blog placeholder

Vorig jaar was ons 6 daags tripje naar Lanzarote zo goed bevallen dat ik weer ben gaan speuren om op een redelijk goedkope manier aan ons winterzonnetje te komen.

Ik ben begonnen met te kijken op Ryanair naar aanbiedingen, die er eigenlijk altijd vanaf ongeveer september al zijn naar de Canarische eilanden voor de maanden januari en februari. Gelukkig was dit nu ook weer het geval, zelfs nu ik pas in november/december ben gaan kijken. In eerste instantie speur ik af vanaf welke plaats het het goedkoopste is. Dat kan dan bijv. vertrek vanaf Weeze zijn, maar ook plaatsen in Nederland zoals bijv. Eindhoven. Wat een geluk weer: 2 retourtickets naar Gran Canaria voor €140.

Natuurlijk weten we inmiddels dat het vliegen met Ryanair niet erg luxe en erg commercieel is. Ze hebben bijv. geen schermpjes voor een afspelen van een film e.d. Als je je goed aan hun regels houdt heb je verder nergens last van, op een af en toe wat chagrijnige stewardess na. Let goed op de formaten van de handbagage en het maximale gewicht van10 kilo. Ze zijn best streng met controleren.

 

Aangezien we al twee keer eerder naar Gran Canaria zijn geweest, weten we waar we ongeveer willen zitten met ons appartement. We kiezen voor een appartement omdat we dan niet gebonden zijn aan eettijden en voor de ruimte. De appartementen zijn overigens ook meestal behoorlijk ruim en compleet ingericht. Vaak zit er zelfs een oven in de keuken.

Via Google Earth en Streetview bekijk ik de buurt en zoek ik naar een geschikt appartementje. Dit is wel handig want je weet ook meteen hoe je moet lopen als je daar aankomt vanaf een bushalte!

De bekende sites zoals booking.com en hrs.com bekijk ik als eerste. Ik maak vaak een voorkeurs- top 3. Via zoover en vakantiereiswijzer.nl lees ik altijd even de beoordelingen zodat je weet wat de voor- en nadelen van de accommodatie zijn. Voor Gran Canaria, waar zomers behoorlijk wat kakkerlakken zitten een goed optie om te lezen of deze in het appartement worden aangetroffen. Onze eerste keuze wordt appartement “Las Dunas” in Playa del Ingles.

Het appartement op zoek ik ook op via Travelta.com, wat een goede vergelijkingssite is om te zien welke sites en tegen welke prijzen dit appartement aanbieden.

Op deze manier ben ik op de Engelse boekingsite hotel4u.com gekomen, waar het voorkeursappartement wel 170 euro goedkoper werd aangeboden dan op booking.com. We waren nu voor een week €165 p.p. kwijt. Enige ’’addertje” was dat er geen gratis annulering meer mogelijk was en er direct moest worden afgerekend. Dat was voor ons verder geen probleem, aangezien we een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben. Mocht er iets gebeuren waardoor we niet konden gaan was het daarop te verhalen.

 

Als je de vliegtickets en de verblijfplaats los van elkaar boekt is het wel zaak uit te zoeken hoe je van het vliegveld bij de accommodatie komt. Meestal is er goed busvervoer en via internet kunnen vaak te lijninformatie en vertrektijden al te vinden zijn.

Het is over het algemeen een veel goedkopere manier om je reis zo samen te stellen en ik vind een groot voordeel dat je lekker zelfstandig samen reist en niet vast zit aan een hostess met welkomstbijeenkomst etc.

 

Voor deze manier van boeken is het wel vereist te beschikken over een eigen creditcard of creditcardgegevens van bijv. een familielid. Je zult niet bang moeten zijn om bij voor jou vreemde sites te boeken en betalen. In al die tijd dat ik reizen en vele andere dingen via internet bestel is het mij (even afkloppen) nog nooit voorgekomen dat het mis is gegaan en ik mijn geld kwijt was. Mocht je twijfelen kun je altijd even een vooronderzoek doen door wat meer informatie te zoeken over de (reis-)boekingsorganisatie.

 

Een beetje pech hadden we bij aankomst met het weer, want de zon liet zich de eerste twee dagen niet echt zien. Wel was het een heerlijke 22 graden. De derde dag kwam de zon door en hebben we zelfs een dag op het strand kunnen liggen! Het was toen wel 25 graden. De dagen erna bleef de zon, maar ging de temperatuur terug naar 20 graden. Nog steeds heerlijk als je beschut van de wind in het zonnetje kunt zitten!

In de avond koelde het wel weer flink af tot soms maar 11 graden, dus hou hier in januari wel rekening mee door wat warme kleding mee te nemen.

 

Het appartement was echt een aanrader. Het lag erg rustig maar super centraal ten opzicht van het uitgaansgedeelte “Kasbah”. De supermarkt “Hyperdino express” zit in de straat op ongeveer50 meterlopen, waar alles te verkrijgen is wat je nodig hebt. Ze hebben er zelfs ook stukken vlees mocht je zelf een keer wat willen maken i.p.v. uit eten te gaan. Wij gaan in Spanje altijd voor de droge witte wijn “Liria”, die meestal maar zo rond de €2 kost. Deze was hier ook weer verkrijgbaar!

Het appartement was ruim en de balkons ook best wel. De balkons waren met dikke muren afgescheiden van de buren en keken uit op het zwembad en schuin uit op de duinen van Maspalomas. Alles was erg schoon en de schoonmaakster deed zelfs de afwas! Nu leggen wij altijd wel een fooitje op ons kussen, dus misschien kwam dit wel hierdoor.

Het was compleet ingericht en er was zelfs afwasmiddel, een sponsje en een theedoek aanwezig. De badkamer heeft een bad, enige nadeel is dat er af en toe een rioollucht hangt. Ze hebben er een Airwicksprayer staan ter verbloeming.

In het gebouw was WIFI beschikbaar die alleen niet constant te ontvangen was. Een kluisje en tv waren te huur tegen acceptabele prijzen. Je hebt dan de Nederlands-Belgische zender BVN, wat wel fijn is om het nieuws te volgen.

Het personeel was super vriendelijk en behulpzaam en was er elke dag op vaste tijden.

 

De pizzeria “Roma” aan het begin van de boulevard is echt een aanrader voor overheerlijke pizza’s. Ze kunnen ook worden opgehaald en is op nog geen 5 min. Loopafstand van het appartement.

 

De dichtstbijzijnde bushalte is aan de voorzijde van appartement Koka, op 3 min. Lopen. Lijn 63 en 90 gaan naar het vliegveld. Kosten zijn €3,50 p.p.