blog placeholder

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, laat niemand koud. Chaotisch, stinkende uitlaatgassen, gestoorde chauffeurs, pittig eten… Wat je er ook van mag vinden, Bangkok is in ieder geval nooit saai! Vergeet vooral niet de volgende activiteiten te doen! Haal het beste uit je trip in Bangkok!

1. Maak een ritje met een tuk-tuk

Tuk-tuks zijn de beroemde gemotoriseerde driewielers. De chauffeurs racen als een dolle door het verkeer heen! Een tuk-tukrit moet bovenaan je “to-do-lijst” staan!

Pas wel op voor tuk-tuk chauffeurs die je proberen af te zetten. Een ritje met de tuk-tuk is nooit goedkoper dan een taxirit: trap dus nooit in de verhalen van chauffeurs die je beloven je voor 5 bath naar de andere kant van de stad te brengen!

Aan de andere kant wil je natuurlijk ook geen 500 bath betalen voor een rit die normaalgesproken slechts 50 bath zou moeten kosten! Pak daarom geen tuk-tuk in de buurt van een toeristische attractie, want daar zitten chauffeurs gewoon te wachten op “domme” toeristen.

2. Bezoek de Chatuchak markt.

Elke zaterdag vindt deze markt plaats in het noorden van de stad. Werkelijk alles wat je je maar kunt bedenken wordt hier te koop aangeboden. Vergeet niet af te dingen als je iets wilt kopen! Zoals overal in de stad zijn er ook tal van eetkraampjes om van alles uit te proberen.

Vermijd het dieren-gedeelte. Veel illegale diersoorten worden hier verkocht en ze zitten in veel te kleine kooien zonder voldoende voedsel en water. Het wordt tijd dat Greenpeace eens langskomt!

Pas ook op voor zakkenrollers. Bangkok is over het algemeen een veilige stad, maar de Chatuchak markt wordt druk bezocht, wat natuurlijk ideaal is voor zakkenrollers. Dit is natuurlijk geen reden om niet te gaan, maar pas gewoon een beetje op!

3. Neem een Thaise massage 

Thailand is beroemd om zijn massages, en je kunt werkelijk overal terecht voor een massage. Er zijn tal van verschillende massages en ze zijn erg betaalbaar. Kijk rustig even rond en vraag wat de massage precies inhoudt. Zeker na een dag flink rondsjouwen in Bangkok is een massage precies datgene wat je nodig hebt!

4. Eet bij eetkraampjes

Ik weet het: de reisgidsen staan vol met waarschuwingen met wat je niet mag eten in Thailand. Mijn tip is echter vrij simpel: als je veel Thaien bij een eetkraampje ziet eten, dan kun je hier veilig eten. Wellicht zal je maag eerst wat tegenstribbelen, maar je mag het Thaise eten echt niet links laten liggen! Smakelijk eten!

5. Ga naar een Muay Thai bokswedstrijd

We hebben het hier niet over de “bokswedstrijden voor toeristen” van Phuket, Chiang Mai, etc, maar over de officiele wedstrijden! Ga hiervoor naar Lumpini of Ratchadamnoen stadion!

Betaal niet teveel voor je kaartje. De kaartjesverkopers zullen proberen je een duur kaartje vlakbij de ring proberen aan te smeren, maar dit is nergens voor nodig. Van dichtbij de ring kun je weliswaar het boksen beter zien, maar je mist de reacties van het publiek. Het publiek gaat helemaal uit zijn dak! Ook als je niet veel om boksen geeft is een bezoekje aan een Muay Thai bokswedstrijd de moeite waard!

6. Ga naar een Thaise nachtclub

We hebben het hier niet over een disco speciaal voor toeristen, maar over een echte Thaise nachtclub! Een nachtclub met Thaise muziek, bedoeld voor Thaien. Er staat een DJ te draaien of er treedt een liveband op.

In Thaise nachtclubs staan meestal staantafels; er wordt vrij weinig gedanst. Meestal bestellen Thaien een fles whiskey, die ze dan drinken met bronwater of cola. Bier wordt niet veel gedronken, maar is natuurlijk wel aanwezig. De prijzen zijn heel redelijk.

7. Eet insekten

Smerig? Hoe kun je dat nu zeggen als je ze nog nooit geproefd hebt?

Kakkerlakken en larven worden gefrituurd en worden gegeten als snack bij je bier of whiskey. Laat je verrassen en bestel een bordje kakkerlakken!

8. Maak een bootrit op de Chao Praya Rivier

Het verkeer in Bangkok is een grote chaos, over de uitlaatgassen nog niet gesproken! Wat een contrast met een boottochtje de Chao Praya Rivier! Laat de wind lekker door je haren waaien! Vaak is de boot nog sneller dan de bus!

Er zijn ook kleinere boten die varen door de khlongs, kleine kanaaltjes dwars door de stad. Heel goedkoop en supersnel!

Veel plezier in deze doldwaze maar prachtige stad!

Heb je je vliegticket naar Bangkok nog niet geboekt? Klik dan hier hoe je goedkoop kunt vliegen en bespaar handenvol geld! Voor tips om je vlucht wat aangenamer te maken klik je hier.