blog placeholder

De officiële internationale naam van Finland is “Republic Finland”. De Finnen zelf noemen hun eigen land “Suomi”. De naam Suomi is afgeleid van de meervoudsvorm van het Finse woord “suon”. Het Finse woord “suon” betekend veenland. De naam Finland is dus een Germanisme van het woord veenland en is uiteindelijk de officiële internationale naam geworden.

Kenmerken van finland:
Finland wordt gekenmerkt door het enorme aantal meren in het land. Finland heeft in totaal ongeveer 188.000 meren. Om die reden wordt Finland ook wel “het land van de duizend meren” genoemd. Finland is, met een bevolkingsdichtheid van 15,6 inwoners per vierkante kilometer, het dunst bevolkte land van Europa.

Mooie Finse vrouwen

Noord en Zuid Finland:
Hierbij is er ook nog sprake van een hele ongelijkmatige verdeling over het land. In het noordelijke deel, ook wel Lapland genoemd, woont bijna niemand en is de bevolkingsdichtheid nog minder als 2 inwoners per vierkante kilometer. Bijna alle Finnen wonen dus in het zuidelijke deel van Finland met de grootste concentratie in de hoofdstedelijke regio rond de hoofdstad Helsinki waar ongeveer één vijfde van de Finse bevolking woont.

Mooie Finse vrouwen

Mooie Finse vrouwen:
De Finse bevolking bestaat voor ongeveer de helft uit vrouwen. Doordat er in Finland in de loop van de eeuwen nauwelijks mensen vanuit het buitenland zijn komen wonen zijn alle vrouwen nog echte mooie Finse vrouwen. Ze zijn daar ook trots op en kleden zich daarom bij speciale gelegenheden graag in traditionele Finse kleding. Het meest kenmerkende van de traditionele Finse klederdracht zijn de vrolijke kleuren en de uitbundige hoofddeksels.

Mooie Finse vrouwen

Favoriete activiteit in Finland:
De belangrijkste activiteit van de Finnen is sauna bezoek. De gemiddelde Fin zitten of liggen namelijk gemiddeld zo’n 2 maal per week in de sauna. Bijna ieder Fins gezin heeft daarom ook een sauna. Met naar schatting 1,7 miljoen sauna’s op een bevolking van iets meer dan 5 miljoen mensen zijn ze dan ook de absolute wereldrecordhouders.

Vissen in Finland:
Finland is, met een kustlijn van wel 4600 kilometer lang een ideaal land voor de sportvisser. Er kan het hele jaar door gevist worden, maar het voor- en het najaar zijn de beste seizoenen. De voornaamste vissoorten in de Finse wateren zijn zalm, snoek, baars, forel en Oostzeeharing.

Mooie Finse vrouwen