blog placeholder

Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar het vaste land van Amerika. Op zoek naar iets dat ze thuis niet hebben, niet kennen, of simpelweg gewoon missen.

De V.S. bezit een schat aan natuurlijke wonderen. Die over de hele wereld bejubeld worden. Door het beleid dat de Amerikanen voeren, blijven deze wonderen intact en daardoor ook te bezichtigen. Ze hebben hiervoor speciale Nationale Parken opgezet. De benaming suggereert dat het een omheind gebied moet zijn. Niets is echter minder waar. Een Nationaal Park wordt zo genoemd, omdat het door de overheid tot beschermd natuurgebied is uitgeroepen. En door iedereen te bezoeken, tegen betaling van een kleine vergoeding wel te verstaan. Want, de overheid probeert uit alle macht de parken in goede staat te houden, de natuur niet te verstoren en vooral de natuur niet in de weg staan. Daarvoor is goede voorlichting nodig, strenge regelementen en afspraken.

Als men van plan is tijdens een verblijf in de V.S. meerdere Nationale Parken te bezoeken, is het aan te raden een National Park Pass aan te schaffen. Deze kost om en nabij $80,-. En verschaft je gratis toegang tot elk National Park. Waar het anders gebruikelijk is om per bezoek tussen de $15,- en de $25,-te moeten betalen.

De kosten zijn het nodeloos te zeggen, meer dan waard. In vrijwel elk National Park is er een zogenaamd ‘Highlight’. Een niet te missen hoogtepunt, uitzicht, bezichtiging, noem het maar op.

Natuurlijk valt er wat te zeggen over meningen. Om het aanbod van Nationale Parken overzictelijk in beeld te brengen, hieronder een lijst.

1) Grand Teton NP, ligt aan het Yellowstone NP vast, prachtige meren, bergen

2) Yellowstone NP, met zijn geysers, meren, bergen, in een enorme krater

3) Redwood NP, met zijn oerbos, prachtige wandelpaden leiden naar de kust

4) Yosemite NP, een diversiteit aan natuurpracht, watervallen, meren, bergen

5) Sequoia NP, thuis van de oerbomen, onverwoestbaar, indrukwekkend groot

6) Death Valley NP, vallei tussen twee bergketens, uitgestrekte zoutvlakten

7) Rocky Mountain NP, natuurlijke prachtbossen, fantastische wandelpaden

8) Grand Canyon NP, immens diepe kloof, rivieren, steile wandelpaden

9) Canyonlands NP, kleiner broertje van de Grand Canyon, zeer bijzonder

10) Bryce Canyon NP, bijzondere kleurige rotsformaties, verschillende locatie

11) Arches NP, met zijn natuurlijke bruggen zeer indrukwekkend rotsgebied

12) Joshua Tree NP, deze bijzondere boom groeit weeldig in dit mooie park

13) Capitol Reef NP, zeer verrassend, speciale rotskleuren en vormen

14) Zion NP, prachtige omgeving en natuurlijke pracht

15) Crater Lake NP, een gigantische krater vol kristalhelder, blauw water

Er zijn nog meer Nationale Parken, dit zijn toch wel de meest bijzondere met een levensveranderende tendens. Veel plezier en wonderbaring in de NP’s van de V.S..