blog placeholder

Dit verhaal beschrijft een verblijf in het hotel vd Valk te Emmen

Een bezoek aan het hotel vd Valk te Emmen. De officiele plaatsnaam is Nieuw Amsterdam, maar het hotel spreekt zelf van Emmen.

Je kunt, als je eenmaal in de buurt bent, het hotel niet missen. Het is een enorm groot pand, in de bekende vd Valk-stijl gebouwd. Het hotel ligt tussen twee wegen in, en een redelijk stuk buiten de bebouwde kom.

Er is ruim voldoende parkeerplaats, en zeker de entree is groots te noemen. De hal is zeker imposant, en als je dan rechtdoor loopt, kom je bij de receptie.

Het personeel is vriendelijk en dus verloopt de ontvangst voorspoedig. De kamer (ik had zelf de luxe kamer) is zeer ruim en van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een flatscreen TV en de badkamer is ruim en zeer mooi afgewerkt, met een glazen douchewand.

Laten we het even over het eten en drinken hebben, dit is in een worrd fanatastisch. Het gewone restaurant biedt een zeer uitgebreide kaart, en er zijn zelfs senioren maaltijden, voor de wat kleinere eters onder ons. Ikzelf heb het verschil in grootte niet kunnen merken, m.a.w. je komt hier absoluut niets tekort. De wijnen zijn eveneens zeer goed.

Op zaterdagavond is er een doe-het-zelf buffet. Hiervoor moet je wel reserveren. In een ander deel van het hotel is hier een ruimte voor gereserveerd. Je loopt, na een voorgerechtje, naar een hal waar allerlei gerechten reeds klaar staan. Dit varieert van pasta tot sate. Daarnaast is er een kok aanwezig, die op verzoek een biefstuk voor je bakt, of een speklapje, of een tournedos.

Allemaal erg vers en lekker dus. ‘s-ochtends is er een enorm uitgebreid ontbijt buffet. Hier kun je alles vinden wat je zou wensen. Wat dacht u van aardbeien met champagne ? Of spek en ei ? Koffie, cappuchino en allerlei vers geperst. Diverse broodsoorten, eigenlijk teveel om op te noemen.

Dit is zeker een hotel de moeite waard om te bezoeken.

Als u daar dan toch bent, moet u maar eens de omgeving gaan bekijken. Leuke plaatsen in rij-afstand, zoals Emmen zelf en iets verder weg Bourtange, een oud vestingsplaatsje. Uiteraard is een auto wel handig, vanwege de afstanden.