blog placeholder

Kamperen lijkt na jaren nog steeds erg geliefd. Er blijft meer dan genoeg keus betreffende onderdak om in te kamperen. Doorgaans is 1 punt vaststaand, je rust merendeels in de slaapzak. Welke slaapzakken passen er bij jouw behoeften?

U kunt op tig van manieren meuren bij het kamperen. Zo blijven er de slaapmatten, luchtbedjes,  en tevens top matrassen.
Slaapmatten alsook luchtbedjes worden dikwijls gebruikt tijdens het kampeerreisje in een caravan. Heel veel goed weer kampeerders kopen een dekenmodel aan. Recht toe recht aan dekenmodel slaapzakken blijven heel veel gebruikt aangezien zij behoorlijk goedkoop blijken.

U kan de dekenslaapzak behalve als outdoor slaapzak evenzeer als deken aanwenden. Wanneer u zichzelf om wilt draaien middenin uw warme slaapzak, verdraait nooit de volledige warme slaapzak mee. Twee deken types zijn eveneens vaak gemakkelijk aan mekaar te koppelen door middel van de ritssluiting.

Verscheidene exemplaren slaapzakken uitgelegd

Er bestaan voor de allerkleinsten onder ons de zogenaamde kleinere kinderslaapzakken. ‘T blijft aangenaam om gedurende ‘t bergbeklimmen of backpacken over een zo lichtwegend als mogelijk dekenmodel slaapzak te beschikken. Aangaande dit soort ietwat minder wegende slaapzakken kun jij een keuze maken uit 1 mummy type alsmede de deken modellen slaapzakken. Een buitenkant aangaande de mummieslaapzak is over het algemeen van kunststof materiaal gemaakt. En dit maakt dat ie gemakkelijk opdroogt alsook minder groot lijkt. Als een aangekochte slaapzak één van synthetische materie slaapzakvulling heeft en je transpiratie tegen zal moeten gaan kunt u zeker overwegen om er een katoenen laken zak bij te kopen. Gewoon, voor het geval dat.

Donzen mummy slaapzakken zijn ‘t meest gebruikt bij kampeeruitjes. Het is bewezen een genoegen om bij een kampeer vakantie te mogen ronken in de van dons gemaakte warme slaapzak. ‘T nadeel van een donzen dekenmodel slaapzak blijft helaas dat die flink minder voordelig zijn in verhouding tot van kunststof vervaardigde mummie slaapzakken. Daarnaast kost ‘t veel meer tijd om de van dons gemaakte warme slaapzak te reinigen nadien.

Enkele baten en ook nadelige punten  

Met 1 zelf opblaasbare slaapmat blijft het warmer wanneer u de matras-hoes gebruikt. Zo voelt het net alsof je thuis ligt. ‘T nadeel voor slaap matten is jammergenoeg dat zij een betrekkelijk lang inpakvolume hebben. Tevens zijn luchtbedjes veelal goedkoper.

Voor ‘t kampeerreisje is nog steeds een ieder vertrouwd met 1 luchtbedje. Sinds kort blijken dergelijke canvas luchtbedden veel marktaandeel verloren aan verschillende PVC luchtbedden. Deze top (bovenkant) bij een plastic luchtbed voelt  zoals fluwelen stof. Een pluspunt voor een luchtbed is het kleine pak volume. Indien je luchtbedje aan lekkage onderhevig is, snurkt u desalniettemin op de ondergrond, dit in contrast tot een slaapmat. Een luchtbedje blijft helaas toch wel wat minder  qua isolering in vergelijking met de self-inflated.

Ingeval je tijdens het kamperen last krijgt in uw bovenzijde van uw rug kan het zogenaamd opleg matras uitkomst bieden en verlichting geven aan uw rug.