eta canada

Heb jij je wat reizen betreft voorheen altijd beperkt tot Europa? Dan heb je hier niet vaak te maken gehad met verplichte reisdocumenten naast jouw identiteitskaart of paspoort. Voor sommige landen in Europa moet je een visum aanvragen, maar voor het merendeel niet. Ga jij binnenkort naar Canada? Dan krijg je ineens wel te maken met een extra reisdocument. Om naar dit land te mogen reizen, moet jij namelijk eerst een ETA aanvragen. ETA staat voor Electronic Travel Authorisation. Letterlijk vertaald betekent dit niets meer dan een elektronische reistoestemming. De overheid van Canada heeft een ETA verplicht gesteld sinds 2016. Alleen reizigers uit visumvrijgestelde landen moeten de elektronische reistoestemming aanvragen en daar hoort Nederland ook bij. In onderstaande tekst vertellen wij jou meer over een ETA.

Wanneer moet jij jouw ETA aanvragen?

Is een ETA nieuw voor jou? Dan vraag jij je ongetwijfeld af wanneer jij deze reistoestemming aan moet vragen. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk na het boeken van jouw reis naar Canada. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat jouw ETA dan alweer verlopen is. Een ETA is namelijk vijf jaar geldig nadat deze is afgegeven. Dit is alleen niet het geval wanneer jouw paspoort binnen vijf jaar verloopt. In dat geval loopt de ETA net zo lang als jouw paspoort. Ga er overigens niet vanuit dat jij jouw ETA nog wel op het vliegveld in Canada aan kunt schaffen. Dit is namelijk niet het geval. Sterker nog, jij moet jouw ETA al hebben voor je incheckt op een Nederlandse luchthaven voor vertrek naar Canada. Wanneer jij geen geldig ETA hebt, mag een luchtvaartmaatschappij jou niet toelaten tot het vliegtuig. Zorg dus dat jij deze elektronische reistoestemming ruim voor vertrek in jouw bezit hebt.

Hoe vraag je een ETA aan?

Reis jij voor het eerst naar Canada? Dan weet je ongetwijfeld niet waar jij terecht kunt voor een ETA. Geen paniek, want het is makkelijker dan je denkt. Het is namelijk niet zo dat jij naar een speciale instantie moet om een aanvraag in te dienen. Jij kunt jouw ETA voor Canada online aanvragen. Er zijn talloze websites die jou vandaag de dag de mogelijkheid bieden deze reistoestemming aan te vragen. Doe dit niet bij de eerste de beste aanbieder, want niet iedere aanbieder van een ETA is te vertrouwen. Jij kunt ervoor kiezen om de aanvraag rechtstreek bij de Canadese overheid te doen. Enige nadeel is dat jij het proces dan in het Engels moet doorlopen. Het wordt een stuk makkelijker door jouw ETA-aanvraag via een Nederlandse bemiddelaar te doen. Kom je er in het Nederlands nog niet uit? Dan helpt deze video jou vast en zeker bij jou ETA-aanvraag!

ETA stapsgewijs aanvragen

Schiet jij in de stress wanneer jij voor het eerst jouw ETA aan gaat vragen? Dat is nergens voor nodig. Bij nagenoeg alle aanbieders word je namelijk goed geholpen bij jouw aanvraag. Het is vaak alleen zaak om een aantal stappen te doorlopen. Te beginnen met jouw nationaliteit en reisdoel. Vervolgens moet jij een aantal gegevens over jezelf invullen, zoals adresgegevens. Daarnaast moet je ook gegevens van jouw werkgever invullen. Denk hierbij aan het soort werk en de functie die jij bekleedt. Ben jij momenteel werkloos? Vul dan de gegevens van jouw laatste werkgever in. Aansluitend vul jij gegevens van jouw paspoort in, zoals afgifteland, documentnummer, afgiftedatum en vervaldatum. Tot slot dien jij nog een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot jouw bezoek aan Canada. Heb je alles ingevuld? Kijk jouw aanvraag dan nog eens goed na voor je deze verstuurt. Een fout op jouw ETA-aanvraag zorgt er namelijk voor dat deze niet geldig is.

Wanneer moet je een visum hebben?

In de meeste gevallen volstaat een ETA voor jouw bezoek aan Canada. Dit verandert wanneer jij van plan bent langer dan 6 maanden in het Noord-Amerikaanse land te verblijven. Mogelijk wil jij wel gaan werken of studeren in Canada of ga je er stagelopen. In dat geval moet je een visum hebben in plaats van een ETA. Ook zo’n visum vraag je tegenwoordig makkelijk via het internet aan. Wil jij zeker weten of jij al dan niet een visum voor Canada moet hebben? Dan heb je mogelijk wat aan deze visum informatie over Canada. Verdiep je er in ieder geval goed in, want het zou natuurlijk zonde zijn wanneer jij het land straks niet in mag omdat je een verkeerd reisdocument hebt.