blog placeholder

Een reisje naar Newcastle in Groot-Brittanië, tegenwoordig is dat gewoon mogelijk. Namelijk door gebruikt te maken van een minicruise bij verschillende ferry/cruise rederijen. Voor Newcastle maakt u gebruik van één van deze rederijen . Vertrek vanuit IJmuiden aan het einde van de middag en de volgende ochtend vroeg aankomen in Newcastle. Veel leuker kan een weekendje weg toch niet beginnen?

U checkt rustig in bij de incheckbalie, even door de douane heen en dan staat u binnen 10 minuten aan boord van één van de twee schepen die op deze route varen. Eenmaal aan boord wordt de hut toegewezen en kunt u uw spullen daar achterlaten om daarna lekker te gaan genieten. Voor deze trip kunt u online boeken, waarbij u ook meerdere keuzes heeft voor ontbijt en diner. En ik raad u zeker aan om deze keuze in overweging te nemen. Tijdens uw diner kunt u lekker genieten van een glaasje rosé en het uitzicht over zee. Na het diner kunt u rustig rondwandelen over het schip. Het schip heeft meerdere dekken en op elk dek is wel iets te vinden wat leuk, mooi of interessant is. Men kan aan boord een aantal winkels vinden, kleine, maar ook grote barretjes, een bioscoop, een klein casino en tot slot kunt u ook lekker uitwaaien op het dek. Al met al kunt u zich hier prima vermaken. na een avondje lekker genoten te hebben, gaat u terug naar uw hut, kunt u lekker slapen.

 Sunrise at the North Sea

De volgende ochtend wordt u gewekt of u zet zelf uw wekker. U kunt dan een kijkje nemen op dek, want een zonsopkomt op de noordzee is prachtig om te zien. Daarna kunt u gaan ontbijten (als u dat heeft geboekt) of wachten tot aankomst en dan op één van de authentieke, typische Engelse dubbeldekker bussen stappen richting het centrum van Newcastle. Hier kunt u zich een hele dag vermaken. Newcatsle heeft namelijk vele winkelcentra, waarvan één de grootste van Europa is. Verder is Newcastle een stad die rijk is aan geschiedenis. Ik raad u dan ook zeker aan om u van te voren even te oriënteren over wat u wilt bezoeken, want geloof mij, er is genoeg te zien.

Na een lange dag in Newcastle doorgebracht te hebben, stapt u weer op één van de dubbeldekker bussen en gaat u terug naar het schip. Daar gaat u nogmaals door een paspoortcontrole en douane en voila, na 10 minuten staat u weer aan boord. Het schip vertrekt nu ook weer aan het einde van de middag. Mocht u nog iets niet gezien hebben op de heenreis, dan is deze avond zeker de moeite waard om de rest te bekijken en te bezoeken. In de meeste barretjes zijn er live artiesten aanwezig en kunt u onder het genot van een drankje gezellig nakletsen over de dag, met op de achter wat muziek. Na weer een geslaagde dag en avond, zoekt u uw hut weer op, geniet van de heerlijke deining op zee en valt dan lekker in slaap.

De volgende ochtend word u weer gewekt of ben u al eerder wakker. U kunt nu ook weer ontbijten, maar ik kan u ook aanraden om lekker te blijven liggen en op het laatste moment het bed uit te gaan. U pakt uw tas of koffer weer netjes in, laat de hut zo schoon mogelijk achter, maar dat doet toch iedereen? Daar gaan we wel vanuit. Als u na aankomst in IJmuiden van het shcip afgaat, en u kijkt nog even om.. Dan denkt u heerlijk terug aan een geweldige reis per schip naar Groot-Britannië en dat allemaal in een weekend of een paar dagen.