blog placeholder

Ik ben, net als heel veel andere Nederlanders, dol op iedere advertentie waar iets gratis wordt aangeboden. Vandaag staat er op Facebook een advertentie met de tekst “Gratis naar Hong Kong.
Like Cathay Pacific en vlieg gratis naar Hong Kong”. Omdat ik altijd benieuwd ben wat de adverteerder te bieden heeft en waarom hij een betaalde advertentie plaatst op Facebook om iets gratis aan te bieden klik ik op de advertentie met de tekst “Gratis naar Hong Kong.
Like Cathay Pacific en vlieg gratis naar Hong Kong”. Ik kom nu op de Facebook Pagina van Cathay Pacific Nederland.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Tag the ticket actie:
Op de Facebook pagina van Cathay Pacific Nederland aangekomen zie ik een grote foto van een vleigtuig van Cathay Pacific dat boven HongKong vliegt. Onder de foto staat de volgende engelse tekst: “Copyright © Cathay Pacific Airways Limited | Legal & Privacy. This promotion is in no way sponsored, endorsed or administered by, or associated with, Facebook. You are providing your information to Cathay Pacific Airways Limited and not to Facebook. The information you provide will only be used for the Tag the Ticket campaign hosted by Cathay Pacific Airways Limited.” In goed Nederlands betekend dit. Kopijrecht © Cathay Pacific Airways Limited | Wettig & Geheimhouding. Deze actie wordt op geen enkele wijze gesponsord, onderschreven of beheerd door, of geassocieerd met, Facebook. Je verstrekt je gegevens aan Cathay Pacific Airways Limited en niet aan Facebook. De door u verstrekte gegevens worden gebruikt voor de Tag Ticket campagne georganiseerd door Cathay Pacific Airways Limited.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Mijn deelname aan de tag the ticket actie:
Ik neem aan dat Like en Tag hetzelfde is als “Vind ik leuk” in de Nederlanse versie van Facebook. Omdat ik best het risco wil lopen om een keer gratis met mijn vrouw naar HongKong te vliegen klik ik op “Vind ik leuk” bovenaan de Facebook pagina van Cathay Pacific Nederland om te kijken wat er gebeurt.

Vervolg deelname aan de tag the ticket actie:
Na mijn klik op de “Vind ik leuk” knop verschijnt weer de foto van het vliegtuig boven HongKong maar nu staat er bovenaan de pagina “Cathay Pacific Nederland – Tag the Ticket”. Boven de foto staan nu drie claims, één rode en twee groene, met de volgende teksten. Claim 1: “WINTICKETS”, Claim 2: “HONG KONG”, Claim 3: “VOORWAARDEN”. En onderaan op de foto het Facebook logo met daaronder de tekst “Delen”, het Twitter logo met daaronder “Tweet”. En een knop met de tekst “Check in”.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Win tickets:
Ik klik op Claim 1: “WINTICKETS” en weet nu waarom deze rood is, dit is namelijk de actieve pagina dus daar blijf ik op.

Hongkong hotspots:
Ik klik op Claim 2: “HONG KONG”. Nu kom ik op een pagina met een overzicht van de hotspots van Hong Kong. Dit zijn: het observatie dek Sky100 (Het observatie dek Sky100 bevindt zich op de 100ste etage van “the International Commerce Centre” (ICC). Het ICC is het hoogste gebouw van Hongkong. Vanaf dit grootste indoor observatie dek van Hongkong heb je een 360 graden uitzicht over de beroemde Victoria Harbour), The Peak (hoge berg naast Hongkong), http://nl.wikipedia.org/wiki/Victoria_Peak The Symphony of lights aan de Tsim Sha Tsui promenade. (met de The Symphony of lights bedoelt men het uitzicht op de spectaculaire lichtshow van de rijk verlichte wolkenkrabbers), markten, winkels en de talloze restaurants.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Voorwaarden:
Ik klik op Claim 3: “VOORWAARDEN” en kom op de pagina met de 12 voorwaarden van de actie. Kort samengevat zijn de voorwaarden: 1. Je accepteert de voorwaarden 2. De winnaar wordt willekeurig gekozen uit alle inzendingen en wordt bekend gemaakt op Facebook. 3. Je mag alleen meedoen als je ouder bent dan 18 en een geldige verblijfsvergunning hebt in Nederand. 4. Als je wint kun je boeken tot 31 december 2012 maar niet in juli, augustus, oktober en december. 5. Het gewonnen retourticket Amsterdam-Hongkong is een Economy Class ticket van Cathay Pacific en kan gebruikt worden op basis van beschikbaarheid. 6. Je moet een geldig identiteitsbewijs kunnen toen bij de prijsuitreiking. 7. Je moet voor 31 december 2012 boeken. 8. Je kunt de tickets niet aan iemand anders geven en je kunt er geen geld voor in de plaats krijgen. Cathay Pacific heeft het recht om ,wanneer dan ook, in plaats van het retourticket een andere prijs van gelijke waarde of duurder aan te bieden. Als ze hiertoe besluiten heb je geen recht op enige vergoeding waarvoor dan ook. 9. Je moet zelf alles regelen voor, tijdens en na de vlucht. 10. Van eenmaal geboekte tickets kan de vertrek of retour datum later niet meer gewijzigd worden. 11. De tickets kunnen niet gebruikt worden met welke aanbieding dan ook en kunnen ook niet geüpgrade worden. 12. Je bent zelf overal verantwoordelijk voor en moet je ook zelf overal voor verzekeren.

