blog placeholder

Samen met vriendinnen ben ik de eerste week van juli 2012 met de bus naar Lloret de Mar gegaan. We hebben onze reis bij gogo.nl geboekt. Voor iedereen die ook van plan is hierheen te gaan of erover nadenkt er heen te gaan zou dit vast handig kunnen zijn. 

Het boeken

Het is echt aan te raden om je vakantie al rond Januari te boeken, omdat het daarna met de week duurder wordt. Wij hebben onze vakantie bij gogo.nl geboekt. Aangezien er in onze groep nog niemand 18 was, hebben we vantevoren even naar gogo gebeld om te vragen of het dan wel mogelijk was. We werden goed geholpen. Het boeken was zonder meer mogelijk. Een andere vraag was, of het een probleem is als iemand uit de groep een andere nationaliteit heeft, dus geen nederlandse. Maar ook dit was geen bezwaar. Na het bellen hebben we 2 kamers voor in totaal 6 personen geboekt. Er moest één hoofdboeker zijn en daar werd via mail alle informatie naartoe gestuurd. Ongeveer 2 weken voor we op reis gingen, ontving de hoofdboeker uit onze groep via mail alle informatie en de reisbewijzen.

De heenreis

We werden ’s middags bij de Geusselt in Maastricht met de bus opgehaald. Vantevoren hadden we te horen gekregen met welke bus we zouden rijden. De bus kwam op tijd en we konden al snel onze koffers afgeven en de in de bus stappen. We kregen vaste plaatsen in de bus. Dat was erg fijn omdat we zo gewoon met de hele groep bijelkaar zaten. In de bus zelf was het tijdens de heenreis erg druk. Er werden tussendoor rond de 3 pauzes gemaakt van ongeveer een half uur. Er werd ook een film afgespeeld, maar ze hadden niet echt leuke films helaas. Rond 1 uur werd in de bus het licht uitgemaakt en was het verplicht om stil te zijn. Natuurlijk was het niet helemaal stil, maar het was in ieder geval wel al een stuk rustiger. We hebben in totaal rond de 20 uur in de bus gezeten. Rond 10 uur ’s ochtends kwamen we aan in Lloret.

De eerste dag

Toen we aankwamen werd eerst iedereen met reisbegeleiders naar zijn appartement of hotel gebracht. In ons appartement moesten we meteen de borg betalen. Die was per persoon rond de 60 euro inclusief kluisje (kreeg je op het einde van de vakantie na een controle van de kamer  terug). Per handdoek moest je nog eens 1,50 extra betalen. Daarna konden we meteen naar onze kamer. Die lag op de 5e verdieping, maar gelukkig hadden we een lift. Ongeveer 2 uur later was bij de Moby’s een bijeenkomst van alle mensen die nieuw waren aangekomen. Als eerste kregen we allemaal een lekker gratis drankje en daarna werd ons vanalles over Lloret zelf verteld. Daarna vertelden ze ons over de uitstapjes die van gogo werden aangeboden.  Voor de eerste paar avonden werden een paar gratis ‘uitstapjes’ van gogo aangeboden. O.a. de kroegentocht, Lloret by night en Totally summer. Echt aan te bevelen! Ook kon je een gogo-membercard kopen voor rond de 120 euro. Lijkt in eerste instantie veel geld, maar je bespaart je er echt een hoop mee. Daarom hebben we er ook allemaal een gekocht. Met de membercard van gogo kwamen we bij de Tropics, St Trop, Bumpers en Londonder voor maar 4 euro binnen (terwijl je zonder makkelijk rond de 20 euro betaald) en kregen daarvoor een drankbonnetje om binnen iets te drinken. Daarnaast kregen met het kaartje kortingen bij restaurantjes of bijv. bij een hennatattoo-winkeltje. Bovendien kregen we van gogo van alle 4 de disco’s 2 tot 3 drankbonnetjes. We hebben ook nog de beachparty bijgeboekt voor 45 euro. Die dingen die we wilden hebben moesten we aankruisen op een blaadje en moesten daarna contant betaald worden. We moesten dus eerst allemaal gaan pinnen en daarna terug om het te betalen. Dit duurde wel erg lang (meer als een uur) omdat elke groep apart moest betalen en nog apart alles kreeg uitgelegd. Rond 3 uur waren we klaar en zijn we nog even naar het strand gegaan.

