blog placeholder

In side is het jaarrond lekker weer. Side is de bekendste badplaats van de Turkije middellandse zeekust, de Turkse Rivièra. Het is de favoriete zonvakantie bestemming van heel veel Nederlanders. In Side heerst een zgn. mediterraan klimaat. De belangrijkste kenmerken van het mediterrane klimaat zijn hele warme zomers en milde winters.

side mooi weer

Goedkoop naar Side

Goedkoop vliegen naar Side kan met Onur air,Transavia, Ryan Air, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings. Er is een groot aanbod aan vluchten naar deze badplaats. Het loont zeker om ze op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen.

side mooi weer

Ideale bestemming voor strandvakantie

Doordat Side een 4000 meter lange kustlijn heeft met mooie grote stranden is een ideale bestemming voor een strandvakantie. Het zeewater is lekker warm, vanaf eind juni tot en met oktober minimaal 24 graden en midden in de zomer ongeveer 27 graden en zelfs ’s winters nog 17 graden. Het is zomers bijna altijd zeer zonnig en warm. Zo af en toe valt er een pittige onweersbui en frist de natuur weer lekker op. Dagenlang slecht weer komt bijna nooit vaak voor.

side mooi weer

All in hotels in Side

De voordeligste manier om vakantie te vieren in Side is een all in arrangement in één van de vele all in hotels die Side rijk is.

side mooi weer

Uitgaan in Side

Er zijn heel veel barretjes in het oude centrum van Side. Sommige in de buurt van de archeologische ruïnes en andere bij de haven en de zee. De bars die grenzen aan de haven hebben een meer ontspannen gevoel en bieden bij zonsondergang een uitzicht waarvan gezegd wordt dat het een van de mooiste van de wereld is! Als je van dansen houdt kun je daarvoor goed terecht in de bar straat bij de Apollo tempel. Hier bevinden zich een aantal bars waar je kunt dansen. De meest populaire is de Barracuda. Hier kun je dansen en kunt genieten van het mooie uitzicht tot laat in de nacht. De meeste bars sluiten niet en je kunt blijven genieten tot de zon opkomt vanachter het Taurus gebergte. In het centrum, naast de vuurtoren, is een populaire nachtclub genaamd Lighthouse. Hier komen zowel toeristen als lokale bewoners. Ze draaien er een mix van europese en turkse disco en ze gaan door tot de vroege uurtjes. In de zomer treden er veel bekende Turkse popsterren op. Als je echt uit je dak wilt gaan is de disco Oxyd echt iets voor jou. Deze openlucht disco waar 3000 mensen in kunnen ligt een stukje buiten het centrum. Het gebouw geïnspireerd is door een populaire historische kerk. Er zijn zwembaden om in of te koelen. Oxyd is niet elke nacht open, en is vooral druk aan het eind van de week en zaterdag nachts.

side mooi weer

Uit eten in Side

Uit eten gaan is gemiddeld niet zo duur en de kwaliteit is prima. Er is van alles te kriijgen, pizza/pasta, frites met vis/vlees, wok/sushi, etc. De populairste restaurants zijn Ottoman Restaurant, Gul Restaurant, Sultan Ay Restaurant, Conny’s Restaurant en Alremu Bar & Restaurant. Een aanrader voor Nederlanders met kinderen is het Hollands Restaurant “De Kikker”,  hier kun je heel lekker eten en een er heerst een hele gezellige sfeer.

side mooi weer

Cultuur in Side

Side is 700 jaar voor Christus gesticht door kolonisten uit Cyme in Aeolië. Er zijn hiervan nog een aantal monumenten van te bezichtigen. In de historische binnenstad zijn restanten van vroegere tijden te zien. Er zijn bijvoorbeeld restanten van een oude Griekse tempel, en een theater te zien. Dit Romeinse theater werd omstreeks de 4e eeuw onderdeel van de stadsmuur. In de 20e eeuw is het laatste deel van het oude aquaduct voorzien van een groot gat en wordt nu vaak gezien als oude Stadspoort, en zijn er andere oude huizen bewaard gebleven.

side mooi weer