blog placeholder

Het is zover; na maanden hard werken en zwoegen staat dan eindelijk je welverdiende vakantie voor de deur. Je pakt je koffers en kijkt uit naar zon, zee, strand en even helemaal niets aan je hoofd. Aangekomen op Schiphol neem je de vakantiedrukte en lange wachtrijen voor lief; niks kan de pret nu nog drukken. Deze positieve gedachte houd je vast totdat je het vliegtuig instapt. Hieronder tips om ellende in het vliegtuig te voorkomen en op plaats van bestemming aan te komen met nog steeds diezelfde positieve gedachte!

Huilende kinderen

Tegen de huilende kinderen zelf kun je niet zoveel beginnen. Wel kun je jezelf afsluiten voor het gekrijs. Zorg dus dat je ten alle tijden oordopjes bij je hebt. Wellicht kun je zelfs nog wat uurtjes slaap pakken op deze manier. Een slaapmasker is dan ook geen overbodige luxe! Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om je mp3-speler of I-pod mee te nemen.

Het luchtvochtigheidsgehalte (of beter gezegd; het gebrek hieraan!)

Het is algemeen bekend dat de luchtvochtigheidsgraad in een vliegtuig erg laag is. Dit kan voor een aantal ongemakken zorgen. Er kan hoofdpijn ontstaan, de huid kan trekkerig en droog worden en ook de lippen kunnen op den duur erg pijnlijk aanvoelen wegens gebrek aan vocht. Belangrijkste remedie hiertegen is veel drinken! Zorg er voor dat je vóór en tijdens de vlucht genoeg vocht binnen krijgt. Smeer van tevoren de huid goed in met een verzorgende crème. Vergeet ook de lippen niet. Verder is het fijn om een watervernevelaar bij je te hebben in het vliegtuig; dit is een weldaad voor de huid tijdens een vlucht. Neem tevens een lippenbalsem en een handcreme mee.

De plaats die je absoluut niet wilt hebben

In deze tijd is het bij vrijwel elke luchtvaartmaatschappij mogelijk om je zelf in te checken via het internet. Vaak kan dit al 24 uur van tevoren. Meestal kun je ook je eigen stoel uitkiezen. Als deze mogelijkheid er is, raad ik je aan er ook gebruik van te maken. Dit voorkomt dat je tijdens een vlucht constant op moet staan voor iemand die aan het raam zit en naar de wc moet, omdat je zelf aan het gangpad zit. Of dat je helemaal achteraan bij de wc’s zit terwijl je liever een plekje voorin het vliegtuig had gewild. Mocht er geen mogelijkheid bestaan om via het internet in te checken, zorg er dan voor dat je ruim op tijd bent bij het inchecken op de luchthaven. Dan kun je alsnog je voorkeur doorgeven aan de grondstewardess.

Te warm of te koud

Zorg ervoor dat je verschillende lagen kleding aan hebt. Zo kun je altijd iets aan- of uittrekken mocht het te warm of te koud zijn. Daarnaast zijn er ook altijd dekentjes beschikbaar in het vliegtuig. Mocht dit allemaal niets uithalen, vraag de stewardess dan vriendelijk of het misschien iets warmer of kouder mag in de cabine.

Stinkende passagier naast je

Heel vervelend en helaas weinig aan te doen! Doe genoeg parfum of aftershave op, dit schakelt de vieze geur die je anders tegemoet zou komen deels uit.