blog placeholder

Apenheul is één van de populairste dierenparken van Nederland. Er is van alles te doen voor jong en oud dus je kunt er met heel je gezin naar toe. De entreeprijs is echter hoog dus zoekt iedereen naar korting op de Apenheul kaartjes. Hier maken veel bedrijven gebruik van, daarom zijn er veel bedrijven die klanten proberen te lokken met gratis Apenheul kaarten of hoge korting op Apenheul kaarten. Het loont dus altijd de moeite om te zoeken op internet!!

Gratis naar de Apenheul

Er zijn regelmatig bedrijven die een actie hebben.

Gratis apenheul
Voorbeeld:
Ben je WNF-Bamboekid, WNF-Ranger of WNF-LifeGuard, dan mag je gratis naar binnen bij Apenheul als je met minimaal één betalende volwassene komt. http://www.kidsforanimals.nl

Korting apenheul

De supermarktketen c1000  is een goed voorbeeld van zo’n bedrijf.
Ze hebben de volgende actie: Bij ieder 10 euro aan boodschappen krijg je een zegel. Iedere 5 zegels geeft recht op 5 euro korting op de entreeprijs van dierenpark Apenheul. De maximale korting is 5 euro per persoon.

Gratis naar de Apenheul

Op Wikipedia kun je lezen hoe Apenheul is ontstaan:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Apenheul

Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos (200 ha). In Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen zomaar tussen de bezoekers rond. Andere zoals de gorilla’s, bonobo’s en orang-oetans – leven op ruime eilanden waar hun natuurlijk gedrag heel goed bestudeerd kan worden.

In het park zijn de volgende apensoorten te vinden:
Boliviaans doodshoofdaapje, gebrilde doodshoofdaapje, Witschouderkapucijnaap, Geelborstkapucijnaap, Zwarte brulaap, Wolaap, Columbiaanse slingeraap, Keizersnorrebaard tamarin, Goudkop leeuwaapje, Gouden leeuwaapje, Witgezichtsaki, Witgezichtoeistiti, Springtamarin, Rode titi, Berberaap, Wanderoe, Javaanse langoer, Huzaaraap, Bonobo, Westelijke laaglandgorilla, Borneo-orang-oetans, Witwanggibbon, Ringstaartmaki, Blauwoogmaki, Roodbuiklemuur, Bamboelemuur, Rode vari, Kroonsifaka en de Grijsbuikdoeroecoeli.

Gratis naar de Apenheul

Er zijn ook nog een aantal andere dieren:

Capibara, Reuzenmiereneter, Groenvleugelara, Blauwkeelguan, Koereiger, Mexicaanse steltkluut, Kwak, Seriema, Kaalkopibis, Gundi, Gierparelhoen, Witlippekari, Chileense poedoe, Vosmangoest, Roodwangschildpad, Diamantsteur, Dwergzebu, Kune-kunezwijn en het Visaya wrattenzwijn

Omdat veel apen vrij in het bos leven worden honden niet toegelaten. Ook is er geen opvang voor honden aanwezig. Apenheul is goed toegankelijk voor rolstoelen en er zijn op diverse plaatsen invalidentoiletten. Bij de ingang van park Berg en Bos is een beperkt aantal rolstoelen te leen.

Gratis naar de Apenheul

Met een entreebewijs voor Apenheul heeft men ook toegang tot het natuurpark Berg en Bos. Park Berg en Bos sluit de poorten 1 uur later dan Apenheul (in de maanden juni t/m augustus een half uur later).

Gratis naar de Apenheul

Natuurpark Berg & Bos :

Natuurpark Berg & Bos is een natuurpark van 250 ha groot op de Nederlandse Veluwe. Het park ligt aan de rand van het Veluwse heuvellandschap.

Park Berg & Bos, toont de voor dit gebied karakteristieke planten en dieren zoals wilde zwijnen en edelherten. Hoe verder je Berg en Bos ingaat, ongerepter en gevarieerder het boslandschap wordt.

Er zijn diverse recreatieve voorzieningen zoals een 26 meter hoge uitkijktoren, een speelweide en een vlindertuin. Het natuurpark omvat ook een plantentuin. In het Pinetum verschillende families naaldbomen zijn te bezichtigen, inclusief mammoetbomen. Ook zijn er restanten van grafheuvels, ijzerkuilen en veldbrandovens.

Gratis naar de Apenheul

Bosvijver:

Het gedeelte rond de grote bosvijver, dicht bij de ingang, is fraai aangelegd met een weelde aan bloeiende planten langs de paden. Bij de bosvijver staat de Stenen Bank waar koningin Wilhelmina nog geschilderd heeft.

Gratis naar de Apenheul

Uitkijktoren:
Links van het pad naar Apenheul staat een uitkijktoren van 26 meter hoog op een heuvel van 9 meter. Vanaf de bovenste omloop van deze toren heeft men een prachtig weids uitzicht over Berg en Bos en omgeving. Op heldere dagen reikt het zicht zelfs tot Zwolle (circa 40 km).

Gratis naar de Apenheul

Speelweide:
Links van de ‘afslag’ naar Apenheul ligt de speelweide. Deze is speciaal ingericht voor de jonge (en jongste) bezoekers. Langs de randen van deze grote wei staan allerlei klim- en speeltoestellen. De speelweide is ook ideaal voor picknicks en groepen kinderen.

Gratis naar de Apenheul

Klimbos:
Voorbij de speelweide ligt het Klimbos, een bos waarin met behulp van touwen en platformen routes door de bomen zijn uitgezet.

Gratis naar de Apenheul

Vlindertuin:
In de tuin groeien allerlei planten waar vlinders dol op zijn. Op een zonnige zomerdag kun je er verschillende inheemse vlindersoorten zien als de kleine vos, distelvlinder, dagpauwoog, citroentje, landkaartje en zo meer

Apenheul is dus een dierenpark waar jong en oud zich urenlang vermaken kan.

Apenheul is van november tot en met maart gesloten.

Adres

Route beschrijving:

Openbaar vervoer:
Buslijn 2 of 3 naar Rijkskantoren/Apenheul, in de bus bevindt zich een display met halte-informatie.