blog placeholder

Het is nog altijd populair onder jongeren: de spullen pakken en een aantal maanden lang de wereld rondtrekken. Dit “backpacken” gebeurt zoals de naam al zegt vaak met alle spullen in een grote rugtas Dit is erg handig, want het is een makkelijke manier om je spullen te vervoeren in de bus, trein, fietstaxi en natuurlijk lopend.

Maar het is natuurlijk wel lastig om je leven te reduceren tot de inhoud van een rugtas. Veel mensen willen dan ook veel meer meenemen dan dat er in hun tas past. Hierdoor is het inpakken van de tas ook geen pretje. Sta jij ook aan het begin van een wereldreis? Dan heb je vast veel aan onderstaande inpaktips.

Wees streng

Hoe moeilijk het ook mag zijn, je zult niet alles mee kunnen nemen wat je graag zou willen meenemen. Probeer het gewicht van al je spullen, inclusief tassen, onder de dertig kilo te houden. Bedenk je goed dat je dit gewicht regelmatig aan het dragen bent, dus hoe minder gewicht hoe beter. Houdt ook rekening met het maximale gewicht dat je van de vliegtuigmaatschapij(en) waarmee je vliegt mee mag nemen.

Je zal merken dat je het meeste gewicht en de meeste ruimte kwijt zult zijn aan kleding. Probeer daarom alleen maar de kleding mee te nemen die je écht nodig hebt en hou er rekening mee dat je waarschijnlijk langer achter elkaar dezelfde kleding zult dragen dan je thuis zou doen. Bovendien kan je onderweg je kleding wassen dus het is niet nodig om voor drie maanden voorzien te zijn.

Verdeel en heers

Om de ruimte in je backpack zo efficiënt mogelijk te gebruiken kan je je kleding het beste oprollen. Hierdoor ontstaan er bovendien minder snel kreukels in je kleding. Door je kleding te wikkelen in keukenpapier voorkom je nog beter kreukels, maar bedenk wel dat dit ook ruimte in je tas in zal nemen. Om je kleding schoon en fris te houden stop je schoenen en gedragen kleding in een afsluitbare plastic zak.

Probeer zoveel mogelijk lichte dingen onderin je tas te pakken en zware dingen bovenin. Maar houdt zeker ook rekening met hoe vaak je de spullen nodig hebt. Het is erg vervelend als je elke dag helemaal onderin je tas moet graaien voor schoon ondergoed en hierdoor is je tas ook nog eens iedere dag een rotzooitje. Door slim in te pakken houdt je je tas netjes.

Bewaar al je waardevolle spullen NIET bij elkaar. Verdeel je bankpas, creditcard en geld over verschillende plekken in je tassen. Hierdoor verklein je het risico dat je alles in één keer kwijt bent, mocht je beroofd worden. Draag je paspoort altijd direct op je lichaam, dus onder je kleren. Op deze manier is het bijna onmogelijk om deze te stelen.

Veel plezier op je avontuur!