dakkoffer op auto

Ben je een fervent wintersporter? Dan trek je ongetwijfeld ieder jaar naar één van de vele wintersportgebieden in Europa. Je kunt per vliegtuig afreizen naar een wintersportgebied. Er zijn echter niet bijzonder veel mensen die dit doen. Het merendeel gaat namelijk met de auto op wintersportvakantie. In dat geval hoef je namelijk geen rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid bagage. Je kunt jouw auto zo vol pakken als je zelf wilt. Toch is het met de auto ook niet altijd even handig. Dit is zeker het geval wanneer je over eigen ski’s, skimateriaal en skikleding beschikt. Je moet dit immers allemaal meeslepen. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg mogelijkheden om een dergelijk probleem te lijf te gaan.

Deel de auto praktisch in

Er zijn genoeg mensen die niet nadenken over de indeling van hun auto voor een wintersportvakantie. Vaak worden eerst de tassen in de auto gepakt. Daarna moet er echter nog een plek gevonden worden voor alle wintersportspullen. De ski- of snowboardschoenen raak je vaak nog wel ergens kwijt tussen de tassen. Maar waar laat je de ski’s? Ski’s zijn vaak dusdanig lang dat ze niet in de kofferbak van een normale auto passen. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een praktische indeling van jouw auto. Klap bijvoorbeeld één stoel op de achterbank in als hier niemand hoeft te zitten. Hier kun je vervolgens de ski’s langsheen steken. Probeer echter eerst om de latten onder de stoelen door te schuiven. In sommige auto’s is dit namelijk ook mogelijk. In dat geval raak je jouw ski’s natuurlijk makkelijk kwijt in de auto!

Neem een dakkoffer mee op vakantie

Is jouw auto bij lange na niet groot genoeg om alle spullen in te vervoeren? Dan zoek je vast en zeker naar een oplossing. Je kunt ervoor kiezen om een auto te huren. Dit wordt echter een duur grapje, zeker wanneer je redelijk lang op wintersport gaat. Ga je eigenlijk ieder jaar op wintersport? Dan is het mogelijk een idee om een dakkoffer aan te schaffen. De Hapro Traxer 6.6 is bijvoorbeeld ideaal om jouw ski’s in op te bergen. Deze is lang genoeg, waardoor je niet meer hoeft te martelen om de lange latten in jouw auto te krijgen. Daarbij komt dat je de dakkoffer ook kunt gebruiken voor andere spullen wanneer jouw auto al vol zit. Een dakkoffer zoals de Hapro Traxer 8.6 is door zijn grote inhoud ook ideaal wanneer je ’s zomers gaat kamperen. Dan kun je het namelijk ook als extra opslagruimte gebruiken.

Huur ter plekke spullen

Ga je dit jaar voor het eerst met de auto op wintersportvakantie? Dan weet je mogelijk nog niet of het jou gaat bevallen. In dat geval is het natuurlijk een risico om een dakkoffer aan te schaffen. Deze kost je namelijk al snel een paar honderd euro en je weet niet of je hem nog vaker gaat gebruiken. Je doet er dan ook goed aan om eerst te kijken of de wintersport jou überhaupt wel bevalt. Koop dus ook vooral geen eigen ski’s en ander materiaal. Dergelijke spullen hebben namelijk ook een behoorlijk prijskaartje. Daarom is het verstandig om ter plekke ski’s en benodigdheden te huren. Zo zit je nergens aan vast. Bovendien hoef je zelf niet veel mee te slepen. Alleen kleding is namelijk al voldoende.