blog placeholder

Milaan is vooral heel geliefd bij Nederlanders die van winkelen, lekker eten en cultuur houden.  Doordat Millan zo populair is kun je goedkoop vliegen naar Milaan  met Transavia, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings en is er  een groot aanbod aan vluchten naar deze wereldstad. Ook voor de verwende reiziger loont het zeker de moeite om de aanbieders op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Wat is er te doen in Milaan (bron: milaan.nl en columbusmagazine.nl)

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Shoppen in de “Gouden Driehoek”
Voor de echte shopper is er de Gouden driehoek, gevormd door Via Monte Napoleone, Via Manzoni en Via della Spiga en alle straten daartussen met alle grote en dure merken zoals Prada, Gucci en Versace. Erg duur, maar natuurlijk kun je ook gewoon windowshoppen.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

AC Milan San Siro Stadion:
Naast het Mekka van de mode is Milaan ook zéker het Mekka van het voetbal. De stad kent twee van de beste voetbalclubs ter wereld: AC Milan en Inter Milan. Voor alle voetbalfans is een rondleiding door het San Siro stadion (van AC Milan) dan ook écht een must. Kijk waar de sterren zich omkleden en douchen, maar het hoogtepunt blijft toch de wandeling door de catacomben om vervolgens het veld te betreden. Zó hebben Gullit, Rijkaard en Van Basten zich dus gevoeld! Website San Siro http://www.sansiro.net/

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Feesten tot in de vroege uurtjes:
Tip: het uitgaansleven begint in Milaan al vroeg!
In Milaan zijn heel veel discotheken. De populairste is Hollywood, waar heel hip en famous Italië terug te vinden is. Deze tent geeft elke week meerdere themafeesten. Wie naar binnen wil, moet er wél piekfijn uitzien: het deurbeleid hier is ‘dress to impress’. Ook erg leuk is de grootste discotheek van Milaan: Alcatraz. Groot voordeel: hier hoef je jezelf niet in je mooiste Italiaanse (nep)designeroutfit te hijsen om binnen te komen. Het publiek is hier gevarieerder. Voor de rockliefhebbers is er ‘Rolling Stone Revolution’ en wil je ultrahip en vooruitstrevend op stap, ga dan naar ‘Just Cavalli Café’.Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Uit eten in de wijk Navigli:
Eén van de beste plekken voor wining & dining is de zuidelijk gelegen wijk Navigli. Alleen al door haar charmante ligging aan het water is de wijk een absolute hot spot om lekker te wandelen. Natuurlijk zitten hier ook genoeg lekkere restaurantjes en gezellige cafés, sommige met live-muziek om de avond swingend af te sluiten, of te beginnen natuurlijk… Website Navigli http://www.navigli.net/

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Club Magenta:
Eigenlijk hoef je voor een gezellig drankje helemaal niet naar de populaire wijken Porta Ticinese, Navigli of Porta Romana. Op elke hoek van de Milaanse straten zijn wel bars en cafeetjes terug te vinden die hun klanten graag een drankje cadeau doen tijdens de beroemde Happy Hours! Een leuke club om een hapje en een drankje te nemen, is club Magenta. Deze club is inmiddels al een eeuw oud! Geweldige sfeer en heerlijke drankjes. Adres: Via Carducci 13

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Activiteiten voor kinderen in Milaan (BRON: weekendje.com):
Hoewel Milaan op het eerste gezicht een stad lijkt waar voor kinderen niet zo veel te doen is, lijkt het tegendeel waar te zijn. In Milaan is voor kinderen wel degelijk iets te beleven. Een leuk uitstapje met de kinderen is bijvoorbeeld een bezoek aan het stadion van de voetbalclubs AC Milan en Inter; het San Siro (officieel geheten: het Stadio Giuseppe Meazza). Het stadion werd in 1925 gebouwd en biedt plaats voor meer dan 90.000 supporters. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven door het stadion en het bijbehorende museum over de clubs AC Milan en FC Inter. Zo’n rondleiding is erg leuk voor (voetbal-liefhebbende) kinderen en kost €12,50. Voor meer informatie daarover kunt u een mailtje sturen naar tour@sansirotour.com.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Ook in het bovengenoemde Museo della Scienza e della Tecnica wordt er aan de kinderen gedacht. Zo is er naast het museum een zogenaamde hands-on speeltuin ingericht. Hier kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met allerlei wetenschappelijke onderwerpen; de speeltuin is in goed te vergelijken met het Nederlandse Science Centre NEMO in Amsterdam.

Tip: een typisch Italiaanse snack waar de kinderen dol op zullen zijn is de zogenaamde crêpe alla nutella. Dit is een pannenkoek gevuld met hazelnootpasta die immense populariteit geniet onder de (jonge) Milanese bevolking.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Opera Teatro Alla Scala :
Volgens velen is Teatro alla Scala, oftewel ‘La Scala’ het allermooiste operagebouw ter wereld. Geheel gehuld in neoclassicistische stijl, trekt La Scala altijd volle zalen. Wie een bezoekje wil brengen aan dit theater, dient de kaarten dan ook ver van tevoren te bestellen. Maar dan heb je ook wat: een prachtig gedecoreerde theaterzaal, gedomineerd door een gigantische kroonluchter. In het aangrenzende Museo Theatrale zijn de decors, kostuums en attributen tentoongesteld van voorgaande stukken die teruggaan tot de Romeinse tijd. Website Teatro alla Scala http://www.teatroallascala.org/

Highlights van Milaan:

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

De Dom
Het juweeltje van Milaan valt bijna niet te missen: de gotische Duomo di Milano, de Dom. Visconti begon in 1386 met de bouw en jaren later was hij klaar met de op twee na grootste kerk ter wereld. Van buiten, én van binnen is het prachtig. Ga ook het dak op voor een betoverend uitzicht over Milaan.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Castello Sforzesco
Vanuit deze gigantische vesting met grachten, ophaalbruggen en muren van vier meter dik heersten de Visconti’s en Sforza’s eeuwen geleden over de stad. Via een zeventig meter hoge toren kan het kasteel betreden worden.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Cimitero Monumentale
Als je door de ‘Tempel van Faam’ loopt, dan kom je op deze immense indrukwekkende begraafplaats. Je vindt hier hedendaagse kunst, prachtige gedenkzuilen, klassieke beelden en Griekse tempels die dit kerkhof zo bijzonder maken. In de kapel is een indrukwekkend monument gewijd aan de Milaanse burgers die zijn omgekomen door nazigeweld.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Basilica Di Sant’ambrogio
Deze kerk behoort tot één van de oudste kerken in Italië, gebouwd in 379 na Christus. Het heeft zoals bijna alle kerken in Milaan, een Lombardisch-Romaanse bouwstijl. Maak een wandeling door dit oude basiliek, beleef de historie en kom prachtige mozaïeken tegen zoals die van Christus.

Last minute Milaan, goedkoop naar Milaan

Conclusie:
Het is dus zeker de moeite om naar Milaan te gaan. Er is voor iedereen, ongeacht je interesses, van alles te zien en te beleven.