blog placeholder

Een rondreis, hier vlak om de hoek.. Italië!

Italië is een prachtig veelzijdig land, ieder gebied met zijn eigen charme.  Het noordwesten van Italië heeft zeer fraaie landschappen, historische stadjes, bergen, meren en de afwisseling van het stadsleven van Milaan.

De beste reistijd Ik zeg, de maand mei. Geniet van de bloeiende natuur, de nog rustige steden en een aangename temperatuur.

Een aantal tips voor een mooie reis van een week of 2, door het noordwesten van Italie:

Begin bij Lago Maggiore. Het op 1 na grootste en meeste westelijke van de drie grote meren. Lago Maggiore is een populaire vakantiebestemming.  Bezoek Stresa, Baveno en Pallanza,  welke prachtige promenades vol met bloemen een mooi uitzicht leveren op de Isole Borromee. Boven Stresa zie je de besneeuwde bergtoppen, die je per kabelbaan kan bezoeken.

Het Comomeer, de meest romantische van de drie meren. Fraaie villa’s (waaronder die van George Clooney!) en heerlijke restaurantjes.  De hoge bergen omringen het meer, maar lenen zich ook voor een tripje met de kabelbaan.

Het Gardameer is de bekendste van de drie meren en ook de meest toeristische. Het ligt tussen de Dolomieten en de Povlakte. Het landschap is erg afwisselend en leent zich voor een prachtige rondrit om het meer. In het noorden zijn er steile rotswanden en in het zuiden liggen de stranden langs het uitgestrekte water.  Prachtige plaatsen rondom het gardameer zijn: Lazise,  Malcesine, Riva del Garda en Limone sul Garda.

Bergamo  Een stad met charme, ten noordoosten van Milaan, ligt in de uitlopers van de Alpen. Het mooiste deel van de stad in het middeleeuwse Città Alta. Bezienswaardigheden in Bergamo:  Palazzo della Ragione en Piazza del Duomo met Cappella Colleoni.

Milaan Toe aan het stadsleven? Bezoek Milaan en bekijk de Duomo, en het winkelparadijs Galleria Vittoria Emanuele met de grote glazen koepel. Drink een heerlijke espresso op Piazza del Duomo. Bezoek Castello Sforzesco, een kasteel uit de 15e eeuw wat nu dient als museum met schilderijen van onder andere Michelangelo.

Italiaanse alpen

Parco Nazionale del Gran Paradiso  Een aangenaam toetje voor deze reis is een bezoek aan de Italiaanse Alpen met de prachtige besneeuwde toppen. Het grootste nationale park van het noorden is absoluut een eyecatcher. In het hart van het park bevindt zich de Gran Paradiso van ruim 4 km hoog. Het landschap is buitengewoon prachtig, sneeuw, gletsjers, bloemen, alpenweiden, watervallen, beekjes en bossen.  Toeristische plaatsen: Valsavarenche en Cogne, een goed startpunt voor mooie wandelingen.

 

Geniet van het prachtige Italië