Facebook en twitter:
De Facebook en Twitter knoppen sla ik over omdat ik niet echt enthousiast ben geworden van deze actie.

Check in:
Als laatste (dacht ik) klik ik op “Check in”. Nu kom ik op een pagina met de tekst” “HI, IK BEN NADIA,stewardess bij Cathay Pacific. Onze thuisbasis, Hongkong, is een levendige stad, waar veel te zien is en je uitstekend kunt shoppen en dineren. Jij kunt daar nu ook naartoe, want je maakt kans op twee gratis tickets! Onze Boeing 747-400 vliegt dagelijks van Amsterdam naar Hongkong. Vanuit Hongkong kun je kiezen uit meer dan 60 verschillende bestemmingen binnen Azië. Samen met zustermaatschappij Dragonair vliegen we naar meer dan 18 verschillende bestemmingen binnen China. Cathay Pacific beschikt over uitstekende doorverbindingen.” Hieronder staat een knop met de tekst “Win Tickets”.

Win tickets:
Ik klik op de knop “Win Tickets” en kom op weer een nieuwe pagina met de tekst “ZO SPEEL JE MEE Speel Tag the Ticket en maak kans op twee tickets naar Hongkong. Ontdek samen de spannendste stad van Azië. Geniet van de heerlijke keuken, de supermoderne shopping malls en beleef het bijzondere Aziatische stadsleven. Beantwoord twee vragen over Cathay Pacific en Hongkong, nodig een vriend uit en maak kans op twee tickets naar Hongkong met Cathay Pacific. Hieronder staat een knop met de tekst “Speel hier”.

Speel hier:
Ik klik op de knop met de tekst “Speel hier” en kom op een pagina waar ik twee vragen moet beantwoorden. Als ik de vragen goed beantwoord verdubbelen mijn kansen op het winnen van de twee gratis tickets. De vragen zijn als volgt. Vraag 1. Bij welke alliantie hoort Cathay Pacific? a. Oneworld b. Skytrax c. Star Alliance. Vraag 2. Hoe heet de chipkaart die bij de meeste vormen van openbaar vervoer wordt gebruikt in Hongkong? a. Public Transport Card b. Oyster Card c. Octopus Card. Ik heb geen idee en antwoord a en b. Dan klik ik op de knop “antwoord”.

Antwoord:
Ik kom op een pagina met de tekst ”Tag nu je tickets, zodat jij binnenkort misschien wel naar Hongkong vliegt! Dan kun je zelf de stad leren kennen, want nu heb je helaas niet alle vragen goed beantwoord. Je kans is dus niet verdubbeld, maar je kunt nog steeds twee tickets naar Hongkong winnen! Daaronder staat weer een knop met de tekst “Tag the Ticket”. Ik klik maar weer op de knop.

Tag the ticket:
Er verschijnt een pop up scherm waar je je moet aanmelden voor een app op je Facebook pagina. Ik vind dit maar niks maar ik klik toch maar op “Aanmelden met Facebook” omdat ik anders alles voor niets gedaan heb. Vervolgens komen mijn Facebook vrienden in beeld die ik kan uitnodigen om met mij mee te gaan naar Hongkong. Dit doe ik niet want ik wil ze hier niet mee lastig vallen. Als je dit echter niet doet kun je niet verder dus ik kies toch maar een slachtoffer. Ik kies mijn neefje Niels http://www.xead.nl/profiel/Nielslaan die dit niet erg zal vinden en vermeld erbij dat ik het doe ivm met een artikel op Xead.nl maar dat ik het een waardeloze actie vind. Als ik nu op “Go” klik verschijnt er een pagina met twee boarding passen op onze beider namen. Oei, als ik nu win ga ik met mijn neefje, dat is wel leuk maar het was niet de bedoeling. Nu moet ik snel een stoel taggen voor onze reis.

Stoel taggen:
Ik klik op “Tag”en kom op een pagina met de plattegrond van het vliegtuig. Ik kies twee stoelen met voldoende beenruimte en klik weer op “Go”. Er verschijnt nu eindelijk een pagina met twee tickets met onze Facebook profielfoto’s erop waar een knop “Klaar”onder staat. Ik klik op “Klaar”

Klaar:
Eindelijk klaar, op de laatste pagina die verschijnt staat de tekst “BEDANKT Zodra het vliegtuig vol is, laten we meteen weten of je gewonnen hebt en jullie naar Hongkong vliegen. Nodig vrienden uit om het vliegtuig sneller vol te krijgen, en laat hen ook kans maken op twee gratis tickets. Meer weten over Hongkong? Check onze Hongkong Hotspots.

Gratis naar Hong Kong met Cathay Pacific

Conclusie:
Deze hele actie is eigenlijk een loterij. Als je meedoet zorg er dan voor dat je van te voren checkt of degene waar je eventueel, als je wint, mee naar Hongkong wilt vliegen wel een Facebook viend van je is. Ik ben benieuwd of ik ga winnen. Als dat het geval is lezen jullie het verslag later zeker op mijn Foobie account.