camping

Oké, jullie zijn erover uit dat jullie dit jaar in Nederland blijven tijdens de vakantie, maar wel graag naar een camping willen. Alleen, jullie weten niet goed welke camping het moet worden. Wij laten je vandaag zien hoe jij de ideale camping kan vinden voor jullie vakantie. Reken er maar op dat dit een vakantie wordt om nooit te vergeten!

Begin met een lijstje voor de camping

Allereerst is het handig om een lijstje te maken met punten. Deze punten laten zien waar de camping aan moet voldoen, maar kunnen ook punten bevatten die je absoluut niet terug wilt zien op de camping. Denk hierbij aan wel of geen animatie voor kinderen, een zwembad, volwassen animatie, horecagelegenheden of sportfaciliteiten. Ga je met jonge kinderen op vakantie? Dan mag een animatieteam en een zwembad zeker niet ontbreken. Maar als jullie juist met z’n tweeën op vakantie gaan, heb je waarschijnlijk vooral behoefte aan rust. Zorg er dus voor dat dit lijstje exact laat zien wat je wel en vooral niet wilt tijdens je vakantie.

Zoek de camping op via Google

Google is je beste vriend, en dat geldt hier zeker. Natuurlijk kun je de perfecte website bekijken met alle mooie foto’s die precies op het juiste moment zijn gemaakt. Maar meestal geven deze foto’s niet weer hoe het er echt aan toe gaat op de camping. Zoek daarom wat verder. Bekijk de Facebookpagina van de camping, maar zoek ook zeker via Google. Grote kans dat iemand ooit gefilmd heeft op de camping, en dit op YouTube heeft gezet. Daar kun jij nu mooi gebruik van maken, want zo krijg je de camping te zien zonder al die perfecte foto’s.

Focus je niet op negatieve recensies

Recensies van de camping lezen is een heel goed idee. Zo krijg je een bepaald beeld van de plek, waardoor je makkelijker in kan schatten of deze camping wel iets voor jou is of niet. Maar ga je niet blindstaren op de negatieve recensies. Deze recensies zijn namelijk meestal van gasten die drie weken lang slecht weer hebben gehad, continu ruzie hadden met de buren of op het drukste moment van de dag wilde douchen en verwachtte dat ze ook nog eens direct aan de beurt waren. Hier heb je dan dus ook helemaal niets aan, en dus kun jij je beter focussen op de positieve recensies. Klinkt het als iets dat jij zou kunnen schrijven? Dan is de kans groot dat deze camping geschikt voor je is.

Denk logisch na over de prijs

Oké, het is logisch dat je minder betaalt voor een sta-plek als je zelf een caravan, tent of camper meeneemt, dan wanneer je een stacaravan, tent of chalet gaat huren maar, blijf wel reëel. Ook voor een sta-plek moeten er bepaalde vaste lasten betaald worden, zoals de toeslag en de elektriciteit. Verwacht dus niet dat je voor vijf euro per nacht een plekje kan vinden, want dat is niet haalbaar. Aan de andere kant; wanneer het om een camping gaat zonder al teveel faciliteiten en waar het vooral om de rust gaat, kunnen ze niet de hoofdprijs vragen. Doen ze dat wel, dan is het misschien beter op zoek te gaan naar een plek die wel reële prijzen hanteert.

Lees ook: Gaat de hond mee op vakantie, of niet?