blog placeholder

Thailand is een van de vele prachtige landen die Azië rijk is. Als u een liefhebber bent van ongerepte natuur, een heerlijk klimaat, prachtige tempels en andere gebouwen, verrukkelijk Aziatisch eten en een vriendelijke en warme bevolking dan zult u echt genieten van een bezoek aan dit land.

De ligging van Thailand

Thailand is een koninkrijk gelegen in Zuidoost-Azië. In het westen wordt Thailand begrensd door Myanmar (Birma) en de Andamanse Zee, in het oosten door Laos en Cambodja, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand. Tot 1949 heette Thailand Siam.

Godsdienst en gebruiken

In Thailand is de belangrijkste godsdienst het Boeddhisme. 95% van de Thaise bevolking is boeddhist. De boeddhistische jaartelling wordt aangehouden. 

In 25.000 tempels leven ongeveer 200.000 monniken, over het hele koninkrijk verspreid. Zij leven volgens streng voorgeschreven regels. Monniken mogen vrouwen niet aanraken en andersom. Als u een tempel bezoekt is het de bedoeling dat u uw schoenen (en eventueel sokken) buiten laat staan. Bovendien is het de bedoeling dat u netjes gekleed gaat. Voor de heren een lange broek, voor de dames een lange broek, rok of jurk tot over de knieeën. Tevens dienen de schouders bedekt te zijn, maar het hoofd juist niet. Het hoofd is het belangrijkste en edelste orgaan. De voeten zijn het minst edel. Toon respect voor boeddhabeelden. Dus nooit met uw voetzolen in hun richting wijzen, en ook niet met uw voetzolen naar een boeddhabeeld gericht gaan zitten!

Klimaat

De beste reistijd voor het overgrote deel van Thailand is tussen november en februari. In deze periode regent het het minst en is het niet al te heet.

Wilt u de noordelijke provincies bezoeken, dan zijn het hete seizoen (van maart tot mei) en het vroege regenseizoen (van juni tot juli) ook een mogelijkheid, aangezien de temperaturen op grotere hoogten altijd wat gematigder zijn. Noordoost en Centraal Thailand kunt u echter het best vermijden van maart tot mei, want dan kan de temperatuur gemakkelijk boven de 40 graden Celsius uitkomen. Het zuiden kunt u het hele jaar door prima bezoeken omdat het dichter bij de evenaar ligt. Hierdoor zijn de temperaturen vrij constant door het jaar heen.

Toeristenseizoen

Het hoogseizoen loopt in Thailand van november tot laat maart, met nog een tweede piek in juli en augustus. Als u de drukte wilt vermijden en wilt profiteren van kortingen op hotelkamers, dan kunt u het beste tussen april en juni en tussen september en oktober reizen. Ook al heeft het regenseizoen (grofweg de periode tussen juli en oktober) een slechte reputatie, het heeft ook zijn pluspunten: de temperaturen zijn lager, er zijn minder toeristen en het landschap is weelderig en groen.

Vluchten

Vanuit Schiphol zijn er diverse dagelijkse vluchten naar Bangkok met verschillende luchtvaartmaatschappijen. De vliegduur is ongeveer 14 uur. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Dusseldörf of België te vliegen.

Bangkok

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Bangkok is tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking wordt geschat op zo’n 15 miljoen inwoners (de gehele agglomoratie). De stad ligt dicht bij de Golf van Thailand, aan de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier).

Bangkok heeft ontelbare bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld:

  • Grand Palace
  • Parken
  • Dierentuinen
  • Winkelcentra
  • Markten
  • Musea
  • Theaters
  • Bayoke Sky Tower
  • Floating Market
  • etc

Voor ieder wat wils dus. Trek zeker een paar dagen uit om deze prachtige stad te ontdekken.

Stranden en eilanden

Het zuiden van Thailand heeft een verbazingwekkend fraaie natuur en tropische zandstranden. Ook zijn er diverse prachtige eilanden zoals bijvoorbeeld Phuket en Koh Samui.

Het noorden

Het noorden van Thailand is bekend om zijn jungle en bergstammen. U kunt vanuit Chang Mai prachtige trektochten ondernemen de jungle in.

Kosten

Thailand is niet duur. Reizigers met een beperkt budget kunnen met 600-700 Baht per dag goed rondkomen buiten Bangkok en de toeristische eilanden. Dit budget dekt eten, overnachten in een guesthouse en lokaal vervoer. Reizigers met een ruimer budget kunnen met 1500 Baht per dag comfortabel vertoeven in Thailand.

Overal in Thailand vindt u geldautomaten. Credit cards worden in de grote steden en resort hotels geaccepteerd maar niet in kleine door familie gerunde guesthouses of restaurantjes.

Geldzaken

De munteenheid in Thailand is Thai Baht. In een Baht zitten 100 Satang. Er zijn munten van 25 satang en van 50 satang; in Baht zijn er munten van 1 Baht, 2 Baht, 5 Baht en 10 Baht. Papiergeld is er in de volgende biljetten: 20 Baht (groen), 50 Baht (blauw), 100 Baht (rood), 500 Baht (paars) en 1000 Baht (beige).