blog placeholder

Wie het heeft over de luisterrijke geschiedenis van Europa, van de eerste sporen van een verbond tussen de verspreide volken en stammen, oorlogen, wetenschap en cultuur tot in deze moderne tijd, waarin samenwerking en culturele versmelting de grenzen tussen de gewoontes en gebruiken van de verschillende landen doet vervagen, kan alleen maar onderkennen dat de rol die Italië daarin heeft gespeeld niet onderschat mag worden. De erfenis van millennia is overal in het land terug te vinden, wat meer plaatsen op de werelderfgoedlijst heeft opgeleverd dan welk ander land ook.

Naast de bekende steden zoals Rome en Milaan en het wonder van Venetië zijn er ook de minder bekende bezienswaardigheden die het absoluut waard zijn om te bezoeken, en vaak een stuk minder druk. Plaatsen zoals Valcamonia met rotstekeningen uit de prehistorie, de kegelvormen van de trulli van Alberobello, de prachtige Villa Romana del Casale op Sicilië , Mantua, bekend vanwege het Palazzo Ducale en het Palazzo Tè en Sabbioneta, één van de belangrijkste kunstcentra in Lombardije. Maar natuurlijk heeft dit land nog veel meer dan architectuur te bieden. Denk alleen maar aan de prachtige stranden zoals bij Terracina, Spiaggia en Sorrento, waar het heerlijk genieten is van de milde Mediterrane zon, de fantastische en beroemde keuken en eetcultuur die uniek is voor elke streek, of de eigen stijl van Milaan met haar beroemde namen op het gebied van de mode en waar het fantastisch winkelen is in een ambiance die u elders niet zult aantreffen. Het landschap van Italië kent een enorme verscheidenheid, van de indrukwekkende Alpen in het Noorden, via de Povlakte en de heuvels van Rome tot aan de overweldigende aanblik van de Vesuvius.

Zeker voor diegene die niet met eigen vervoer naar Italië komen is autoverhuur een uitkomst. Een auto huren, goedkoop en naar eigen keuze, is online zo geregeld en geeft u en uw gezin alle gemak en comfort van eigen vervoer in een land waar dit een absolute must is om optimaal te kunnen genieten van alles wat er te zien en te beleven valt. Vooral met jongere kinderen kan het openbaar vervoer niet de gemakkelijkste manier zijn om van de ene naar de andere plaats te reizen en wordt de planning nodeloos ingewikkeld. Neem alle bagage die u voor een dagje uit nodig hebt gewoon mee in de auto en u hoeft onderweg niet te zoeken naar faciliteiten die soms plotseling noodzakelijk zijn. Veel plezier in Italië.