blog placeholder

Er is een groot aanbod aan vluchten naar dit eiland. Er zijn 3 vliegmaatschappijen die vliegen op Curaçao vanaf Schiphol, en dat zijn KLM, Martinair en ArkeFly. Het loont zeker om ze op een rijtje te zetten en ze te vergelijken. Dit kan al snel vele euro’s schelen.

Last minute Curaçao

ArkeFly vliegt op alle dagen van de week naar Curacao behalve donderdag. ArkeFly voert voornamelijk chartervluchten uit. Arkefly is meestal goedkoper dan KLM, omdat ze op de heenreis, of op de terugreis een tussenstop hebben. Op maandag en vrijdag is er een tussenstop op Aruba. Indien de heenreis plaatsvindt op woensdag is er een tussenstop op Punta Cana, Dominicaanse republiek. Vindt de heenreis plaats op zaterdag, dan is er een tussenstop op Bonaire.

Last minute Curaçao

KLM vliegt alle dagen van de week naar Curacao. KLM is iets duurder maar vliegt meestal rechtstreeks, zonder tussenstops.

Martinair vliegt op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag naar Curacao. In de zomer en herfst (t/m 20 oktober) vliegen ze ook op maandag. Martinair is goedkoper dan KLM omdat ze meestal op de heenreis, of op de terugreis een tussenstop hebben.

Last minute Curaçao

In curaçao is het jaarrond lekker weer:
Curaçao is het bekendste eilan van de Nederlansde Antillen. Het is de favoriete zonvakantie bestemming van heel veel Nederlanders. In Curaçao heerst een zgn. mediterraan klimaat. De belangrijkste kenmerken van het mediterrane klimaat zijn warme zomers en milde winters.

Last minute Curaçao

Ideale bestemming voor strandvakantie:

Doordat Curaçao een hele lange kustlijn heeft met heel veel mooie grote stranden is een ideale bestemming voor een strandvakantie. Het zeewater is lekker warm, de temperatuur is jaarrond rond de 28 graden. Het is zomers altijd zeer zonnig en warm. Van oktober tot en met januari valt er af een pittige bui en frist de natuur weer lekker op. Slecht weer komt bijna nooit voor.

Last minute Curaçao

Uitgaan in curaçao:

Curaçao is met zijn vele uitgaansgelegenheden. De populairste cafés zijn; Landhuis Chobolobo (Blue Curaçao en steelbands), Zanzibar ( Woestijnchic), Cinco (Jong en hip), Gouverneur de Rouville (Enorme collectie), Hemingway (Cocktails aan het strand). De populairste clubs zijn; Hook’s Hut (Piratennest), Kontiki Beach Club (Nachtelijke partys), The Emerald Lounge (Salsa en mojito’s), Wet and Wild (Feesten aan het strand). Mi Dushi Party Boat (Limbo op de Caribische Zee) Club Zen (Nachtclub met dans). De populairste entertainmentlokalen zijn; Ole! Ole! (Relaxte jazzclub), Blues (goedkope jazzclub), Club Façade (dansclub), Emerald Casino (gokgelegenheid).

Last minute Curaçao

Uit eten in curaçao:
Fishalicious is het beste visrestaurant van Curaçao. 

Last minute Curaçao

Goedkoop eten kun je in het Plein Café Wilhelmina. Bij dit restaurant heb je al een dagmenu vanaf circa 5 euro, je kunt er kiezen uit 30 verschillende soorten bier en ze hebben een terras in het hartje van Punda! Het wordt ook wel het Nederlandse terras onder de Caribische zon genoemd.

Bij de ingang van het Christoffel park kun je voor weinig geld genieten van lokale specialiteiten die in gezellige kraampjes worden klaargemaakt. Hier komen ook veel lokals en dat is altijd een goed teken. Entree is ± 16 euro en daarvoor kun je barbequeen, krijg je tropisch fruit, koffie én frisdrank!

Bij Fort Nassau kun je goedkoop combinatie menu’s eten maar let op, je krijgt altijd eerst het a la carte menu aangerijkt. Vraag om de kaart met goedkope combinatie menu’s, daarop tref je vriendelijk geprijsde 3 gangen menu’s aan.

Plasa Bieu Curaçaos In Punda is een oud marktgebouw waar meerdere restaurants zijn gevestigd die caribische specialiteiten op de het menu hebben staan. Er eten veel locals, je krijgt er veel en de prijzen zijn laag.

Last minute Curaçao

Bootjesmarkt:

Op de bootjesmarkt worden allerlei groenten en fruit verkocht vanaf bootjes die in het water liggen.  Iedere dag komen Venezulaanse kooplieden hun waren verkopen op de bootjesmarkt, want het is slechts een half á 1 uur varen. De bootjesmarkt kun je vinden in Punda, wat samen met Otrabanda het meest bekende deel van Willemstad is. Hier vind je ook Fort Nassau, de pontjesbrug en de gekleurde huisjes aan de Handelskade. Dit gedeelte van Willemstad is heeft een zeer rijke en interessante geschiedenis en staat sinds 1997 op Wereld Erfgoed lijst van Unesco.

Last minute Curaçao

Jeep safari in het national park:

Ook erg leuk om een dag te doen is een off the road rondrit met een vierwielaangedreven Landrover. Deze rit gaat over de noordkant van het eiland door Christoffel Park in het wilde Curaçao gebied. Hier kun je nog echt van de mooie natuur van het eiland genieten. In het park ligt ook de Voodoo grot en een aantal historische plaatsen uit de slavernijtijd die ook zeker een bezoek waard zijn. De absolute hoogtepunten van de tour zijn de geweldige uitzichten, warvan de hoogste zich 300 meter boven zeeniveau bevinden.

Last minute Curaçao

Duiken in curacao:

In Curaçao zijn meer dan 60 plaatsen waar je fantastisch duiken en snorkelen kan.  Curaçao heeft ongeveer 19 kilometer koraalrif.Dit koraalrif in de heldere Caribische Zee geeft een prachtig zicht op de tropische vissen en scheepswrakken.