Arashiyama

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen smaak, maar wanneer het om de mooiste plekken op aarde gaat, zijn de meesten het daar wel mee eens. Het Amerikaanse reistijdschrift Condé Nast Traveler heeft een lijst opgesteld met de mooiste plekken op aarde. Vandaag laten wij je de top tien mooiste plekken zien!

Onze top tien

  1. Keukenhof, Nederland – een bloemenpark vlakbij Lisse waar je in het voorjaar bolgewassen kunt vinden op het 32 hectare grote park. Sinds 2014 komen hier jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers op af vanuit de hele wereld.

Keukenhof

  1. Cappadocië, Turkije – deze streek ten zuiden van de steppe staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt daarnaast gedeeltelijk beschermd door het Nationaal Park Göreme. De hoogste top in dit gebied is de vulkaan Erciyes Dagi, die zich bevindt op 3917 meter hoogte.

Cappadocië

  1. Arashiyama in Kioto, Japan – één van de populairste wijken van Kioto. Onder andere vanwege zijn prachtige, hoge bamboebossen en bijzondere tempels. Maar ook de Togetsukyo brug van 400 jaar oud, de Tenryuji tempel en de groene Jojakke-ji tempel zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Arashiyama

  1. Zoutvlaktes, Daniel Campos, Bolivia – deze regio staat bekend als een grote locatie waar je de mooiste zwavelkristallen en de uitgestrekte zoutvlaktes kunt vinden. Doordat het gebied zo’n 3600 meter boven zeeniveau te vinden is en het er extreem droog is, is dit uitzonderlijke stukje natuur ontstaan.

Zoutvlaktes

  1. Bryce Canyon, Utah, Verenigde Staten – dit Nationaal Park is beroemd om zijn unieke, geologische rotsformaties. Dit komt door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien. Hierdoor worden de kalk- en zandsteenformaties geërodeerd en vormen een zogeheten hoodoos.

Bryce Canyon

Lees ook: De watervallen van Foz do Iguacu

  1. Mù Cang Chai, Vietnam – deze regio heeft indrukwekkende rijstvelden en een unieke cultuur. De plek is niet toeristisch en daardoor zie je hier nog een stukje van het ‘echte’ Vietnam. Wanneer je tijdens de oogstmaanden een bezoek brengt, zie je de lokale bevolking aan het werk op de vele rijstterrassen.

Mu Cang Chai

  1. Vatnajökull, IJsland – dit is de grootste gletsjer op IJsland en de op één na grootste van Europa. De enige gletsjer die groter is, is de Austfonna op Nordaustlandet, één van de eilanden van Spitsbergen. Hij is groter dan alle gletsjers in Noorwegen en de Alpen bij elkaar.

Vatnajökull

  1. De Piramide van Cheops in El Giza, Egypte – wordt ook wel de Grote Piramide genoemd. Hij maakt deel uit van het Gizeh-complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden dragen allemaal een naam van een koning. Vermoedelijk zijn deze piramiden gebouwd tussen 2551 en 2472 voor Christus. Dankzij de zeer stabiele constructie zijn de piramiden goed bewaard gebleven.

Piramide van Cheops

  1. Okavango Delta, Botswana – dit is één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Daarnaast is het een hoogtepunt tijdens een safari in Botswana maar ook in Afrika. Je kunt hier in alle rust genieten van de zeldzame wilde dieren, de rust, schoonheid en de unieke ligging.

Okavango Delta

  1. Namibwoestijn, Namibië – een deel van de Namibwoestijn is opgenomen in het Namib-Naukluft National Park. Dit is het grootste wildpark van Afrika. De woestijn is 150 kilometer breed en loopt langs de kust van Namibië.

Namibwoestijn

Zoveel meer te ontdekken

Naast deze tien plekken zijn er natuurlijk nog zoveel meer plekken te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Venetië, Halong Bay in Vietnam, Het Nationaal Park Serengeti in Tanzania of de Lavendelvelden in de Provence?