blog placeholder

Bezoek de prachtige streek Toscane voor een perfecte vakantie in Italië. Vakantiewoningen in dit centrale deel van Italië zijn de beste van het hele land met veel gerenommeerde reisorganisaties die de vakantiehuizen zorgvuldig selecteren op hun kwaliteit en ideale locatie. 

Wilt u de regio graag zelfstandig verkennen dan kunt u het beste een auto huren. Op deze manier is het makkelijk om van de gebaande paden af te wijken en een exclusieve ervaring te hebben. Heerlijk dagtochtjes maken en daarna ontspannen in op uw eigen plekje op het Italiaanse platteland. Een vakantiehuis Toscane kunt u voor langere- en kortere tijd boeken. Er is altijd een vakantiehuis dat bij u past, al naar gelang de grote van de groep waarmee u reist en uw vakantiewensen.

Deze prachtige streek heeft genoeg aan de veeleisende reiziger te bieden. De plaatjes die u vooraf heeft bekeken zijn in het echt nog veel mooier. Glooiende heuvels met weelderige wijngaarden, kleine steden op groene heuveltoppen en prachtige olijfgroeves, precies zoals het moet zijn in Toscane. Grote kerken domineren de steden en elegante torens kijken uit over kleine straatjes en levendige markten. Toscane is een gastvrije en fascinerende plek om te bezoeken met de cultuur en het erfgoed zo positief verankerd in de samenleving.

De verborgen schoonheid van Lucca

Een vergeten stadje in de regio is Lucca. Vaak genegeerd vanwege de beroemde steden Florence en Pisa, deze stad is echter een juweeltje.

Met de trein vanaf de luchthaven van Pisa bent u er al in twintig minuten. Lucca ligt aan de voet van de Garfagnana vallei op een uurtje rijden van Florence.

Er zijn enkele architecturale hoogstandjes te bekijken in de stad, er is een scala aan musea. Een duidelijke lokale Italiaanse charme die resoneert in de kleine gezellige straatjes met trendy bars en cafés. De ongelooflijk mooie muren van de stad zijn nog intact. Het is geweldig om te wandelen of te fietsen op de muur en te genieten van het adembenemende uitzicht op de monumentale kerken en gebouwen die Lucca zo speciaal maken. In de verte liggen de meer prestigieuze villa’s met oprijlanen omzoomd met cipressen terwijl de torenhoge pieken van de Apennijnen schaduw werpen in de wijngaarden eronder.

In het centrum van Lucca is het oude amfitheater omgeven door levendige cafés, drukke kleine winkeltjes en een prettige geanimeerde sfeer. Overal in Lucca zijn de mensen gastvrij en warm, locals kletsen op een straathoek, jong en hip zijn samen in de aperitivo bars en de hooggehakte dames schieten in en uit de boetiekjes met designerkleding.

Geniet van de sfeer in de stad met een drankje in een van de vele cafés terwijl u ontspant en kijkt naar het relaxte tempo van het leven hier.

Lucca is trots op haar renaissance geschiedenis en beroemd omdat het de geboorteplaats van Puccini – de geliefde operaschrijver – is. Er zijn vele kerken om te bezoeken, een prachtige kathedraal en een aantal wonderschone paleizen, er is veel om u bezig te houden!

Bent u op zoek naar de ideale vakantie in Toscane dan is een vakantiehuis Toscane perfect. Geniet van bezienswaardigheden en heerlijk eten, de rijke historie en fantastische cultuur en trakteer uzelf op een onvergetelijke tijd in Italië. 

Foto’s van:
http://www.flickr.com/photos/58558794@N07/
http://www.flickr.com/photos/neiljs/
http://www.flickr.com/photos/vilavelosa/