Het strand

We hadden geluk dat ons appartement direct aan de grote hoofdstraat lag. Voor ons was het maar rond de 5 minuten lopen tot we aan het strand waren. We hadden eigenlijk het tegenovergestelde verwacht maar: het strand was erg schoon. Er lag bijna geen afval op de grond en er stonden prullenbakken. Ook de zee was heel helder en schoon. Dit vonden we natuurlijk allemaal erg fijn. Het was wel nog vrij koud, maar na een tijdje was het wel lekker. Het enige wat wel een beetje vervelend was, was dat het strand geen zandstrand, maar meer een kiezelstrand was. Als er erdoor liep met blote voeten kreeg je echt pijn. Daarom zijn we de hele vakantie helemaal vooraan het strand (dichtbij de zee) gaan liggen, zodat het niet zo ver lopen was. Op het strand worden ook allerlei dingen aangeboden zoals o.a. banana-boot, flying fish etc. We hebben het zelf niet gedaan omdat het bij de beachparty onbeperkt en inclusief was.

De discotheken/bars

De eerste avond hebben we met gogo een kroegentocht gedaan. We zijn eerst naar een Après-ski bar gegaan, daarna nog naar Venga-club en allemaal andere barretjes. Het was in ieder geval echt leuk. Daarna zijn we naar de disco Tropics gegaan, die lag meteen naast ons appartement . Maar eigenlijk was alles wel vrij dichtbij, meer als 10 minuten hoefden we eigenlijk nooit te lopen.  We hebben ook nog met gogo Lloret by night en Totally Summer mee gedaan. Het is allebei echt heel leuk. Het nadeel is alleen dat het allemaal al vroeg begon (rond 8/9 uur). Maar als je gewoon in het begin een stempeltje liet zetten, kon je als je tussendoor even iets anders ging doen, daarna weer gewoon mee met gogo. Alle 3 die gogo-avonden zijn dus gratis, en vaak kreeg je ook nog een gratis drankje ergens. Dus meedoen is zeker aan te raden. Tropics, St Trop en Bumpers zijn stuk voor stuk echt leuke discotheken. Hier kwam je ook veel Nederlandse mensen tegen. Ook waren er bekende artiesten zoals o.a. Afrojack, La fuente, DJ Antoine etc. De Londonder vonden wij persoonlijk een beetje tegenvallen. Voor de rest zijn we niet veel in andere discotheken geweest, maar er zijn wel nog veel meer. We zijn ook een avond naar de disco Alcatraz gegaan. Hier kwamen ook alleen nederlandse jongeren. Hiervoor werden we op het strand aangesproken door een vrouw die daar werkte. Zij vertelde ons over Alcatraz. Het was maar op één avond (vrijdag volgens mij) en als we er heen wilden, werden we op de lijst gezet. We moesten wel aanbetalen. Hierdoor gingen we een beetje  twijfelen of het wel allemaal waar was wat ze vertelde, maar het klopte gelukkig wel echt. In totaal moesten we per persoon rond de 30 euro betalen.  Dezelfde avond moesten we er nog eens heen en nog eens 10 euro betalen, de rest moest dan op de avond dat het plaatsvond zelf. Eigenlijk vonden we Alcatraz in vergelijking met andere discotheken niks bijzonders, maar het was wel leuk. Op het strand kun je ook worden aangesproken voor het Millenium-feest. We zijn er zelf niet geweest omdat we al weg waren als het plaats zou vinden, maar Millenium moet ook echt een heel vet feest zijn volgens vrienden van mij die er ook zijn geweest. Een bar die ik ook echt nog even wil vermelden is de Mariners. Het is eigenlijk maar een heel kleine bar, maar wel heel gezellig. Elke avond stond er een man met zijn vrouw en dochter achter de bar. Ze waren echt heel aardig en we hebben zelfs een keer gratis shotjes gekregen. We zijn er eigenlijk elke avond voor het uitgaan geweest. Onder andere omdat alle shotjes maar 1 euro kosten. Ze hebben heel veel verschillende shotjes. Erg lekker zijn: B-52, 43 con leche, black wodka en whisky peach. Ze hebben er ook goedkope en lekkere cocktails.

Het appartement

Ons appartement was Xaine Sun. Hierbij hoort het Hotel Xaine Sun, dat een paar honderd meter verderop ligt. Bij het hotel lag een zwembad en een jacuzzi waar wij in mochten. Maar eigenlijk kun je er ook in als je van een ander hotel/appartement komt, want er wordt toch nooit gecontroleerd. We kregen de eerste dag ook een kaartje als bewijs dat wij in dit appartement hoorden. ’s Nachts na het uitgaan kon dan door de bewakers naar dit kaartje gevraagd worden, maar dat hebben ze bij ons maar 1 keer gedaan. Als er vragen waren kon je ook altijd bij de receptie terecht, maar het personeel was wel erg onvriendelijk. We hadden onze kamer dus op de 5e verdieping. Ik lag samen met een vriendin op een kamer en de anderen lagen met z’n vieren op de andere kamer. De kamers lagen tegenover elkaar. Het appartement was schoon en groot genoeg. Eigenlijk was ook alles wat we nodig hadden aanwezig. Ook een tv, maar die hebben we geen enkele keer aan gehad. De kamer waar ik in zat had een klein balkon, en de andere kamer een vrij groot balkon. Op onze verdieping zaten ook andere groepen jongeren. Je leert ze meestal vanzelf wel kennen en het is echt gezellig.    

