blog placeholder

Door de programma's van het welbekende 'Oh oh Cherso' staat het Griekse eiland Kreta tegenwoordig vooral bekend als feestbestemming voor de jonge garde. Een reden voor veel mensen om het eiland al direct van de lijst van mogelijke bestemmingen te schrappen, een wereldzonde.

Kreta heeft veel bezienswaardigheden, die door de meeste toeristen helaas overgeslagen of vergeten worden. Hieronder zullen we de bekendste en meest interessante bezienswaardigheden bespreken.

Samariakloof
De Samariakloof is een van de bekendste bezienswaardigheden van Kreta. Het is een bijna 16 kilometer lange kloof, die begint bij Xyloskalo. Van half mei tot half oktober is het mogelijk een voettocht door de kloof te maken. Tijdens de tocht kom je langs (verlaten dorpjes) en kerken en heb je een prachtig zicht op de plaatselijke flora en fauna. Als je van plan bent om de tocht te maken, zijn hier enkele tips:

  • Neem iets te eten mee, dit kan onderweg namelijk niet worden gekocht.
  • Neem een waterfles mee, deze kan onderweg opnieuw gevuld worden bij waterbronnen.
  • Trek goede schoenen aan, de tocht duurt namelijk gemiddeld 4 tot 6 uur.

Lassithi plateau
Het Lassithi plateau is een vlakte op 900 meter hoogte die bereikbaar is via Agios Nikolaos. Het plateau geeft een prachtig uitzicht en is een perfecte plek om de mooiste foto's te maken. Vlakbij Lassithi plateau is ook de ingang van de Dikti grot te vinden. Deze grot zou volgens de legende de geboorteplaats van Zeus zijn. Ook deze grot is zeker een bezoekje waard.

Knossos
Knossos ligt vijf kilometer ten zuiden van Heraklion, waar ook de grootste en bekendste luchthaven te vinden is. Knossos was vanaf omsteeks 3500 v.C. de hoofdstad van Kreta. Er zijn in Knossos geweldige opgravingen gedaan, waaronder een Minoïsch paleis. De oprgavingen zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

Arkadi klooster
Het Arkadi klooster ligt ten zuiden van Réthymnon en heeft een grote rol gespeeld in de opstand van 1866. Het klooster stamt uit de zestiende eeuw en wordt in het heden nog steeds bewoond door Grieks-Orthodoxe monniken. Het klooster is eenvoudig te bereiken met de auto of bus, en een echte aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in Kreta.

Meer van Kournas
Het meer van Kournas is vooral voor natuurliefhebbers een aanrader. Het meer van Kournas is het enige meer van Kreta en is ongeveer 1000 bij 800 meter breed. Rondom het meer zijn een aantal taverna's te vinden en het is ook mogelijk om er waterfietsen te huren.

Hopelijk heeft deze kleine samenvatting van bekende bezienswaardigheden op Kreta u ervan weten te overtuigen dat het eiland veel meer te bieden heeft dan wat de hedendaagse media laat zien. Kreta is zeker een prachtige vakantiebestemming en staat garant voor bijzondere uitjes, mooi weer en cultuur.