blog placeholder

Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn, tenminste dat schrijft Goethe. Is dit zo? In mijn reiservaring lees je mijn mening over deze stad en omgeving.

Afgelopen zomer zat ik, zoals zoveel stellen, met mijn vriendin te bedenken wat wij deze zomer gingen doen. Strandvakantie Egypte, rondreis Noorwegen, flaneren in Zuid Frankrijk? We hadden een aantal eisen, en ik zeg eisen omdat het ook echt eisen waren en geen wensen. Wij wouden een vakantie dichtbij strand/zee, lekker warm maar niet te warm, betaalbaar maar geen dubbeltje eerste rang, cultuur en natuur…. eigenlijk dus alles in 1. Na lang wikken en wegen was mijn voorstel Napels welke een volmondige OK kreeg.

OK, internet opstarten en zoeken maar. Het eerste wat ik las is,”smerige stad, nooit meer, wat een drukte, ellende”, en nog meer negatieve berichten. Een enkele toerist was blij met Napels maar er zat bijna altijd wel een negatieve ondertoon in. Ooh ja, niet te vergeten. Het woord criminineel heb ik nog nooit zo vaak voorbij zien komen. Maar ja, ik was er van overtuigd dat Napels de beste keus was dus op zoek naar vluchten en een hotel.

Vluchten waren snel geregeld. Via Transavia direct van Amsterdam naar Napels. Goed geregeld en geen gezeur met overstappen. Een hotel zoeken was wat lastiger. Via Zoover.nl en Expedia veel gelezen en reviews doorgenomen. Het mooie van dit soort websites is dat het een goed en eerlijk beeld weergeeft van wat je kan verwachten. Een nadeel van dit soort websites is dat het een goed en eerlijk beeld weergeeft van wat je kan verwachten. De ene persoon vondt het mooi en de andere niet. Om u een hele lap tekst te besparen. Via google maps een leuk B&B gevonden. De eigenaar benaderd en binnen 1 dag geboekt. Hij sprak een beetje Nederlands, de foto’s zagen er goed uit en het contact was prima. Geen enkele review te vinden op maar het gevoel was goed dus boeken maar.

We hadden nog twee maanden de tijd voordat we weg gingen dus heb ik een taalcursus gekocht en ging ik aan de slag met mijn italiaans. Mijn vriendin had hier geen tijd voor want die had blijkbaar 2 maanden de tijd nodig om haar koffer te pakken.

Met een toch aardige mondje Italiaans op zak gingen wij in Augustus vroeg weg naar Schiphol. De vlucht was goed, alles was op tijd en bij aankomst op Napels scheen de zon al heerlijk. De koffers gepakt, taxi geregeld en op naar de B&B. In mijn beste Italiaans uitgelegd waar we naar toe moesten. Hij begreep mij en heeft de hele rit voluit gepraat over zijn stad. Niet dat ik er ook maar iets van begreep maar het ging wel over zijn stad. Hij was zo druk aan het zwaaien naar gebouwen dat het ook niet anders dan over zijn stad ging. En de kosten van het ritje te zien kregen wij ook de rondleiding “cadeau”. Ach ja, dat krijg je nu eenmaal als toerist.

Bij aankomst van de B&B werden wij aangenaam verrast. Het was precies zoals beschreven en nog meer. Wij zaten in B&B Casamone. Met een mooi groot balkon en uitzicht over de stad een prima accommodatie voor een weekje Napels. Perfecte ligging t.o.v. winkels en metro. Binnen 5 minuten lopen zaten we in een winkelstraat en binnen 10 minuten waren we bij de dichtsbijzijnde metro.

De eerste dagen:

De eigenaren van de B&B Casamone spraken goed Engels en een beetje Nederlands wat het makkelijk maakte qua communicatie. Zij hielpen ons met het vinden van leuke restaurantjes en tips over cafes en openbaar veroer. De eerste avond zijn wij bijvoorbeeld naar pizzeria Brandi geweest. Hier is de pizza Margherita uitgevonden. Die namen wij dus ook. Een engeltje, tong pissen en daar een zin van vormen.!! Absoluut de beste pizza ooit. Ondanks dat wij nog maar een klein aantal dagen in Napels waren hebben wij alles waar wij “bang voor waren” als positief ervaren. Geen stank, geen maffia, geen enge groepjes jeugd, geen straatverkopers die je van alles aansmeren. Onze ervaring. Super aardige mensen. Zelfs om 01.30u ’s nachts in de meest enge steegjes voelden wij ons niet bedriegd. OK het stationsplein zag er wat minder uit maar ja dat is in Amsterdam ook het geval.

Shoppen in Napels:

Doen ! Goedkoop, mooie winkels en winkelstraten. Ooh ja en ff tussen tijd wat eten. Aanrader.

Eten in Napels :

Doen ! Goedkoop, lekker eten, pasta, pasta, pizza en nog wat pasta. Ooh ja, één van de specialiteiten in gefrituurde pizza. Erg lekker maar een blok op je maag ! Een tip dus pizzeria Brandi

Uitgaan in Napels:

Doen ! denk ik, wij hebben het niet echt gedaan maar het klonk wel erg leuk.

Omgeving Napels :

In het oude centrum vindt je een verscheidenheid aan winkels, restaurants en overige specialiteiten. Tevens is op elke hoek bijna wel een kerkje te vinden. Erg mooi om naar binnen te gaan.

Heb je de mogelijkheid ga dan ook Parc Virgiliano. Dit park wordt veel bezocht door gezinnen met kinderen of verliefde stelletjes. Je hebt vanuit dit park een mooi uitzicht over de zee en kan genieten van een zonsondergang. Ik had geen ring bij mij maar dit is wel een perfecte plek om iemand ten huwelijk te vragen.

Wat wel te doen in Napels

  • Shoppen
  • Uit eten ( Pizzeria Brandi )
  • Naar het historisch museum
  • Naar het Parc Virgiliano
  • Wandelen door het historische centrum
  • Met de metro reizen
  • Met de ferry naar één van de eilandjes

Wat niet te doen in Napels

  • Fietsen

’s Avonds zaten we lekker op ons ruime terras te genieten van de geluiden van de stad. Onder het genot van een wijntje gingen wij samenvatten wat we al hadden gedaan.

Cultuur – Ja
Natuur – Ja
Shoppen – Ja
Eten – Ja
Strand – Ja
Sporten – Nee

OK, dus morgen even fiets huren en dan lekker de stad verder bekijken. Als fanatieke wielrenner. Goed plan! Nou niet dus. Fietsen zijn iets middeleeuws voor Napolitanen. Ze hebben er ooit eens over gelezen maar hoe het werkt, geen idee. Als excuus krijg je, er zijn veel heuvels dus moeilijk fietsen. Nou wij hebben toch 2 uurtjes gefietst en zijn meer dan afgrond 1000x toe getoeterd. Wat een drama. Wel mooi om te fietsen maar te druk, niet te doen.

Ach ja, over het algemeen was het fietsen ook niet nodig. De stad is mooi en je kan prima met de metro overal komen.

De rest van de week hebben wij nog bezocht. De vesuvius, Rome en Pompei maar hierover lees je meer in mijn andere reisverslagen.

Mijn mening:

Napels is een mooie stad. Levendig, druk en rustig te gelijk. Super lekker eten, mooie cultuur, zee en strand en aardige mensen. Ben je ook geïnteresseerd in Napels en lees je meer negatieve dan positieve ervaring denk dan maar zo. Elke mening is relatief. Ervaren en weten.

Gr,
Stefan