Aanraders

Water World in Lloret: Een groot park met heel veel glijbanen. Het is een heel groot terrein. Je kunt er ook wat eten of gewoon op een grasveldje zonnen. Voor de glijbanen sta je vaak wel wat langer in de rij, maar het is het wel waard. Wij zijn een dag daar geweest en hebben ons prima vermaakt. (www.waterworld.es)

Restaurant Pinocchio: Dit restaurant ligt aan de boulevard bij het strand. Het was echt heel lekker en je kreeg je eten snel. Wat we wel een beetje raar vonden, was dat de borden van de mensen die al klaar waren al werden afgeruimd voordat iedereen klaar was met eten.

Tegenvallers

Onze vakantie was echt super, maar er zijn bij ons ook echt 2 vervelende dingen gebeurd. Het eerste: Op een avond waren we na het uitgaan met een deken op het strand gaan liggen. Er waren een paar andere mensen nog op het strand, maar wel wat verder weg. Ik had mijn tasje achter me gelegd (10 cm afstand ongeveer). We waren allemaal best moe dus af en toe vielen onze ogen dicht. Toen we even later weer wilden gaan en opstonden, was mijn tasje weg. Overal gezocht, maar het was dus blijkbaar gestolen. Een paar meter verderop bij de prullenbakken vonden we mijn tasje weer. Maar zonder mobiel, camera en geld. Gelukkig zat er maar weinig geld in maar van mijn mobiel en camera was (en is) het natuurlijk echt heel zonde. Het ergste vonden we eigenlijk allemaal dat de camera weg was. Ik had elke avond mijn camera bij me en heel veel foto’s gemaakt en op de enerlaatste avond werden dus mijn spullen gestolen. De volgende dag was beachparty en ik kon niet mee omdat ik dus naar de politie moest, maar het geld van de beachparty kreeg ik niet terug. Op het politiebureau moest ik meer als een uur wachten (omdat het heel druk was) en daarna duurde het nog 2 uur ongeveer. Mij werd verzekerd dat ik mijn geld terug zou krijgen, ook als ik geen reisverzekering had. Maar dat is dus niet gebeurd, ik heb niks teruggekregen. Ik zou dus echt aanraden om altijd(!) goed op te letten en een reisverzekering af te sluiten. Ik heb eigenlijk altijd (tijdens het uitgaan, overdag op het strand en bij het winkelen) goed op mijn spullen gelet, maar je wordt dus ook echt op de momenten dat je het niet verwacht bestolen. Het tweede: de dag dat we zouden vertrekken moesten we op 10 uur ’s ochtends ons appartement uit zijn. Onze koffers konden we dan in een soort opslagruimte neerzetten. Later op die dag kregen we te horen dat onze bus 3 uur vertraging had en dat we pas 12 uur ’s nachts zouden vertrekken. We zijn die avond nog bij Pinocchio gaan eten en daarna nog naar de cocktailbar aan het strand gegaan. Rond half 12 zijn we teruggelopen naar het appartement om ons even om te kleden en om de tandenborstels te pakken. We zijn toen even tegenover bij de McDonalds onze tanden gaan poetsen. Rond 10 voor 12 waren we terug, maar toen was een koffer van een meisje uit onze groep gestolen. Hier kun je zelf natuurlijk weinig aan doen. De mensen aan de receptie van ons appartement hadden er ook helemaal niet op gelet en het scheelde ze ook helemaal niks. We zijn toen maar naar de bus gegaan en hebben het met de reisbegeleiders besproken. De politie is er even bijgekomen, maar ze konden ook niet veel doen. Gelukkig kregen we een week later te horen dat de koffer in het appartement was gevonden, maar wel half leeg.

De terugreis  

Op het incident met de gestolen koffer na, hadden we eigenlijk wel een fijne terugreis. Iedereen in de bus was erg moe, dus was het heel stil in de bus. Al een uur later was eigenlijk iedereen aan het slapen. Dankzij de buschauffeur hebben we maar 2 korte pauzes gehad en waren we dus optijd weer terug. Rond 2 uur ’s middags werd nog eens een film aangezet in de bus en rond 5 uur waren we weer terug in Maastricht. We hebben een super vakantie gehad!