blog placeholder

Chersonissos is nog steeds bij heel veel Nederlandse jongeren heel populair, er is echter nog veel meer te zien op kreta. Goedkoop vliegen naar Kreta  kan met Transavia, Click Air, Vueling, AirBerlin, Easyjet en German Wings. Er is een groot aanbod aan vluchten naar dit mooie eiland. Het loont zeker om ze op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen.

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Feesten in Chersonissos:
Als je naar Chersonissos gaat moet je zeker naar de Matrix gaan. De Matrix is de grootste club van Chersonissos. In de Matrix zijn gedurende het seizoen geweldige internationale feesten. Op deze feesten draaien ze muziek van wereldberoemde DJ’s zoals . Armin van Buuren,  David Guetta, Tiësto, Deadmau5,  Above & Beyond, Paul van Dyk, Gareth Emery, Markus Schulz, Ferry Corsten, Axwell. Ook draaien er regelmatig live beroemde DJ’s zoals Afrojack, Baggi Begovic, Benjamin Bates, Benny Rodrigues, Billy the Klit, Carl Cox, Chuckie, DJ Jean, Don Diablo, Erick E, Funkerman, Gregor Salto, Hardwell, Hernan Cattaneo, John Digweed, Joyce Mercedes, Laidback Luke, Lucien Foort , Madskillz, Marcel Woods, Quintino, Real el Canario, Rehab, Ricky Rivaro, Ricky Romero, Roog, Sander, Kleinenberg, Sasha, Shermanology, Sidney Samson, Skitzofrenix, Steve Lawler, Sunnery James & Ryan Marciano, Umek en Vato Gonzales. Elke avond na middernacht is het één groot feest in de Matrix. De Matrix is beroemd om zijn fantastische dans stemming, flitsende lichteffecten en weergaloze geluidinstallatie. Iedere avond is er een andere line up, dus er is volop afwisseling. Tenslotte heeft de Matrix ook een echte V.I.P. Area en een aparte zaal met sexy Rock’n Billy en hardstyle.

Last minute Kreta, Last minute ChersonissosLast minute Kreta, Last minute ChersonissosLast minute Kreta, Last minute Chersonissos

Samaria kloof:
TIP: als je naar de Samaria kloof wilt gaan ga dan met een excursie mee. Deze brengt je boven naar het begin van de kloof. Vanaf daar ga je via een heel steil pad 1200 meter naar beneden de kloof in. Vervolgens loop je de hele kloof, 16 kilometer, door tot aan zee. Daar wordt je dan opgewacht door een boot die ja naar Paleochora of Chora Sfakeion brengt vanwaar je met de bus weer teruggebracht wordt. Wij gingen namelijk met de auto naar het begin van de kloof, met als gevolg dat we aan het eind van de dag, toen we weer terug moesten, het laatste stuk dat verschrikklijke steile pad op moesten klimmen. De wandeling door de Samaria Kloof is een geweldige, intense ervaring. Het is de smalste kloof ter wereld. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed met rotswanden van 500 meter hoog. Als je in het voorjaar gaat moet je rekening houden met natte voeten in de kloof. In de zomer  is het riviertje dat door de kloof loopt helemaal opgedroogd. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het is een mooie afwisselende en spannende tocht. Zorg wel dat u stevige schoenen aantrekt en bescherm uw hoofd tegen de intense zon. Als je het niet meer volhoudt zijn er mensen die u met een ezeltje naar het einde van de kloof kunnen brengen. Het smalste punt van de Samaria kloof noemt men de IJzeren Poort. Het einde van de kloof komt uit bij de Libische zee, maar het is nog wel 3 kilometer van de zuidkust verwijderd, dus die drie kilometer moet u ook nog wandelen, als u de koof uit bent, naar Agia Roumeli, waar de boot wacht die u verder brengt.

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Skieën op Kreta:
De Kretense bergen zoals Psiloritis (ook wel “Ida”, 2456m), Lefka Ori (ook wel “Witte Bergen”), Dikti Bergen met de Piek Spathi (2148m) en Lasithi Plato zijn meerdere maanden per jaar bedekt met sneeuw. Dit is een fantastisch gezicht. Je kunt er wel skieén gedurende de wintermaanden maar echte skipistes zijn er op Kreta niet.

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos

Unesco erfgoed op Kreta:
Wat veel mensen niet weten is dat er op Kreta ook enorme grote grotten zijn. De grootste is de Ideon Andron grot. Deze staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. De Ideon Andron-grot is in het departement Rethymnon gelegen, op een afstand van 70 kilometer van de stad Rethymnon. De grot ligt in de buurt van de Kamares-grot en het Nida-plateau. De Ideon Andron-grot is goed met de auto te bereiken. Onder begeleiding van een gids kun je via een trap naar de eerste grote kamer aan het begin van de grot, verderop bevinden zich nog twee kamers. Tegenwoordig zijn archeologen nog steeds bezig met opgravingen in- en rond de Ideon Andron-grot. Een geheel intact zijnde bronzen schild is al bij eerdere opgravingen gevonden. De grot ligt ongeveer 1540 meter boven zeeniveau. Bijzonder is dat de grot ’s winters vol met sneeuw staat. De oude grieken geloofden dat Zeus in Ideon Andron was opgegroeid samen met de schaapherders van het Nida Plateau.

Last minute Kreta, Last minute Chersonissos