraag is simpel.Hoe leer je de cultuur van een land beter kennen, dan er 24/7 midden in staan. Je bent afhankelijk van de mensen om je heen, en aangezien die vaak weinig of geen Engels kunnen. Zul je ook een beetje hun taal moeten spreken. En verder geeft het een vrijwilliger natuurlijk een goed gevoel aan het einde van zijn vakantie dat hij echt wat goeds gedaan heeft. Ook staat het natuurlijk leuk op je CV.

 

Wat voor Vrijwilligerswerk?

Je kunt besluiten om zelf een adres voor je vrijwilligers werk uit te zoeken. Maar meestal ga je via een organisatie. Veel mensen kiezen voor een organisatie waarvan ze het vrijwilligers werk leuk vinden. Zo zijn er organisaties die vrijwilligers sturen om dingen te helpen bouwen/opbouwen.Andere organisaties vinden het persoonlijke aspect belangrijker. Dus echt met de mensen van het project omgaan als vrijwilliger. Voor het bouwen heb je echter geen diploma nodig of i.d. Je gaat er geen om te helpen, dus als je goed luisterd naar je begeleider. Kun je het meeste werk wel aan. Dus ook iemand die niks van bouwkunde af weet. Is zeer zeker welkom.

 

Vrije tijd

Natuurlijk is er na het harde werken ook vrije tijd. Meestal ben je in de weekenden vrij. En ga je eens goed het land ontdekken waar je bent. Het is ten slotte ook vakantie. Je kunt naar grote steden gaan of de historische sites van het land waar je bent bezoeken. Je vrije tijd kun je helemaal zelf inrichten.

 

Wat heb je geleerd aan het einde van je Vakantie?

Aan het einde van je vakantie ben je een hele ervaring rijker. Je hebt echt het gevoel dat je iets goed gedaan hebt in je vrije tijd. Je hebt echt een cultuur van een land leren kennen. Een die je niet leert kennen door dagen op het strand te gaan liggen. Ook heb je meer geleerd over hoe je met mensen moet omgaan. En zie je dat in andere landen mensen het ook erg moeilijk hebben.

 

Vrijwilligerswerk in het buitenland. Een ontdekkingsreis door het land, de mensen en door jezelf.

 

Door : L.E ,Juli 2009