hoe ga jij op reis

De vakantie is geboekt en je bent rustig aan al met het inpakken begonnen. Je hebt waarschijnlijk een overzichtelijk lijstje gemaakt waarop precies staat wat je allemaal mee moet nemen, maar heb je ook nagedacht over hoe je naar je vakantiebestemming toe gaat?

Met het vliegtuig naar je vakantiebestemming

Ga je verder weg op vakantie, of heb je gewoon geen zin om met de auto te gaan, dan is het vliegtuig een goed alternatief. Wel moet je hierbij rekening houden met het aantal bagage dat je mee mag nemen. Zit je boven het aangegeven gewicht, dan zou je bij moeten betalen en dat is zonde. In dit geval moet je dus echt alleen maar inpakken wat je echt nodig hebt, en niets meer.

De kans is klein dat je naast het vliegveld woont, dus hoe je daar komt moet nog wel geregeld worden. Je zou ervoor kunnen kiezen met de trein naar het vliegveld te gaan. Echter als dat betekent dat je op een druk tijdstip de trein in moet met al je bagage, ga je daar waarschijnlijk niet vrolijk van worden. Je zou er ook voor kunnen kiezen gewoon met je eigen auto te gaan. Op bijvoorbeeld Rotterdam airport lang parkeren mogelijk voor een laag bedrag per dag. Wil je dit nou niet, dan zou je ook nog kunnen kijken of er een familielid of kennis is die je naar het vliegveld zou willen brengen. De laatste, en ook de duurste, optie is het nemen van een taxi.

Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie gaan is een mogelijkheid, en wordt door veel mensen ook gedaan. Zeker wanneer je niet al te ver weg gaat, is dit prima te doen. Ben je de enige die kan autorijden, dan moet je er wel rekening mee houden dat je langer onderweg zal zijn. Ga je naar Duitsland of Frankrijk dan red je het misschien nog wel in één dag, maar Oostenrijk, Italië, Kroatië, Spanje en landen die verder weg liggen moet je echt in twee dagen afleggen. Dit betekent dus ook dat je een overnachting zal moeten regelen ergens aan het eind van Duitsland bijvoorbeeld.

Het voordeel van met de auto naar de vakantiebestemming toe gaan is dat je zelf bepaald hoe lang je erover doet, je altijd vervoer bij je hebt en je in je eigen vertrouwde auto zit. Daarnaast kun je dan ook vaak net wat meer bagage meenemen.

Na de reis

Ga je met het vliegtuig op vakantie dan moet je vaak in het buitenland ook nog vervoer krijgen naar je vakantiebestemming. Er zijn aanbieders waar dit al bij in zit, in dat geval ga je vaak met een bus naar je verblijf toe. Kijk dit goed na! Is dit niet het geval, dan moet je dus zelf vervoer regelen en dat is niet in alle landen makkelijk te regelen.