blog placeholder

Vliegen is zo goedkoop geworden dat het voor iedereen in Nederland de gewoonste zaak ter wereld is. De toch al heel goedkope tickets naar de populairste bestemmingen in en buiten Europa zijn begin dit jaar door de KLM nog eens met 40% verlaagd. Dit is het gevolg van een ongekend felle strijd tussen de concurrerende vliegtuigmaatschappijen om de aarzelde vliegpassagiers naar zich toe te lokken. Een retourtje Curaçao of New York kost bij KLM vanaf bijvoorbeeld nog maar 499 euro all-in en voor een bestemming als Istanbul betaal je bij KLM voor een retourtje nog maar 179 euro. Ook bestemmingen als Beijing en Xiamen zakken van 919 naar 599 euro en van 894 naar 499 euro.

De mooiste vliegtuigen, goedkoop vliegen

Goedkoop vliegen naar de maan:
Twintig jaar geleden zou men je nog voor gek verklaart hebben als je zei dat je binnen 30 jaar goedkoop naar de maan zou kunnen vliegen. Echter in Januari 2014 gaan de eerste commerciële ruimtevluchten van start. Op dit moment zijn de eerste dertig vluchten al geboekt. Voor een bedrag van 65.000 Euro. Voor dit bedrag stijg je net als een gewoon vliegtuig op. Maar ben je binnen drie minuten buiten de dampkring, op een hoogte van zo’n 60 kilometer. Dan zul je vijf minuten gewichtloosheid ervaren en het mooiste uitzicht ter wereld hebben. Daarna ga je in een glijvlucht terug naar de aarde. Je zult ongeveer een uur in de lucht zijn.

De mooiste vliegtuigen, goedkoop vliegen

In het vliegtuig zit je als enige passagier naast depiloot met heel veel glas om je heen om alles goed te kunnen bekijken. Volgens de aanbieder van de vluchten is het meest bijzondere niet de gewichtloosheid maar de blik op de aarde. Uit de verhalen van ervaren Astronauten blijkt dat je dan zult zien de dampkring hoe fragiel onze wereld is en dat je dat nooit vergeet. Een ruimtevlucht verandert je leven. De meeste mensen die ooit een ruimtevlucht gemaakt hebben gaan zich inzetten voor een schonere aarde als ze eenmaal de kwetsbaarheid van de aarde hebben gezien.

De mooiste vliegtuigen, goedkoop vliegen

Airbus studie:
Momenteel is een ruimtereis voor de meeste toeristen nog veel te duur maar dit zal in de nabije toekomst ook gaan veranderen. Bedrijven als Airbus en Boeing zijn namelijk ook al volop bezig met het ontwerpen en het bouwen van prototypes van grotere passagiersruimtevliegtuigen. Airbus lijkt vooralsnog het verst te zijn met de ontwikkeling van grotere passagiersruimtevliegtuigen. Airbus heeft deze week in het diepste geheim de eerste testvlucht met een prototype van hun passagiersruimtevliegtuig met plaats voor 200 mensen succesvol volbracht. Gezien deze ontwikkelingen zal de prijs voor een korte ruimtevlucht al binnen een paar jaar ook voor de minder vermogende toerist betaalbaar worden.

De mooiste vliegtuigen, goedkoop vliegen

Airbus voorop in de strijd:
De Europese vliegtuigfabrikant Airbus timmert de laatste jaren ook op andere terreinen enorm aan de weg. Naast het grootste passagiersvliegtuig hebben ze ook een opvallend vrachtvliegtuig met een enorm laadvermogen in productie genomen. Ook dit vliegtuig levert door zijn bijzondere welvingen mooie foto’s op.

Afscheid van de spaceshuttle:
Al met al is het dus nu zover dat we afscheid kunnen nemen van de opeens hopeloos ouderwets geworden Spaceshuttle. Hoe hopeloos verouderd de Spaceshuttle nu al is blijkt wel uit het feit dat de laatste Spaceshuttle niet op eigen kracht zijn laatste vlucht naar het luchtvaartmuseum kon maken maar dat dit op de rug van een Boeing 747 moest gebeuren.

De mooiste vliegtuigen, goedkoop vliegen