blog placeholder

Veel mensen kiezen voor hun vakantiebestemming een warm land, zoals Spanje, Turkije of Griekenland. Maar voor degene die van een minder toeristische bestemming, maar van mooie natuur houdt, is Finland een unieke bestemming.

Goed, dan wil je eens naar een bijzonder land. Eentje waar niet veel mensen komen, althans niet de voordehandliggende landen. Ik pakte de wereldkaart erbij en prikte een land: Finland. Mijn eerste gedachte was gelijk: koud! 

En vervolgens moest ik nog gaan bepalen wat ik daar ging doen. Ik ben altijd al een kampeerder geweest en wilde dat nu doorzetten. Ik zou dus mijn backpackrugzak vullen en met het vliegtuig een camping opzoeken. Even rondsnuffelen op het Internet en ik kwam op een website terecht die voor mensen was opgericht die van veel natuur hielden maar ook een beetje het avontuur op durven te zoeken. Ik dacht meteen: 'Kom maar op!'. 

Zo kwam ik terecht op de site die kanotochten aanbood. Je huurt dan een kano en krijgt een voedselvoorraad mee en trekt het Finse landschap in. In dit landschap zijn plaatsjes ingericht waar je vuur kunt maken en zo je eten kunt bereiden. Ook zijn er vlonders waar je je zet kunt opzetten. 

Na alles geregeld te hebben met de organisatie boekte ik mijn vlucht. Eenmaal daar aangekomen, bracht hij mij naar de vertrekplaats, maakte mijn kano in orde, gaf mij mijn voedselvoorraad en 'Off you go!'

En wat een prachtlandschap is het! Je hoort en ziet geen enkel persoon, alleen dierengeluiden. Je hebt kans om de Finse zeehond te zien, bevers, maar ook beren en wolven. De zeehond heb ik wel gezien, van de andere dieren heb ik slechts geluiden gehoord. 

Voor de fotoliefhebber is het een lanschap waar je mooie foto's van kunt maken. De rust die er heerst zorgt ervoor dat je ook echt tot rust komt. Na een week van plaats naar plaats gevaren te hebben, kwam ik weer aan op de vertrekplaats. De organisatie wachtte mij weer op en bracht me terug. 

Voor degene die meer informatie wilt hebben of meer van mijn ervaring wilt horen, kun je altijd contact opnemen. Het is een topvakantie voor de avontuurlijke liefhebber!