blog placeholder

Ook dit jaar was het weer een verrassing met wie, waar en waar naartoe we op vakantie zouden gaan. De favoriete manier van vakantie vieren ligt voor de 4 leden van ons gezin zijn namelijk nogal ver uit elkaar. Ik hou van een actieve vakantie met veel beweging, niet te heet, weinig luxe en veel variatie. Mijn vrouw, zoon en dochter houden echter van lekker in de zon bij en in het zwembad vertoeven, veel luxe en een paar activiteiten.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

We moesten dus een keuze maken tussen bijvoorbeeld een fietsvakantie in Zuid-Limburg en omgeving of een zonvakantie naar Turkije. Vorig jaar hadden we mijn voorkeursvakantie in Valkenburg en omgeving gevierd en ondanks dat we daarvoor twee keer naar Turkije en één keer naar Kreta waren geweest vonden mijn vrouw en kinderen dus dat het weer tijd was voor hun voorkeursvakantie. We waren hier al een paar maanden over aan het “strijden” toen er onverwacht een nieuw element in de “strijd” kwam. Mijn zoon en mijn dochter hadden allebei al een heel tijdje verkering en ze vroegen of hun vriendin en vriendje mee mochten op vakantie. Ze wilden dit allemaal heel graag en de ouders van het vriendinnetje en het vriendje zelf zouden de reis, het verblijf, het eten en het drinken betalen. Ze wilden allemaal heel graag naar Turkije en omdat ik besefte dat het wel uniek is als je puberkinderen samen met hun vriendin en vriendje graag met je mee willen op vakantie stemde ik van harte in met hun voorkeursvakantie. We kozen dus voor Turkije maar we spraken af dat we geen all inclusive arrangement zouden boeken zodat we vrij waren om te gaan en te staan waar we wilden en eventueel zelf zouden kunnen koken om het betaalbaar te houden voor met name mijn dochters vriendje van 15 die zijn vakantie zelf met vakantiewerk moest verdienen.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

Koken of all inclusive:
En dus arriveerden we die zomer op een zaterdagmiddag zo rond drie uur met zijn zessen op een appartementenhotel in Alanya (hierna hotel genoemd). Nadat we ons hadden geïnstalleerd in onze twee appartementen gingen we meteen naar de supermarkt voor onze eerste levensbehoeften chips, drank, broodbeleg en eieren. Dat was niet echt goedkoop, omgerekend zo’n 35 euro. Toen we daarna bij de receptie nog wat dingen gingen regelen vroeg de receptionist of we alsnog een all inclusive arrangement wilden kopen voor 15 euro per persoon per dag. We zeiden dat we daar nog even over na moesten denken en namen het informatie vel met het overzicht van het all inclusive arrangement mee.  ‘s Avonds gingen we vlakbij het hotel naar een goedkoop restaurantje waar we met zijn zessen voor 85 lira (zo’n 40 euro) ruimschoots ons buik vol aten met 1 drankje p.p. erbij. Na het eten gingen we naar het hotel terug en hebben we nog lekker meegedaan met de karaoka onder het genot van een paar drankjes voor totaal zo’n 20 euro. Deze eerste middag en avond waren we dus met zijn zessen al 95 euro kwijt, dus zo’n 15 euro per persoon en we hadden nog niet eens veel gedronken. We overwogen langzaam maar zeker toch het all inclusive arrangement.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

Goedkoop all inclusive:
De volgende morgen begonnen we met het bestuderen van het informatie vel van het all inclusive arrangement. Daar stond het volgende op:
…….. HOTEL ALL INCLUSIVE:

