blog placeholder

Het lijkt de laatste tijd wel of bijna iedereen in mijn omgeving goedkoop naar Barcelona gaat. Mijn zus ging met haar dochter een goedkoop weekendje naar Barcelona omdat haar dochter geslaagd was. Mijn jongste broer ging met zijn hele gezin, bestaande uit mijn broer, zijn vrouw en twee zoons van respectievelijk 15 en 17 jaar zelfs extra goedkoop een midweek naar Barcelona. Ze hadden deze reis al eerder gepland maar hadden het een paar maanden moeten uitstellen wegens ziekte. Door dit afstel hadden ze echter een geluk bij een ongeluk want toen ze voor de tweede keer hun vertrek boekten viel dit precies op koninginnendag. En omdat er bijna niemand uit Nederland vertrekt op koninginnendag kregen ze de eerste overnachting op de avond van koninginnendag gratis. Ook het vriendje van mijn dochter ging met zijn vader, die toch echt maar een heel modaal inkomen heeft, zomaar een keer goedkoop naar Barcelona. Als de vader van mijn dochters vriendje rijdt voor de voetbal raakt hij in de buurt al de weg kwijt dus wij vonden het al bijzonder ondernemend dat hij met zijn zoon, ongeorganiseerd, naar Barcelona ging om, onder andere, een wedstrijd van FC Barcelona bij te wonen. We lagen dan ook in een deuk toen mijn dochter een sms-je kreeg op de ochtend voor de wedstrijd met het bericht, we zijn verdwaald en we hebben de bus naar Camp Nou gemist. Gelukkig waren ze toch nog op tijd voor de wedstrijd.

Gratis op verkenning in Barcelona

Gratis op verkennig in barcelona:

Ook wij moeten nog eens naar Barcelona, dat is echter voorlopig nog toekomstmuziek want het zal er dit jaar wel niet van komen. Niet omdat het te duur is maar omdat we andere prioriteiten hebben dit jaar. We hebben namelijk een mooi feest gegeven ter ere van ons 25 jarig huwelijk, wat tegenwoordig toch wel een bijzondere gebeurtenis is gezien het aantal stellen wat het niet haalt door wat voor omstandigheden dan ook. En we hebben, gezien de recente politieke ontwikkelingen omtrent de hypotheekrente aftrek, besloten om een deel van onze hypotheek af te lossen. Omdat ik toch wel nieuwsgierig ben naar Barcelona heb ik besloten om eerst maar eens gratis virtueel op verkenning te gaan in Barcelona.

Gratis op verkenning in Barcelona

Must see’s van barcelona:

In een voorgaand artikel over Barcelona heb ik de belangrijkste must see’s vastgesteld. Dit zijn de beroemde Sagrada Familia, het beroemde stadion “Camp Nou” van de voetbalclub FC Barcelona, de bekende “Shopping Line” met als bekendste plekken Port Vell, Maremàgnum en La Rambla, de bekende modewijk Eixample met de beroemde straat Passeig de Gràcia en de winkelzone la Diagonal, beroemde versmarkt la Boqueria en de authentieke vlooienmarkt Els Encants, het Aquarium de Barcelona, de Barcelona Zoo, het pretpark Tibidabo, de kabelbaan “Transbordador del Port”, het Picassomuseum, de Fundació Juan Miró, het Museu d’Art Contemporani de Barcelona, het Museu Nacional d’Art de Catalunya, het CosmoCaixa en de Fundació Suñol in de Passeig de Gràcia.

Gratis op verkenning in Barcelona

Gratis op verkenning:
Met behulp van Google Maps en Google Earth ga ik met behulp van dit lijstje must see’s gratis op verkenning in Barcelona.

Gratis op verkenning in Barcelona

La sagrada familia:
Eerst ga ik natuurlijk met Google Maps op zoek naar de beroemde kathedraal in aanbouw “La Sagrada Familia”, ontworpen door Gaudi. Je kunt met Google Maps alle kanten van de kathedraal in aanbouw goed bekijken en met een paar losse foto’s, van de buitenkant en het interieur,  van internet erbij krijg ik een aardig beeld van “La Sagrada Familia”.

Gratis op verkenning in Barcelona

Camp Nou:
Het stadion van FC Barcelona “Camp Nou” is met Google Maps, jammer genoeg, als je eromheen gaat, wat minder goed te zien. Op internet vind ik echter een mooie sfeerfoto van de binnenkant van het stadion.

Gratis op verkenning in Barcelona

Port Vell:
De beroemde winkelstraat Port Vell komt met Google Maps niet zo erg tot zijn recht. De panorama foto die ik van internet heb geeft echter een vrolijkbeeld van de omgeving van Port Vell.

Gratis op verkenning in Barcelona

Het Maremagnum:
Het het bij Port Vell gelegen Maremàgnum is met Google Maps helemaal niet te bekijken. Met de foto’s van internet krijg je echter een goed beeld van het enorme winkelcentrum.

Gratis op verkenning in Barcelona

De Boqueria:
Ook de Boqueria is niet te benaderen met Google Maps. Wel kun je vanuit de lucht de uitgestekte markthallen zien. Op de fotoresultaten pagina van Google krijg je vervolgens een goed beeld van alle verse producten die op deze uitgestrekte versmarkt te koop zijn.

Conclusie:
Natuurlijk haalt het niet bij een echte stedentrip naar Barcelona maar al op internet kun je al een aardig beeld krijgen van alle “must see’s” van Barcelona.