blog placeholder

Met wat research en goed zoeken vlieg je voor  effe ruim €700 op-en-neer naar Perth. Hoe gaat dit. Eerst koop je een goedkoop retourvliegticket van Amsterdam naar Singapore voor ±€480. Dan vlieg je met lowcost airline TigerAir naar Perth. Ondanks dat je extra moet bijbetalen voor je check-in bagage, ben je nog belachelijk goedkoop uit. De retourvliegticket van Singapore naar Perth kost ±€236 per persoon. Wat het totaal brengt op ±€716.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Australië:

In het dagelijks taalgebruik heeft iedereen het altijd kortweg over Australië maar de officiële naam van het land Australië is Commonwealth of Australia of te wel in goed Nederlands, het Gemenebest Australië. Het Gemenebest Australië bestaat voor het overgrote deel uit het Australische vasteland, een groot eiland genaamd Tasmanië, en daarnaast uit een groot aantal kleine eilanden en eilandjes. Het Australische vasteland is in feite ook een heel groot eiland maar met een lengte van  4.500 km  en een breedte van 3.500 km is het zo groot dat men het een continent noemt. Ter vergelijking, Australië is met een oppervlakte van 7.700.000 vierkante kilometer 220 keer zo groot als Nederland dat met een breedte van 200 km en een lengte van 350 km slechts 35.000 vierkante kilometer beslaat. Australië heeft nog geen 22 miljoen inwoners en daardoor is er heel veel ongerepte natuur.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Wat heeft australië te bieden aan natuur:

Australië heeft heel veel te bieden aan iedereen die van natuur, rust, ruimte en mooi weer houdt. Voor de natuurliefhebbers is er een grote variatie aan dieren en planten te bewonderen in de enorme regenwouden maar ook in de dorre hete binnenlanden. Vooral de Australische dieren zijn heel bijzonder. Een groot deel van de Australische dieren zijn namelijk uniek in de wereld. De meest kenmerkende dieren voor Australië zijn de buideldieren waarvan de kangoeroe het meest bekend is. Rust en ruimte vindt je in Austalië in overvloed overal buiten de steden. En het weer tenslotte is gemiddeld heel aangenaam van subtropisch tot tropisch, al naar gelang het seizoen en het deel van Australië waar je je bevindt.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Natuurlijke highlights:

De belangrijkste natuurlijke highlights van Australische zijn het Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa met de bekende Ayers Rock (Uluṟu) en The Olgas (Kata Tjuṯa), Nationaal park Kakadu, het Willandramerengebied en het Groot Barrièrerif.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Nationaal park Uluru-Kata Tjuta:
Het Nationaal park Uluṟu-Kata Tjuṯa is in 1985 teruggeven aan de oorspronkelijke bewoners de Anangu. Het park wordt teruggeleased aan de regering maar het management en het onderhoud is in handen van de Anangu. Zijn runnen ook het resort bij het park waar je kunt overnachten. Het park is te bereiken met het vliegtuig die land op het vliegveld bij het resort, met de auto vanuit Darwin via de Stuart Highway en vanuit Adelaide via de Lasseret highway en met de bus vanaf Alice Spring, Darwin, Adelaide en andere grote steden. De belangrijkste bezienswaardigheden van het park zijn de bekende Ayers Rock (Uluṟu) en The Olgas (Kata Tjuṯa).

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Nationaal Park Kakadu:
Het Nationaal park Kakadu wordt bestuurd door de Aboriginals (de oorspronkelijke bevolking) in samenwerking met de Australische regering. Dwars door het park lopen twee grote wegen, de Arnhem Highway en de Kakadu Highway. In het park ligt ook een grote plaats, Jaribu, waar van uit je het park het makkelijkst bezoeken kan. De belangrijkste bezienswaardigheden van het park zijn een groot aantal rotsschilderingen van Aboriginals en de rijke natuur. Hoewel de boomsavannes circa tachtig procent van het parkoppervlak bedekken staat het park vooral bekend om zijn wetlands die een grote rol spelen in de bekende Crocodile Dundee films.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Willandramerengebied:
Het Willandramerengebied bestaat uit opgedroogde zoutmeren, zandduinen en bos. Het gebied is vooral interessant voor wetenschappers en hobby wetenschappers omdat in het gebied de belangrijkste elementen van de evolutie op aarde zijn te zien en tevens de oudst bekende crematieplek ter aarde (26.000 jaar oud).

Groot barrièrerif:
Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld en de grootste toeristische attractie van Australië. Het Groot Barrièrerif ligt in de Koraalzee voor de kust van Queensland waar vanuit de plaatsen Cairns en Townsville duiktochten, rondvaarten en andere toeristische activiteiten worden georganiseerd. Het Groot Barrièrerif is 2600 kilometer lang en bestaat uit 2.900 op zich staande riffen en 900 eilanden verspreid over totaal 334.400 vierkante kilometer.

Goedkoop naar Australië, voordelig naar Australië

Toeristische plaatsen:
De volgende plaatsen hebben één of meer toeristische attracties; Adelaide, Ballarat, Benalla, Bendigo, Brisbane, Bunbury, Cairns, Canberra, Castlemaine, Clayton, Faulconbridge, Fitzroy, Hamilton, Hobart, Horsham, Launceston, Lismore, Logan, Mackay, Meckering, Melbourne, Mildura, Nathan, Orange, Perth, Shepparton en Sydney. Van deze steden hebben Sydney en Melbourne het meest te bieden. In Sydney vindt je het beroemde Sydney Opera House, de Sydney Harbour Bridge, de Bondi Beach, het Sydney Aquarium, de Darling Harbour, het Olympic Park, Chinatown, de Sydney Tower, de Taronga Zoo, de Darling Harbour, de Sydney Fish Markets het Oceanworld en de  Musea Art Gallery van Nieuw-Zuid-Wales, Australian Centre for Photography, Museum of Contemporary Art, Powerhouse Museum of Science and Design, Sydney Observatory, Museum of Sydney en het Australian Museum en de Parken Royal Botanic Gardens en Hyde Park. In Melbourne vindt je het Australian Centre for Contemporary Art, het Australian Centre for the Moving Image, het Museum Victoria, het Immigration Museum , de National Gallery of Victoria, het NGV International , het Ian Potter Centre – NGV Australia, het The Ian Potter Museum of Art at the University of Melbourne en het Heide Museum of Modern Art.