blog placeholder

Als je een reis wilt maken naar Amerika, denk je gelijk aan New York, Manhattan, Washington D.C. en vele andere bekende steden. Maar veel mensen weten niet dat ze een groepje eilanden hebben, genaamd: Amerikaanse Maagdeneilanden oftewel Virgin Islands.

Algemene kennis:
Maagdeneilanden is een eilandengroep wat bestaat uit 2 delen; de Britse en de Amerikaanse deel. De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen tussen Puerto Rico en de SSS-eilanden in het Caribisch gebied. Het ligt in het continent Noord-Amerika. De hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden is Charlotte Amalie. Dat was de vrouw van de Deense koning Christaan V. De hoofdstad heeft dus een Deense naam en dat komt door het feit dat de eilanden tot het jaar 1917 van de Denen waren. Op het eiland komen de Deense invloeden nog steeds voor. Er zijn 3 hoofdeilanden; Saint Thomas, Saint John en Saint Croix.

Over de hoofdeilanden:
– Saint Thomas

Op deze eiland ligt de hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden; Charlotte Amalie. Er wonen ongeveer 52.000 mensen op dit eiland. Je kunt er duiken en mooie wandelingen maken.

– Saint John
Deze eiland is kleiner dan de andere eilanden Saint Thomas en Saint Croix. Er wonen ongeveer 4100 inwoners. De hoofdplaats en havenplaats is Cruz Bay en ligt in het westen. Er is geen vliegveld maar er gaat regelmatig een ferry naar Charlotte Amalie op Saint Thomas. Ongeveer 60% van het eiland is onderdeel van Virgin Islands National Park. Het is een nationaal park dat bestaat uit baaien met kristalhelder water, koraalriffen en prachtige stranden.

– Saint Croix
Saint Croix is het zuidelijkste en grootste eiland van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Op het eiland wonen er ongeveer 54.500 inwoners. Het eiland was een kolonie van Spanje, Nederland, Orde van Malta, Frankrijk, Denemarken en uiteindelijk de Verenigde staten. Er zijn 2 plaatsen op het eiland; Christiansted en Frederiksted.

Weersomstandigheden:
Als u van een tropisch klimaat houdt, moet u vooral naar de Amerikaanse Maagdeneilanden gaan. De Amerikaanse Maagdeneilanden hebben een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Een tropisch klimaat is vrij droog. Er valt ook regen maar dat is meestal in de zomer als de zon op haar hoogste punt staat. Er valt dan veel regen. De gemiddelde hoeveelheid neerslag is 1016 mm. Het regenseizoen is van mei tot november.

Verkeer:
Wij rijden rechts maar op de Amerikaanse Maagdeneilanden moet u aan de linkerkant van de weg rijden. Het is handig als je een vlag van Nederland op uw auto doet, zodat ze weten dat u er niet vandaan komt. Ze zijn dan geduldiger wat betreft het rijden.

Bezienswaardigheden:
Je hebt vele bezienswaardigheden. Je kunt op Saint Croix oude Deense steden bekijken; Christiansted en Frederiksted, tropische bossen, safari tours, wandelingen maken, een onderwaterexcursie meemaken en zelfs een rondleiding door een Cruzan Rum Factory krijgen.

Op Saint John kun je naar Cruz Bay National park gaan, een boek lezen in de bibliotheek en je kennis ophalen in een museum. Je kunt ook naar Annaberg plantage ruïnes bekijken en naar Bordeaux Mountain gaan.

Als u op Saint Thomas bent, raad ik u aan om naar Fort Christian te gaan. Dit oude fort beschermde de inwoners tegen piraten.  Ook is het leuk om naar Coral World te gaan. Daar ervaar je de schoonheid en magie van het leven onder en boven de Caribische Zee. Je kunt er onder andere kleine zeepaartjes, grote kreeften, speelse zeeleeuwen en haaien zien.