FOOD SERVICE:
*Breakfast 07.30 – 10.00 – open buffet – Restaurant
*Lunch 12.30 – 14.00 – open buffet – Restaurant
*Snack service 14.00 – 16.00  –  Pool Bar
*Tea-Coffee + cookies 17.00 – 18.00 –  Pool Bar
*Dinner 19.00 – 21.00 – open buffet – Restaurant
*Ice cream fot the children 15.00 – 16.00 Pool Bar
BEVERAGE SERVICE:
*Pool bar + Restaurant bar 10.00 – 23.00
*Restaurant ….. during lunch and dinner hours
ACTIVITIES (Free of charge)
*Daily limited animation (dart, pool, games etc.)
*Night animation (shows, live Music, turkisch night)
*Mini club (6-12 years) – (dates between 01/06-30/09
*Sunbed, Umbrella (pool area)
*Shuttle service to the beach (3 times a day) ( if you bought ticket for sunbed&umbrella)
En dit alles voor 15 euro per dag, zo goedkoop, daar konden we zelf niet voor koken etc. Mijn vrouw en ik gingen dus de volgende morgen naar de receptie om toch maar een all inclusive arrangement te bestellen. Aangezien in Turkije over elke prijs te onderhandelen valt vroeg ik natuurlijk een “special price” en gaf aan dat we van plan waren om zeker 4 keer uit eten te gaan en dat onze kinderen, die ook op dat moment nog sliepen, nooit ontbijten. De man achter de receptie was bereid om de prijs te verlagen naar 13 euro per persoon per dag. We besloten om van de 9 dagen die we nog hadden voor 8 dagen een all inclusive arrangement te boeken omdat we de laatste dag ’s middags om half zes weer zouden vertrekken. Dus werd het 13 euro voor 6 personen voor 8 dagen dus totaal 624 euro. Ik wist dat het voordeliger was om in Turkse Lira’s te betalen dus ik zei dat ik in Turkse Lira’s wilde betalen. Aangezien op het valuta wissel bordje op de balie een koers van 2 Turkse Lira voor 1 Euro stond aangegeven werd dat dus 1248 Turkse Lira. Ik kon ter plekke pinnen met hun pinapparaat maar als ik contant zou betalen werd het afgerond op 1200 Turkse Lira omdat ze anders een maand op het geld moesten wachten. Dus gingen we even Turkse Lira´s pinnen bij de pinautomaat op de hoek. Het was goed dat we twee euro pinpassen mee hadden want ik kon maar 1000 Turkse Lira in één keer opnemen en mijn vrouw pinde de overige 200 Turkse Lira.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

Spotgoedkoop all inclusive:
Gedurende ons verblijf bleek dat er geen enkele controle was hoe vaak en wat we aten of dronken. We aten en dronken dus gewoon altijd bij het hotel. Ook de dag van ons vertrek ontbeten, lunchten, snackten en dronken we nog tot we om half zes opgehaald werden. Uiteindelijk hebben we dus gewoon 9 dagen van het all inclusive arrangement genoten voor maar 1200 Turkse Lira. We konden hierdoor de laatste avond met zijn allen naar een mooi restaurant aan het water met uitzicht op de haven en het kasteel geweest. Ook daar was het eten nog redelijk betaalbaar en toen de ober vroeg of de kinderen een Meloen cocktail met alcohol mochten vonden wij dat prima. De Meloen cocktail was geweldig. Het was een enorme (±40 cm lang) met drank gevulde uitgeholde watermeloen versierd met parasolletjes, slingertjes en met wel 10 grote en kleine rietjes door de bovenkant gestoken. Hij werd opgediend met een brandende vuurwerkfontein erop. Geweldig!! Pas toen we de rekening zagen snapten we waarom de ober ons deze leuke Meloen cocktail voor de kinderen had aanbevoelen. De Meloen cocktail stond voor 120 Turkse Lira op de rekening, bijna 60 euro dus. Er zat wel heel veel in want we kregen hem niet eens op. Daarom vroeg de ober of we hem mee wilde nemen maar (omdat we toen nog niet wisten wat hij kostte) dat vonden wij niet nodig.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

Super spotgoedkoop all inclusive:
De grootste verrassing kregen we echter bij thuiskomst. Tot mijn vreugde zag ik dat er voor de 1200 Turkse Lira maar 550,34 euro was afgeschreven van onze rekeningen. Dat betekend dat we voor de 9 dagen per persoon uiteindelijk maar 10,19 euro per dag betaald hadden. Dat noem ik dus nog eens een SUPER SPOTGOEDKOOP ALL INCLUSIVE ARRANGEMENT IN TURKIJE.

Super goedkoop all in Alanya Turkije

Conclusie:
Ik heb ook nog even gekeken wat het all inclusive arrangement bij dit hotel kost als je het via het reisbureau van te voeren boekt. Dat blijkt 18 euro per persoon te zijn. Ter plekke het all inclusive arrangement boeken, een beetje onderhandelen en contant betalen is dus veel goedkoper.

Super goedkoop all in Alanya Turkije