blog placeholder

Algemeen
Sevilla is een prachtige, historische en een belangrijke stad waar veel te doen is. Je vindt hier zon, licht, warm weer, veel cultuur, historie, folklore en een leuk buiten- en nachtleven. En dat alles is te vinden onder een meestal wolkeloze en intens blauwe hemel.

Sevilla is een Andulusische stad met meer dan miljoen inwoners. Het is een stad vol vrolijkheid en passie. Je kunt hier heerlijk ontspannen en een leuke vakantie door te brengen.

Bezienswaardigheden
Deze bruisende stad is verdeel in verschillende wijken. Deze wijken hebben elk een eigen identiteit en een andere sfeer. De wijken La Macarena, Heliopolis en Nervion zijn echte voetbalwijken met de stadions van Betis en FC Sevilla. Als je dus van voetbal houdt kan ik je aanraden om daar naar toe te gaan. Verder heb je een imposant kathedraal van Sevilla, genaamd het Archivo de Indias. Voor de paleisliefhebbers kun je naar Alcázar gaan, dat is een koninklijk paleis wat nog steeds gebruikt wordt door de Spaanse koning en koningin. Maar ze komen er niet vaak. Het paleis heeft een Moorse uitstraling en u kunt er rusting ronddwalen. Er is nog een paleis waar je kunt ronddwalen, genaamd Casa de Pilatos. Het ligt midden in de wijk van Santa Cruz en biedt een oase van rust aan. Voor de flamencoliefhebbers kunt u naar flamencobars gaan en naar het enige echte Flamencomuseum ter wereld!

Natuur
Een natuurliefhebber? Of wil je even rusten of verkoeling zoeken? In Sevilla bevinden zich verschillende parken en mooi aangelegde tuinen waar je heerlijk kunt wandelen en oude monumenten kunt bewonderen.

Cultuur
Of wil je meer cultuur? Sevilla is een stad vol met cultuur. Er zijn hier verschillende bekendheden geboren in de wereld van de Spaanse kunst, de wetenschap en literatuur.
Daarnaast is Sevilla rijk aan musea en theaters. Ook zijn er veel flamencodansers en danseressen. Er wordt gezegd dat de flamenco werd uitgevonden in Sevilla.

Leuk om te weten is dat er veel hedendaagse zangers en zangeressen, flamencodansers en schilders oorspronkelijk uit Sevilla komen. Enkele voorbeelden van grote schilders zijn Murillo en Velazquez, beide bekend in binnen en buitenland.

Klimaat
Zoals ik al zei; Sevilla is één van de warmste steden van Europa! Sevilla heeft een mediterraan klimaat met erg hete zomers. De temperaturen stijgen vaak boven de 40 graden Celsius. De winters zijn over het algemeen erg mild. Op de heetste dagen van het jaar zijn de straten op de heetste uren van de dag vrijwel leeg. De bewoners houden een siësta en de toeristen liggen kilometers verderop aan het strand of zwembad. In september en oktober kunnen er met regelmaat onweerswolken komen maar deze wordt meestal gevolgd door zonneschijn

In Sevilla hoef je, je geen moment te vervelen. Het is een passievolle stad, er is veel te doen, te zien en te proeven. Geen wonder dat ze een lokaal spreekwoord hebben:

Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”.

Dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”