blog placeholder

Milaan is een echte modestad. En het is een geweldige stad om te shoppen. Mindere en bekende winkels sieren Milaan. Italianen kun je leren kennen op markten. Ze verkopen vers fruit, souvenirs tot verzorgingsproducten. Hieronder wat informatie over het shoppen in Milaan. 

Nummer 1
Milaan is de modestad nummer 1. Maar wat maakt Milaan zo speciaal? London en Parijs zijn ook bekende modesteden. Hieronder een korte samenvatting.
Na WO ll kwamen duizende migranten naar Milaan. De bevolking werd multicultureel en leerde vele culturen en gebruiken kennen. De architecten en meubelmakers vonden elkaar en begonnen bedrijven (vooral in het noorden van Italië). Ze specialiseren zich in vormgeving. De jaren vlogen voorbij en de economie begon enorm te groeien. De vraag naar producten nam toe. Er bestonden toen nog geen opleidingen vormgeving maar wel voor architectuur. Nieuwe ontwerpers leerden het vak in ateliers en de studio’s van architecten. Door nieuwe technieken en vraag naar kleding producten werd het ontwerpen van kleding een feit.

Volgens sommige ontwerpers is het feit dat ze een sterke industriële basis hadden, dat Milaan de thuisbasis werd voor ontwerpers. Kortom; de industrie, thuisbasis van ontwerpers, technieken en creativiteit van verschillende culturen maakt Milaan een ‘Mode Heaven’ van design en business.

Openingstijden

Als je wilt shoppen in Milaan, is het handig om te weten wanneer ze open zijn. Het is natuurlijk niet leuk om voor een dichte duur te staan. De winkels in Milaan zijn van 10.00 tot 19.00 uur open. Het verschilt wel per winkel. Veel winkels zijn in de middag een paar uur gesloten. Een enkeling is open op een zondag. Maandagochtend zijn veel winkels gesloten en gaan pas 15.00 uur open.

Let op: op nationale feestdagen zijn alle winkels en kantoren gesloten!

Markten
Mercato Communale
Hier kun je ouderwets gaan winkelen. Het is overdekt dus je hoeft niet bang te zijn dat je nat wordt. Ze hebben verschillende kraampjes met zuivel, kruiden, gedroogde vruchten, delicatessen en meer. Je kunt ook een praatje maken met de eigenaar.

Papiniano
De populairste openluchtmarkt van de stad. Voedsel, kleding, schoenen, textiel, bloemen & planten. Niets is te gek. Deze markt trekt vele bezoekers aan dus ook zakkenrollers.

Chinatown
Zoals Londen heeft Milaan ook een Chinatown. Het ligt in een van de levendigste buurten, genaamd Paola Sarpi. Onder de immigranten waren ook veel Chinezen. De Chinezen begonnen zijden stropdassen te verkopen en naarmate de Chinezen bleven komen, is het uitgegroeid tot Chinatown. De prijzen zijn gemiddeld en als je vertrekt dat is het met goede kwaliteit.

Winkels
Het is bekend dat iedereen die in de modewereld zit, heeft een winkel in Milaan. Loop maar eens door de straten en je ziet vele bekende merken voorbij komen. Je hebt vele winkels van kleding tot cosmetica. Maar voor kleine boetinkjes zit je in Milaan ook wel goed.

Boeken
Een goed boek vinden in het Engels? Dat kan in The English Bookshop. Deze winkel heeft het meest gevarieerde Engelstalige fictie en non fictie in de stad. Je kunt ook video’s, audiofragmenten kopen. Voor de kinderen heb je een leuke kinder afdeling.

Antiek
Aangezien de antiekhandel in Nederland klein is, is het logisch dat je naar het buitenland gaat. Milaan biedt antiekwinkels aan. Luigi Macciferri, La Biscaglina zijn enkele voorbeelden.

Eten en drinken
Het eten en drinken is Milaan is duur. Voor een kopje koffie alleen al is het meestal 6 tot 7 euro.
Dus pas op met bestellen!

Bekende winkelstraten
Monte Napoleone is de bekendste winkelstraat van Milaan.
Grote namen onder andere; Gucci en Boss.
Corso Vittorio Emanuelle is geliefd bij mensen die aan window-shopping doen.
Geschikt voor window-shopping; mooie portieken en etalages.
Via Torino is een waar schoenenwalhalla!
Alle schoenen van sandalen tot laarzen kun je hier vinden.